1. UEFA Champions League 2006-2007 (X360)

UEFA Champions League 2006-2007 (X360)

Als we zes jaar terug zouden reizen in de tijd, naar een schoolplein ergens in Capelle aan de IJssel, dan zien we een kleine Noah (Wii60) die ijverig voetbalplaatjes aan het ruilen is met zijn vrienden. Deze kleine koter rust pas als hij zijn Nederlandse elftal compleet heeft. Dat is hem ook gelukt, maar helaas gooide de tand des tijds roet in het eten. Noah groeide op, en werd véél te oud voor voetbalplaatjes, die zijn zóó 2001! Op zijn veertiende verjaardag begon het echter toch te kriebelen: wat zou het geweldig zijn als ik het hele vaderlandse elftal dubbel zou hebben! Helaas had hij niet het lef om als iemand die bijna aan zijn pubertijd gaat beginnen, voetbalplaatjes te kopen, om nog maar te zwijgen over iemand met wie hij de kaarten kon ruilen. Gelukkig biedt EA eindelijk uitkomst.

In EA’s nieuwste voetbalcreatie zit namelijk een Ultimate Team-modus. Hierbij begin je met een groep derderangs amateurvoetballers en dien je jezelf op te werken als manager van een sterrenteam. Dit doe je door voetbalplaatjes te kopen. Op zo’n kaart staat bijvoorbeeld een voetballer, en deze kan je dan aan je team toevoegen. Naarmate je meer wedstrijden speelt, kan je betere kaarten aanschaffen, totdat het neusje van de internationale voetbalzalm in je team rondloopt. Deze modus is erg tof, omdat het altijd spannend is als je een pakje kaarten koopt. Want tussen die kaarten kunnen bijvoorbeeld ook contractverlengingen zitten, en als je er daar te weinig van hebt, dan bestaat de kans dat je vedetten hun heil ergens anders gaan zoeken, en dat wil je niet. De Ultimate Team-modus laat je dus vele uren amusement uit de game halen. Het verzamelen en (online) uitwisselen van kaarten is heel verslavend (“kommop, laat er een goede verdediger in dit pakje zitten”) en vertaalt het schoolplein-gevoel naadloos naar je Xbox 360, en zeg nu zelf: wat wil je nog meer?

“Nou, misschien wat andere modi die óók tof zijn”, ik hoor het je denken. Welnu, in Uefa Champions Luague 2006-2007 zit ook een challenge modus. Hierbij krijg je de kans enkele hoogtepunten uit de geschiedenis van ’s werelds grootste clubtoernooi na te spelen. Probeer binnen 30 minuten een achterstand van twee doelpunten om te buigen naar een voorsprong, of zorg dat je in de laatste tien minuten geen tegendoelpunten krijgt. Als je hierin slaagt, dan krijg je punten om pakjes kaarten van te kopen, en je speelt nieuwe opdrachten vrij. Zoals je waarschijnlijk al door hebt weet deze modus niet lang te boeien, maar dat is niet erg. Het gemis van een tweede écht toffe modus is pijnlijk, maar de game draait om de Ultimate Team-modus, en die zit goed in elkaar.

Hetzelfde geldt voor het voetballen zelf. De game speelt prima, wat grotendeels te danken is aan de bal; deze is een los object waardoor het spel sneller is geworden. Als je immers met je bal te dicht bij een tegenstander staat, is de kans reëel dat je de bal in een mum van tijd kwijt bent. Vaarwel superoffensief. Daardoor ben je constant op zoek naar gaatjes in de defensie en speel je de bal vaak af. Maar het is ook wel rendabel om langs enkele spelers te rennen: een van de vijandige voetbalrekwisieten passeren gaat namelijk een stuk makkelijker dan in het echt, wat solo’s van enkele tientallen meters als gevolg kan hebben. Het gevoel van voldoening is echter wel groter als je met een aanval over 10 schijven scoort, dan dat je met een ellenlange dribbel van één speler de bal over de doellijn werkt. Het is dus aan de speler zelf hoeveel hij uit het spelen van wedstrijden haalt.

Een kleine kantekening hierbij is de keeper. Op bepaalde momenten laat hij ballen door waarvan je – gezien het feit dat hij een professionele speler is – toch zou denken dat hij deze makkelijk in zijn handen kan klemmen. Meestal maakt de keeper van de tegenpartij zich hier schuldig aan, dus dat verzacht de pijn wel een beetje. Jammer is het echter nog steeds, want het belemmert de euforie als je denk dat het niet jouw, maar de keepers schuld is dat je met 1-0 voorstaat.

Het moge echter wel duidelijk zijn dat ondanks dit foutje Uefa Champions Leage 2006-2007 een solide geheel is. Op alle facetten scoort de game sowieso voldoende. Maar vooral uit de presentatie blijkt dat de game stevig in haar schoenen staat: het spel is een traktatie voor het oog. Als je de gezichten en bijbehorende animaties van de spelers ziet, dan zal je daar onmiddellijk mee instemmen. Het detailgehalte ligt werkelijk enorm hoog. Ook de muziek is weer prima in orde, tijdens het bepalen van de basisformatie word je constant bijgestaan door het muzikale talent van enkele bekende artiesten. Yeah!

Conclusie en beoordeling

Ga ik te ver als ik zeg dat Uefa Champions League op het moment de beste footie op de Xbox 360 is? Nee, want deze game speelt prima, oogt geweldig, en heeft bovendien een nieuwe modus die erg tof is. Slechts kleine foutjes, zoals de knulligheid van de keeper en het gebrek aan écht toffe modi naast de Ultimate Team Modus, kunnen afbreuk doen aan EA’s verder schone lei . Bravo!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grafisch echt fantastisch
 • Speelt lekker
 • Ultimate Team-modus is tof!
 • Gelikte presentatie
 • Minpunten
 • Weinige echt leuke modi naast het Ultimate Team
 • Keeper doet soms vreemd

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

 • zo interresant zijn de goodies niet =<

 • Ja idd lame goodies, standaard spul

 • wat vervelend dat ie precies op 5 december komt, als je heb besteld krijg je hem dus telaat…

 • Ach, standaard goodies of niet, het is toch leuk als je het erbij krijgt.

 • Tja.. was ook met Fallout zijde ze bij de Bart Smit.. bleek dat je helemaal nix kreeg.. klootzakken..

 • De doos alleen al is supermooi, maar ik ga toch voor een gewone pre order met artbook. Maar deze vind ik ook wel vet en omgerekend is het dus nog veel goedkoper ook :)

 • gooie shit

 • Bij GH World Tour krijg je een gratis gitaar bij Gamemania. Dat vond ik toch wel meer de moeite waard dan ze extra's.

 • Dit kan wel eens de klapper van het jaar worden!

 • Leuke extras maar ik koop hem denk met de budgetprijs :P (Plantium dus)

 • Hele goede actie!

 • zo interresant zijn de goodies niet =<

  Klopt, maar het feit dat de prijs niet hoger is maakt het wel aantrekkelijk.

 • Wel gaaf, vooral grati$

 • Quote:zo interresant zijn de goodies niet =<

  Klopt, maar het feit dat de prijs niet hoger is maakt het wel aantrekkelijk.  Prijs is wel degelijk hoger, want play.com is nou eenmaal erg goedkoop voor onze standaard. • Voor de pc ja…  Laat maar lees net ook voor 360 en ps3 op de site, dat kan er eigenlijk wel even bijgezet worden hier vind ik.

  Want alleen de pc prijs staat erbij.

 • lame? wtf is jullie probleem xD normaal als je een game pre-orderd krijg je niets. Nu krijg je al deze lawe shit gratis en gaan jullie nog zeuren. Dit is bijna een special edition als je 't mij vraagt! ik ga 'm haluuuuhh

 • STANDAART…

  Al vind ik die artwork boekjes altijd mooi, ben zelf een tekenaar/liefhebber

 • ik hoef die game niet, heb niet zo veel met PoP

 • dik lijp ik ben fan van prins of persia ik kan niet wachten tot dat ik hem in handen krijg,

 • lijkt me een mooie game, maar het wordt deze of Tombraider

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren