1. De Sims 2: Feest! Accessoires (PC)

De Sims 2: Feest! Accessoires (PC)

Vroeger scheen de voorliefde voor mezelf door elk artikel heen. Ik bleef maar praten over mijn lange lokken, schitterende ogen en fabuleuze fivepack (vier ‘broodjes’ boven en een zwierige bierbuik die het geheel afmaakte). Het maakte niet uit welke game ik speelde, ík speelde erin, zo schreef ik altijd. In de conclusie reserveerde ik dan nog een zin of twee om over de game te praten: klaar was Popa!

Tegenwoordig gaat het anders. Hoewel ik het nog steeds leuk vind om met mezelf te spelen, heb ik sinds kort een vriendin. Dát is nog veel bevredigender! Nu kan ik naast mezelf, ook Wies (gij zult haar naam niet ijdellijk gebruiken, anders zult gij uw tong missen) in De Sims implanteren. Ook zij kan nu een hoofdrol krijgen in mijn tekstuele stukjes. Het lijkt me duidelijk, hier heerst geweldigheid alom!

Lieverd, ik houd van je!

Deze persoonlijke ontwikkelingen vullen de nieuwste Sims-“uitbreiding” geweldig aan. Stefan en Wies feesten er sinds kort op los! De Sims 2: Feest Accessoires biedt de speler een hoop nieuwe objecten, van barretjes en drankflessen tot bruidsjurken en attributen voor een geslaagd kinderfeestje. Hoewel we niet durven te spreken van een échte uitbreiding met nieuwe gebieden, zijn de nieuwe spulletjes zeker weten een verrijking voor het leven van Stefan en Wies. Helaas zijn er geen nieuwe gebieden die we kunnen bezoeken. We zitten nog steeds vastgeroest in ons huisje, met een aantal artikelen als de Elegante Bikbak Taart en de Twinkelende Waxinelichtjes.

Naast die twee malle producten, is de catalogus uitgebreid met nog eens 58 nieuwe feestelijke artikelen (dit is inclusief wand- en vloerbekleding). Tussen die attributen zitten welgeteld vijf geweldige producten , waar vooral Stefan zichtbaar van genoot. Topper van de week: Een flinke bar waar je zowel pure- als mixdrankjes kan nuttigen of gewoon een grote fles champagne – de hemel op aarde voor onze jonge latino.

Wil je met me trouwen?

Tenminste, over die ‘hemel’ zou ik vroeger schrijven, toen was ik nog jong, onervaren en hoefde ik geen rekening te houden met mijn tweede hart. Nu is het anders: ik heb mijn lieverd, míjn huidige hemel. Nog steeds ben ik jong, natuurlijk, maar mijn liefde voor haar is zo groot dat ik nu al met haar getrouwd ben. Het was een schitterend feest. Mijn beste vrienden waren getuigen van de enorme trouwerij. Een bruiloft waar je ‘u’ tegen zegt. Kosten noch moeite werden gespaard – vooral het kostengedeelte, maar daar heb je een speciale code voor, giechel. Het moest immers een memorabele dag worden, voor zowel Wies als mezelf. Ik bestelde allemaal troep: huwelijksbogen, een heerlijk buffet, feestverlichting, een zogehete trouwstoel, schitterende bloemen en ik kocht een fabuleuze trouwjurk en een sexy driedelig pak. Memorabel was het zeker; het was de mooiste dag uit mijn virtuele leven!

Na een tijdje ga je echter aan kinderen denken. Wies en ik ook. Twee stront irritante kindertjes waren het gevolg: de verlegen Fredo en de constant schreeuwende Delani. Natuurlijk kun je ze op bepaalde momenten schieten, maar als echte ouders probeer je er wat mee. Elk jaar mochten ze een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen op hun kinderfeestjes. Als échte ouder, organiseerde ik de leukste kinderfeestjes. Inclusief versierde stoeltjes, ballonnetjes en een barbecue. De kinderlachjes waren niet van het gezicht af te slaan, mede dankzij de ballonnen, kinderstoeltjes en het barbecuevoer. Op dat moment verscheen er ook een lachje op mijn gelaat: ‘Best leuk, die feestjes’, mompelde ik tegen mijn vrouw.

Beperkt feesten

Bij het volgende feestje dat ik gaf, nam ik die woorden al snel terug. Halverwege het feest ging Wies richting dromenwereld, omdat haar energiebalk leeggelopen was. Ik moest de gasten verder vermaken, maar het was allesbehalve een ‘Popa-party’. De definitie van mijn feesten: veel drank, veel vrouwen (vriendelijk bedankt, maar ik ben bezet), nog meer vrienden, non-stop gelach, goede muziek en afwisselende vetdruipende snacks uit de frituurpan.

Dit feest bestond uit saai stilstaande mensen die af en toe een drankje pakte. Mijn buffettafel van de trouwerij had ik nog op zolder staan, dus die had ik naar beneden gesleept. Lekkere vette hapjes waren ver te zoeken: salade, drilpudding en kalkoen stonden op het menu. ‘Maakt niet uit, dat is uiteindelijk ook maagvulling’, mopperde ik zachtjes. Vreemd genoeg mocht ik maar zes mensen uitnodigen. Het feest bleef jammer genoeg een uitermate saaie bedoeling. De gasten bedankten me en zeiden dat het leuk was, maar ik was teleurgesteld. Mijn ‘zomaar’-feest was niet geslaagd…

Gaap

Het is duidelijk: ‘geslaagd’ zie je alleen staan op het hoesje van De Sims 2: Studentenleven. De Sims 2: Feest Accessoires roept te snel gaapbuien op. Het nieuwe meubilair is aardig bedacht, maar meer dan ‘leuk’ is het niet. Na een tijdje wordt het normaal (lees: niet meer interessant) en is het nieuwe eraf. Met de zestig nieuwe accessoires, waarvan minder dan de helft écht leuk is, kunnen we niet echt spreken van een ‘volwaardige’ add-on. Eerder een uitbreidinkje van een licht verouderde game uit 2004.

Conclusie en beoordeling

Het is een aardige uitbreiding geworden, maar om te spreken van een uniek stukje software is overbodig. Liefhebbers van de maffe Sims moeten een aanschaf overwegen, maar de rest van gameminnend Nederland kan het geld beter gebruiken om op zaterdagavond een keer helemaal los te gaan op een écht feestje. Proost!
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Zestig nieuwe accessoires.
 • Ik ben getrouwd!
 • Minpunten
 • Oninteressante items
 • Verouderd
 • Mijn kinderen zijn om uit te kotsen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • elke week weer betalen zeker

 • Grappig maar uiteindelijk kost die game je € 150 !!!

 • opzig wel gaaf dat er elke week nieuwe content komt… hoewel deze nieuwe content vind ik niet echt mooi eerlijk gezegt:P

 • elke week whow..

 • maar wie wil er nou pakjes kopen:O

 • er staat dat dt locoroco kostuums zijn maar toen ik het zag dacht ik aan de snorkels

 • Teletubbie-pakjes?

 • vind het gratis tv-pakje er leuker uitzien :P

 • je kan ook gewoon kiezen voor de gratis goodies

  zoals die TV suite

 • Ik vind het wel heerlijk dat er elke week updates komen, maar om voor de pakjes te gaan betalen, is te =(. Dus de gratis content is hartelijk welkom

 • De kostuums van vorige week heb ik gekocht, en vooral die haai is imo de aanschaf meer dan waard. Jammer dat het deze week van die lelijke kostuums zijn.

 • KOPEENNN!!!!!!!!:D

 • toch leuk dat ze het op deze manier levendig houden :)

 • Teletubbies, iemand?

 • Als er elke week ook gratis pakjes bij komen vindt ik het best. Want elke week nieuwe pakjes kopen wordt ik echt stront ziek van. Gaat je echt enorm veel geld kosten en zo vet vindt ik deze pakjes niet. Ik moet nog steeds Kratos hebben, daar zou ik wel wat geld voor neerleggen :P

 • ze moeten gewoon de helft gratis en de andere helft betaalde content erop zette

 • OMFG die zijn wreed :D Damn heb geld nodig xD

 • de vorige was beter, vind ik. Maar dat tv-pakje download ik wel :D

 • Leuke pakjes, maar ze moeten snel die prepaid kaarten hier gaan invoeren. Anders kan ik er geen één kopen!

 • ik zou ze allemaal kopen als ik een ps card had!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren