1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Daar sta ik dan met Link voor het Hyrule castle, maar wat is dat. Ik kijk omhoog en, nee toch? Ik zie Bowser uit de lucht komen vallen, na een pijnlijke landing op z’n reet begint hij mij ineens aan te vallen, spannend! Na een paar mooie combo’s met mijn zwaard te hebben uitgevoerd, sla ik hem wel 50 meter de lucht in. Dat ik dat kon zeg, en wat er toen gebeurde was het toppunt, hij viel naast het kasteel van Hyrule zo ergens de ruimte in. Drie seconden later zie ik hem op een platvorm gewoon weer aankomen vliegen, waar de hel ben ik nou weer terecht gekomen!?

Ook zin om eens met Link Zelda af te rossen, dat kan nu met Super Smash Bros. Melee. In deze game kun je met allemaal bekenden Nintendo personages elkaar een flink pak slaag geven, zo heb je Bowser, Peach, Mario en noem maar op!

Hawkdevil: Zeer leuk en vermakelijk, op verschillende manieren kun je elkaar nu afmatten met verschillende bekende Nintendo helden, zelf speel ik veel met Star Fox waarmee ik op de snelste manieren verschillende combo’s uitvoer. Zelfs zitten er Pokemon in! Zo zal je uiteraard niet met elke Pokemon spelen, zo heb je Pikachu, Mewto, Pichu en onze zangerster Jiglypuff.

Robbin: Ik vind deze game zeer vermakelijk en origineel. Zelfs ons roze ballonnetje zit in deze game, ja je weet natuurlijk waar ik het over heb, Kirby! En dat is mijn favoriete personage, en een ballon is het zeker en zo gedraagt hij zich ook.

Behoudens het vechten kan je ook nog een paar hele leuke items gebruiken. Je kunt een Pokebal gooien, met een Beamsword slaan en als klap op de vuurpijl kun je ook nog landmijnen neerleggen, in een woord nice! Dit alles komt uit een ton of een kist! Ook onze ton is niet verzonnen, het heeft de vorm van de Donkey Kong ton alleen dan zonder de prints. Behoudens Pokeballen en het Beamsword zijn er nog veel meer leuke, handige items die het gevecht een stuk leuker en interessanter maken.

Hawkdevil: De items zijn leuke toevoegingen. Je hebt van allerlei verschillende items, mijn favoriet is de Beamsword. Nu zul je denken dat ik er lekker mee ga slaan, dan heb je het fout. Met een druk op de Z knop gooi ik het zwaard uit mijn hand tegen een vijand aan, dat is mijn favoriete manier van iemand ownen. Een hele leuke toevoeging aan de gameplay dus.

Robbin: Alle items variëren van elkaar, waardoor elk item weer een leuke toevoeging in de gameplay is. Zo zal een item ook het verschil kunnen maken van winst of verlies. ook ik heb mijn favoriete item, de super vette bomb-omb. Het is altijd weer een genot om de tegenstander er eens lekker van langs te geven met dit geweldige item.

Allemaal leuk en aardig maar waar moet je dan vechten, op een kale witte vlakte? Bijna, deze gevechten moet je namelijk houden in bepaalde levels. Deze levels bestaan uit dingen zoals het Schip van Fox, of je vecht voor het Hyrule castle. Ook zijn er fantasie levels zoals het springen van pokemon naar pokemon, doe je dit niet dan zal je uit het beeld verdwijnen en een leven kwijtraken. Zo zal je dus niet alleen rekening moeten houden met je vijanden maar ook met het level.

Hawkdevil: Er zitten een paar hele leuke levels in de game, elk level heeft wel zijn eigen ding. De ene beweegt de andere is lang en ga zo maar door. Een element waar de makers van de game een goed pluspunt mee hebben gehaald.

Robbin: Er zitten in deze game veel leuke levels en ook moeilijke levels bijvoorbeeld het vechten op auto’s die 300 kilometer per uur gaan, en daar moet je dan van raceauto naar raceauto springen en tegelijkertijd je vijand nog afmatten, heel leuk en uitdagend dus.

Ook zit in deze game een adventure mode, deze valt een beetje tegen. Het is eigelijk gewoon vechten naar de finish, toch zitten hier wel leuke en originele levels in. Zo begin je de adventure mode met het lopen door een simpel level van Mario Bros, halverwege kom je een groep Yoshi’s tegen die je met gemak terug de ruimte in slaat. Na tien minuten spelen heb je de adventure mode al weer uitgespeeld, dan maar even met een andere speler doen.

Hawkdevil: De adventure mode is gewoon een kleine aanvulling op de standaard gevechten, want een adventure mode hoort gewoon in een game. Toch is hier eigenlijk niet zo veel aan en speel ik veel liever de standaard gevechten, toch is de adventure mode van groot belang voor het vrij spelen van nieuwe characters. Jammer van de korte duur van deze campaign mode maar hij is bovenal interessant en leuk om te doen.

Robbin: de adventure mode is eigenlijk niets meer dan een paar achterelkaar geplaatsten levels waar je het telkens moet opnemen tegen een andere vijand, van Metal Mario tot een Kirby van wel drie meter hoog. Een kleine aanvulling op de game, na de nieuwe characters te hebben vrijgespeeld laat je de adventure mode links liggen, waarna je overgaat op de standaard gevechten.

In de standaard vrijgevechten kun je het opnemen tegen de computer waarvan je de moeilijkheidgraad van één tot negen kan instellen. Hiermee kun je dan vechten op de levels en met de items. Het leukste is natuurlijk tegen je vrienden of familie strijden. Met jou beste character tegen iemand anders vechten, lijdt tot het gooien met de controllers tot het vloeken met scheldwoorden. Want o wat is het vervelend om van je broertje te verliezen. Ook hier zijn wat leuke modi aan toegevoegd die verschilt Giant Melee waar iedereen vijf keer zo groot is als normaal tot Super Sudden Death waar iedereen begint met 300% schade waardoor je er bij een klap zo een leven kwijt bent.

Hawkdevil + Robbin: Wij zijn het hier gewoon dik overeens, het is gewoon geweldig! Het gaat pas vervelen na drie uur spelen. Dan denk je uiteraard van dat is snel, maar dan speel je het de volgende dag weer en dan is het weer drie uur uber plezier. Deze mode is gewoon hetgeen waarom je de game koopt, in één woord is dit gewoon geweldig.

En tot slot nog een maar wat geprobeerde toevoeging, namelijk Trophies. In deze game kun je door het spelen van levels coins verdienen met je score. Deze coins kun je in een raar apparaat gooien waar vervolgens een Trophie uitkomt. Een Trophie is een soort legerpoppetje van een bepaald level of item in het spel of uiteraard van een Nintendo figuur zoals Mario. Deze Trophies komen vervolgens op een tafel te staan, en wat heb je er aan? Helemaal niks!

Hawkdevil + Robbin: Een nutteloze toevoeging in deze game volgens ons, allemaal leuk en aardig maar je hebt er gewoon niks aan. Goed geprobeerd maar nee, net niet.

Conclusie en beoordeling

None

Super Smash Bros. Melee is een heel vermakelijke game, er zijn hier en daar wat dingen waar ze beter hadden aan moeten werken maar de vrijgevechten maken alles goed. Jammer van de gemiste kans bij de capaign mode, daarom is dit cijfer een dikke negen plus waard
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Gamplay
  • Replay waarde
  • Originaliteit
  • Standaard gevechten
  • Veel Characters
  • Minpunten
  • Adventure mode
  • Trophies

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren