1. Wii Play (Wii)

Wii Play (Wii)

De controller van de Wii biedt vele mogelijkheden. Nintendo is hier natuurlijk zeer trots op en zij willen graag deze mogelijkheden aan het publiek laten zien. Daarom is er: Wii Play!

In Wii Play worden de verschillende mogelijkheden van de Wii aan de hand van negen spellen uitgelegd. Je zult moeten beginnen met het eerste spel. Als je dit spel hebt uitgespeeld unlock je het volgende spel. Dit gaat zo door tot je alle negen spellen hebt unlockt. Hieronder vind je van elk spel een korte en kritische beschrijving.

Shooting Range

In deze minigame zul je allerlei verschillende dingen kapot moeten schieten: ballonnen, ufo's, eenden en noem maar op. Dit doe je door de WiiRemote op het scherm te richten en met een simpele druk op de B-knop te vuren. Het spel speelt lekker doordat de controller gelijk vertrouwd aanvoelt. De simpele geluidjes bij dit spel zijn uitstekend op hun plaats en zuigen je dieper in het spel.

Find me!

De opzet van dit spel is simpel. In het beeld verschijnt elke keer een opdracht en daarna zul je deze opdracht, in een ruimte waar verschillende Mii-personages voorkomen, moeten uitvoeren. Voorbeelden van deze opdrachten zijn: 'vind 2 look-a-likes' en 'vind de Mii-personage die jij op dit moment gebruikt'. Dit alles lijkt makkelijk maar in prakijk kan dit vies tegenvallen. Soms zoek je je helemaal scheel naar 2 look-a-likes maar vind je ze uiteindelijk niet. Hierdoor is het moelijk om echt ver te komen in dit spel.

Fishing[p]In dit spel moet je zoveel mogelijke vissen proberen te vangen om zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit is niet erg moeilijk en mist wat diepgang. Jammer! [screen id=89326][p]Charge![p]In dit spel zit je boven op een koe en heb jij deze vast bij zijn horens! Hierdoor kan je de koe besturen en door je WiiRemote naar voren te bewegen, kun je de koe harder laten gaan en door je WiiRemote naar achteren te bewegen kun je de koe zachter laten gaan. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk vogelverschrikkers omver rijdt. Dit is zeer melig en onwijs leuk om met vrienden te spelen! [p]Tanks![p]In dit spel bestuur je een tank en is het de bedoeling dat je in verschillende missies vijandige tanks opblaast. Dit kan je doen door kogel op de vijandige tanks af te vuren of door mijnen te leggen. De besturing werkt goed en je zult hier zeker veel lol aan beleven. Dit is trouwens ook het enige spel waarbij je Nunchuk kan gebruiken.[p]Echt een koopje![p]In de winkel ligt dit spel in de schappen voor 50 euro. Maar je moet niet vergeten dat je er nog een WiiRemote ter waarde van 40 euro bij krijgt. Een simpele rekensom leert ons dat voor je deze negen spellen dus maar 10 euro betaalt. En dan is het zeker de moeite waard!">Fishing[p]In dit spel moet je zoveel mogelijke vissen proberen te vangen om zoveel mogelijk punten te verdienen. Dit is niet erg moeilijk en mist wat diepgang. Jammer! [screen id=89326][p]Charge![p]In dit spel zit je boven op een koe en heb jij deze vast bij zijn horens! Hierdoor kan je de koe besturen en door je WiiRemote naar voren te bewegen, kun je de koe harder laten gaan en door je WiiRemote naar achteren te bewegen kun je de koe zachter laten gaan. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk vogelverschrikkers omver rijdt. Dit is zeer melig en onwijs leuk om met vrienden te spelen! [p]Tanks![p]In dit spel bestuur je een tank en is het de bedoeling dat je in verschillende missies vijandige tanks opblaast. Dit kan je doen door kogel op de vijandige tanks af te vuren of door mijnen te leggen. De besturing werkt goed en je zult hier zeker veel lol aan beleven. Dit is trouwens ook het enige spel waarbij je Nunchuk kan gebruiken.[p]Echt een koopje![p]In de winkel ligt dit spel in de schappen voor 50 euro. Maar je moet niet vergeten dat je er nog een WiiRemote ter waarde van 40 euro bij krijgt. Een simpele rekensom leert ons dat voor je deze negen spellen dus maar 10 euro betaalt. En dan is het zeker de moeite waard!">

Conclusie en beoordeling

None

Wii Play is een spel met veel leuke spelletjes, al zitten er helaas ook een aantal slechte tussen. Ook is het de vraag of je het na twee weken nog wel eens uit de kast zult pakken. Verder is het beeld netjes verzorgd en is het geluid ook goed verzorgd. Voor 10 euro zou ik het zeker kopen!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Grotendeels leuke spellen
 • WiiRemote bijgeleverd
 • Een koopje!
 • Minpunten
 • Na een week of twee heb je het wel weer gezien
 • Zitten ook slechte spellen tussen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt goed. Heb Guitar Hero World Tour besteld, maar als ik daar ooit op uitgekeken raak haal ik deze misschien nog wel game-only.

 • Interessant om te zien hoe Rockband en Guitar Hero elkaar iedere keer verbeteren. Als je bijvoorbeeld naar voetbalgames kijkt, dan blijft er meestal 1 reeks jarenlang de beste.

 • World Tour op de meeste vlakken interessanter?!?!

 • @MartijnTP

  Tja….misschien is de redactie van IG wel een heel klein beetje Guitar Hero 'fanboy'. ;)  Volgens gamerankings is Rock Band 2 toch de betere.  Maar goed, een 8,5 is erg netjes.

  Hij speelt weer net zo lekker als deel 1.

  Ook kun je als pluspunt zien (imo) dat er al een flinke lading nummers te downen is. ( rond de 350 volgens mij ).


 • jammer genoeg kan je geen rockband spelen met World Tour instrumenten ( op de wii he :P)  OnTopic: wel chille game :P

 • Er staat een hele nieuwe lichting muzikanten om na dit soort games, mensen die het ZO leuk vinden dat ze echt een instrument gaan spelen, les nemen etc.

  DAT vindt ik er tof aan! ;)  DLC is volgens mij uitgevonden voor deze muziekspellen… toppie!


 • Ik zou hem grtaag willen mar ik heb de ruimte er niet voor :(

 • Wanneer komt deze eigenlijk in Europa?

  Of is die er al?

 • Ik hou me in en wacht op The Beatles Game.

 • World Tour is misschien op een aantal vlakken interessanter, maar absoluut niet beter dan Rock Band 2.

 • Ik wacht wel op World Tour en dan nog moet ik mij bedenken of ik dat er aan uit wil gaan geven. Blijft een flinke klauw met geld zo'n set.

 • Meningen blijven meningen ;).  @ Vengeance  Wat zijn die feiten die GHWT nou 'eenmaal beter' maken dan RB? Er valt niet zoveel toe te geven als je niks op noemt :P.  Ik vind het gewoon jammer dat er bijvoorbeeld niet op de note charts wordt gelet, op de indeling. Bij Guitar Hero 3 e.v. zijn het gewoon té veel noten. Het is wel leuk om een gigantische hammer-on te raken in GH3, maar nadat dat me constant lukte was de voldoening wel zoek. In Rock Band heb je tenminste weer de moeilijkheidsgraad van GH2, lekker strakke timing en goede notenindeling…

 • @ Gamer Arjen  Beide games zijn op Expert getest en dan blijkt gewoon dat GH meer variatie biedt met drummen. Je bent veel meer alle kanten op aan het rammen, wat gewoon leuker is.  Moeilijkere nummers voor gitaar zijn door Rob getest, die alles op Expert speelt, dus ook dat is gestest.  Wat IGN doet, moet IGN weten. DLC vind ik niet interessant omdat ik beide games heb. De mensen die in deze game zijn geinteresseerd hebben over het algemeen de eerste game en het is dan eigenlijk te gek voor woorden dat je moet betalen om die nummers over te zetten.

 • Note charts komen nooit over een met het nummer in GH. RB is daar vele malen beter in. Harmonix doet dat een stuk professioneler dan Activision. Maar GH is wel uitdagender op Expert.

  Maar het aanbod van nummers is in RB weer 100x beter. GH moest gewoon lekker (zoals de naam al zegt) bij gitaar blijven.

 • Ingehaald door de tands des tijds?????

  Je kunt je geld absoluut niet beter sparen voor GTHWT???

  Zeiknummers????  Sorry maar deze game kan gewoonweg niet tippen aan RB.

  En dat is geen mening, maar een feit. 99% van de reviews op metacritic spreekt zich uit voor RB2. Natuurlijk is reviewen subjectief, maar dit is wel een opzienbarende uitspraak.  Als de RB2 hardware binnenkort verschijnt ( met de Madcatz drumpads: al uit in de USA ) zal ook hier blijken dat GTHWT in feite een game is die niet de mindere game is. Zit wel eens op het offciele forum van beide games en de teleurstelling in GTHWT is alom groot.

  Zo moet de 'hit-detection' van de instrumenten, naast de belabberde note charts, een ramp zijn.  Daarnaast verpulvert de tracklist de tracklist van GTHWT, en kun je tevens voor een prikkie de songs van RB1 binnenhalen.  Kortom: alle lof voor Neversoft, maar om nu te beweren dat deze ripoff ( want dat is het ) van RB beter is is echt een brug te ver. Betekent niet dat dat in de toekomst niet zo kunnen….maar als je achtergrond van Harmonix kent weet je dat RB2 getweakt is tot in de puntjes en dat Neversoft een nieuwe speler is op de markt die met GH3 al bewees Harmonix voorlopig niet te kunnen evenaren.  Mooie quote van een van de gebruikers op ntsc-uk:

  \" Having to agree with the main views in here that GHWT is a million light years away from RB and especially RB2, which has raised the bar again so signifcantly over its predecessor and GHWT in so many ways \" .


 • mjaaaah was toch al van plan om gh wt te halen:) maar klonk toch goed

 • Begin het wel minder te vinden hoor allemaal.

 • DLC vind ik niet interessant omdat ik beide games heb

  En ?!  Je bent toch een keer uitgespeeld en dan is het lekker dat je nog nummer van je favo artiest kan binnen halen.

  Imo is dlc voor dit soort games ( ook Singstar/Lips) een must.

  Dat verlengd de levensduur van de game enorm.
 • @ Gamer Arjen, zit toch niet zo slap te lullen man. GH World Tour is gewoon eenmaal beter dat zijn feiten die je gewoon eerlijk mag toegeven. Het zijn allebei leuke games maar de een heeft nou gewoon meer te bieden dan de ander.  Get a life!

 • Ik vraag me eerlijk gezegd eerder af waarom je de expert notenlijst zou gebruiken als enige indicatie van speelplezier in een spel waarin dat plezier absoluut niet uit de uitdaging voortkomt.  Serieus, dit zijn muziekgames met een speciale toepassing op ROCK. Het cruciale onderdeel van Rock is de show, de ervaring.  Ik werp eén blik op de trailers voor World Tour en Rock Band en ik zie bij Guitar Hero weer die statische shit animaties en bij Rock Band een waar Feest. Ik geloof er werkelijk geen ene hol van dat de gemiddelde gamer gaat denken: \"leuk, statische shit animaties met een iets uitgebreidere expertlijst. Yeaaaah!\"  Scorehero kan de pot op. De show is alles.  * onder voorbehoud voor het nog niet daadwerkelijk hebben gespeeld van WT en RB2, wel de voorgangers.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren