1. SSX On Tour (NGC)

SSX On Tour (NGC)

Sneeuwsporten zijn zeer geliefd bij de meeste mensen, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Ook toen er laatst een meisje verongelukte in de Indoor Downhill Snowlane van Peer werd velen het genoegen om te gaan skieën of snowboarden ontnomen. Natuurlijk heb je ook alternatieven dat je deze sport kun beoefenen zonder enig gevaar op gebroken botten of een ongewisse dood, namelijk videogames! Ikzelf wilde ook wel eens de frisse berglucht ruiken, dit met een stel skiës of een snowboard onder m'n voeten. Dat haalde me over om SSX on Tour aan te schaffen.

SSX on Tour is al het vierde deel van deze overbekende Snow Sportsgame. Deel drie wist al een enorme indruk na te laten en werd door menig tijdschrift beloond met een hoog cijfer, verschillend van een acht tot negen op tien. EA Sports BIG wist dat ze nu een moeilijke opdracht hadden, namelijk het vorige deel overtreffen. Met een hersenpan gevuld met nieuwe en spannende ideëen, begonnen ze aan de ontwikkeling en lieten om de zoveel tijd een trailer op ons los, wat ons al op de hoogte bracht van een nieuwigheid. Nu zou je niet alleen met een snowboard onder je voeten de grote berg afgaan, maar ook met een stel skiës. Aan de ene kant bracht het wel wat nieuws bij, maar volgens de trouwe fans van SSX was dit een hopeloze poging om een enorm goede serie te veranderen. De meningen waren dus erg verdeeld.

[img

Toen ik voor de eerste keer SSX on Tour opstartte, had ik het gevoel dat ik met een Tony Hawkgame bezig was. De vele bewegingen en trucjes die ik met m'n character deed geleken enorm op die uit menig Tony Hawkgame en kwam dit een beetje gejat over. Maar het hield me zeker niet tegen, ik gooide me volop in het avontuur! Dit beginnend met de Tour, waar je jezelf omhoog moet werken in een lijst met goed 200 personen. Dit doe je door Style te verzamelen, wat inhoudt dat je de beste route naar de finish zoekt en tegelijkertijd ook nog eens wat stunt op weg naar beneden. Echter lag me tijdens het voorbereiden van de Tour iets dwars, namelijk de weinige Custom Characteropties die deze game bevat. Je kan hem natuurlijk wat spulletjes geven uit de winkel, maar deze zijn vaak enorm duur en je bent ook enige tijd bezig met het geld ervoor te verzamelen. Ik maakte er het beste van en besloot ervoor het snowboard te laten liggen, om de houten latten aan m'n voeten vast te maken.

De Tour start opzich best makkelijk, maar dit is niet altijd het geval en zeker bij de zogenaamde Trickscores. Terwijl je van de berg afgaat moet je proberen anderen hun puntentotaal te overtreffen. Hierbij moet je vaak beroep doen op de Monster Tricks, waanzinnige en onrealistische trucjes die je doet door middel van de C Stick. Deze kunnen je enorm veel punten opleveren of anders een knaller van een val en ik zeg je, dat kan je een wedstrijd kosten. Zelf heb ik dit meerdere malen meegemaakt en is precisie bij het beeindigen van een Monster Trick noodzakelijk. Je kan anders proberen een ellenlange combo aaneen te schroeven, dit doordat de vele routes zijn aangepast hierop. Grinden over boomstammen, jezelf katapulteren, alles wat je maar kan indenken. Daarbuiten zijn de routes ook enorm uitdagend, opletten is dus van groot belang. Kijk uit voor die boomstam! Grind over die baar! Een tweede persoon langs je om op de omgeving te letten is dus altijd handig, vooral als je om de zoveel tijd voor een Unlockable Character bent aan het spelen.

Iets wat natuurlijk in het oog springt zijn de graphics, deze weten de essentie van de wintersport in de huiskamer terug te brengen. Ik kreeg de neiging om met een stel wanten de controller in m'n handen te nemen, maar dat zou het moeilijk maken om goed te kunnen spelen. Of je nu tijdens daglicht of maanlicht van de berg afgaat, de routes die je kan volgen worden zeer goed weergegeven en dat is een groot pluspunt te noemen. Natuurlijk geen geslaagde game zonder een goede sound. De vele rocknummers zullen bij menig muziekluisteraar wel een belletje doen rinkelen, aangezien er hier tophits van groepen als The Doors in te vinden zijn. Audiovisueel valt er dus zeker weinig te klagen!

We gaan er nu vandoor, maar met tweëen! Deze game bevat net als meeste games een Multiplayer, dit met meestal standaard modussen. SSX on Tour valt qua Multiplayer best goed mee en biedt een paar leuke opties, waarvan één een rit van twaalf minuten is van het hoogtepunt van de berg naar beneden. Ik en Game_master_2006 - die tevens m'n broer is - hebben ons hier enorm mee geamuseerd, meestal als we de ander de sneeuw van dichtbij lieten zien of een mist van kleine ijskristallen in het gezicht gooiden. Tot op de dag van vandaag dagen we elkaar hier nog mee uit en na afloop lachen we erom. Ook is er voor de Marioliefhebber onder jullie drie figuren uit Mushroom Kingdom verkrijgbaar, Namelijk Mario zelf, Luigi en Peach. Ik kan je alvast één ding vertellen: deze game is het beste alternatief op een sneeuwsportreis, goedkoop en enorm leuk!

Conclusie en beoordeling

None

Hoewel de game wat doet denken aan Tony Hawk on Ice, weet EA Sports BIG er hun eigen draai aan te geven. Het Rock 'n' Roll thema met vele hits van topartiesten zoals The Doors brengt iets nieuws aan deze reeks en brengt het er zeer goed vanaf. Voor de rest valt eigenlijk weinig te klagen over deze game en is deze goed tot uitmuntend in elk mogelijk aspect. Dus, wil jij een honderd procent ongevalvrije sneeuwsport? Dan is dit zeker aan te raden!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Skiës en Snowboards
 • Verhaallijn
 • Monster Tricks
 • Uitdagende routes
 • Audiovisueel zeer mooi
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Weinig customopties
 • Lijkt in een paar opzichten op Tony Hawk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als ik nou mijn portemenee kon updaten had ik wat van die content gekocht:S

 • gooie shit voor de lief heber

 • Even Locoroco downloaden

  EDIT: Matige demo, nauwelijks dingen veranderd

 • Ik ben echt al weken niet meer online geweest op het Playstation Network omdat het er zo vreselijk saai is!

 • Simcity 2000 op de PS3, die kant moeten we uit :S

 • Niks voor mij.

 • @Mc.lovin  Wauw.

 • Alleen die LittleBigPlanet dingen ga ik halen. Als ze hier nou eens snel van die 'pre-paid kaarten' gaan verkopen dan zou ik tenminste weer is wat kunnen kopen uit de PlayStation Winkel…

 • ja, hoe kun je geld zetten op je PS account?

 • BioShock! Straks verder spelen!! Love that game!:D

 • @ Kaptain-Kill

  Voorlopig alleen via een creditcard. Het wordt tijd dat daar eens verandering in gaat komen.

 • Niet echt dingen die de moeite waard zijn.

 • wat een drollebak! alleen die locorocco demo is de moeite waard(voor mij)

 • nfs genaaid wooorden

 • Nou woooooooooohooooooooooooooo…….

 • echt super. het enige echte next gen aan de nieuwe consoles is het trophie/achievement systeem en de vele downloadable content in de vorm van patches/updates en add-ons.  ik krijg trouwens bij NFS wel het gevoel dat ze die downloadable content al lang af hadden en expres niet in de game hebben gestopt om er nog meer geld mee te verdienen. die shit moet gewoon gratis zijn imo.

 • Wow, 8 euro voor die rooms lijkt me wat prijzig, zeker wanneer de game voor 40 euro te koop is op internet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren