1. Miel Monteur 2 - Recht door Zee! (PC)

Miel Monteur 2 - Recht door Zee! (PC)

Hoi allemaal! Daar ben ik weer, jullie beste vriend Miel. Vorige maand schreef gewaardeerd lid Thomper al een review over mijn eerste avontuur als automonteur, maar er volgden meer avonturen en spellen na dit deel. Helaas is Thomper erg druk bezig met het uitwerken van zijn eigen televisieformat (*kuch* Curling with the Stars *kuch), maar dat betekent niet dat jullie deze maand zonder Miel-review zitten. Ik heb besloten het stuur in eigen handen te nemen, en een blik te werpen op het tweede deel in mijn eigen quintologie.

Allereerst een kleine introductie voor de enkelen die helaas geen kennis hebben mogen maken met mijn vorige spel. Mijn naam is Miel Monteur, ik ben een van de vele mascottes van top-uitgever Transposia (andere mascottes zijn Freddi Fish, Putt-Putt, en Pajama Sam). Samen met mijn hondje, Laika, bouw ik mijn eigen voertuigen om er vervolgens de hele wereld mee over te reizen. In mijn eerste deel begon ik klein, door lekker met een auto door het Vlaamse platteland, in deel 3 besluit ik met een vliegtuig de hele aardbol rond te reizen in een vliegtuig, in deel 4 neem ik een pauze door te settelen en voor het gezinslezen met Laika te kiezen door een huis, en in het voorlopig laatste deel ga ik weer op pad, na Star Trek op TV te hebben gezien, ditmaal in de ruimte met mijn eigen raket.

Het tweede deel, wat ik vandaag met jullie wil behandelen, is Miel Monteur 2 – Recht door Zee. Een leuke titel voor een leuk spel, dat kan ik alvast verklappen, want waar andere games en films last hebben van sequeleritis – dat wil zeggen, het vervolg is zwakker dan het origineel (zie: Civilization, Bambi, Peter Pan) is dit deel zowat beter te noemen dan mijn auto-versie.

Het begon allemaal op een rustige dag. Laika en ik waren wat aan het cruisen door de achterlanden van Boer Biet (check die shit, nigga!) toen we opeens langs het strand kwamen. Laika, enthousiast en altijd bereid zichzelf het leven te ontnemen, sprong de wagen uit net op het moment dat Fitty’s nieuwe hit uit de speakers pompte. En dat terwijl we een vette veertig reden op een landweg waar we maar dertig mochten, yo! Het is maar goed dat die smerissen niet in de buurt waren.

Maar goed, Laika had gelukkig een goede reden. Hij had een stuk wrakhout gevonden! Ik dacht aan voer voor de kachel, maar Laika haalde een hamer uit de kofferbak en zo besloot ik maar een boot te bouwen. Nooit te bang om risico’s te nemen sprong ik erin, terwijl Laika zijn snuit voorwaards tegen de boot aanschoof, waarna we al snel het water bereikten. Na een dag of vijf, zes gedobberd te hebben op open zee kwamen we aan bij de werf van de altijd frisse tsjik Christina Columbus. Haar eitjes waren op (Snappie? Ei van Columbus yo!), en dus besloten zij en haar kat er maar eens op uit te gaan. Of Laika en ik maar even op de scheepswerf wilden passen.

De verbeteringen zitten hem vooral in een grotere fantasie. Thomper wees er al op in de review van deel 1: wie herinnert zich niet het het bouwen van auto’s met tuinhuisjes en vogelkooien en lampenkappen en raketmotors en een lijk in de achterba... oeps, vergeet dat laatste even. Maar goed, een hele reeks spellen volgde uit het customizen van auto’s zoals ik dat pionierde, en mij lijkt het niet meer dan logisch dat hetzelfde gaat gebeuren bij dit deel. Need for Speed Boating, Pimp my Boat, Sailing with the Stars – als iets het gaat worden in 2007, dan is het het pimpen van je boot.

Ikzelf zet dat gelijk erg goed neer. Zo kun je een boot bouwen met een zwembad, drie sardienenblikjes, en een beschuitrol. Ik zou zo naar Afrika kunnen om daar als dictator mensen van AIDS te genezen met een kruidenmengsel en twee bananen! Er zijn in ieder geval weer extreem veel nieuwe onderdelen te vinden, en op de site van die hippe dudes van Transposia kun je zelfs nog enkele nieuwe onderdelen downloaden ook!

Eenmaal je vlot zeewaardig gemaakt kun je de woeste golven op om de wijde wereld te verkennen. Nou ja, wijd – vergelijk het maar met het strand en maximaal 1 kilometer ervandaan van de regio Zeebrugge en omstreken. Dat maakt niet uit, want er is weer genoeg te doen. Ik tsjek die ouwelui aan de beach, los wat klusjes voor ze op, en al snel krijg ik genoeg credits bij ze om nieuwe onderdelen los te trekken. Vette moola!

De besturing is ook dik in borde. Pijltjestoetsen for life, dat zou zelfs de gekste Kabouter moeten kunnen beamen. Zeker bij een spel als het mijne ben je gewoon in no-time verknocht aan shit als de deze. Mede daardoor is het echt een kwestie van backleanen met je maten, en zo vliegen de uurtjes voorbij. Het enige verschil tussen mijn games en een avondje zuipen is dat alleen da Miel een echte chickmagneet is!

De graphics, moet ik daar nog iets over zeggen? Lijkt me haast niet. Mijn wasbordbuik komt helaas niet helemaal goed naar voren, maar verder zie ik er wel prima uit. Door die tekeningen blijf ik dicht bij mijn roots, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik en mijn homies hebben daarnaast een paar uren doorgestampt in de studio’s om de authentieke Studio 100-stemmen er weer in te krijgen. Iedereen die fan is van Vlaamse accenten moet ook dit deel weer proberen.

Conclusie en beoordeling

None

Eigenlijk blijft er dan ook weinig over om nog te melden aan jullie. Dit deel is nog altijd een van mijn favorieten, vooral omdat de zee gewoon zo’n vrij gevoel geeft, weet je wel? Je kunt gewoon overal naar toe, negentig procent of iets in die trant van het aardoppervlak is immers water, dus ook als je naar Haiti of Zimbabwe wilt is de boot gewoon een handig stukje vervoersmiddel. Ik hoop dat jullie uiteindelijk net zoveel plezier hebben met dit deel als ik en mijn maten hadden tijdens het spelen. Holla!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Meer van hetzelfde
 • Uitgebreid, grafisch tip top in orde!
 • Minpunten
 • Hierna zijn er nog maar drie andere delen... straks is de quintologie alweer uitgespeeld!

Dit artikel delen

Over de auteur

Thomper Hoi?

Reacties

 • ooke

 • Whooperdyfuckingdoo~

 • Opzicht netjes, de PS3 heeft er al 8 miljoen in slechts 2 jaar :)  Bron: VGchartz.com

 • Netjes, maar ze pwnen de PS3 nog steeds alleen in Amerika en Japan…

 • heel veel mensen kopen de 360 vanwege de prijs, maar zelf vind ik dat de echte kwaliteit in de ps3 zit

 • Misschien dat ze dan ook eens gaan denken om ook services in Europa te gaan invoeren en niet alleen in het \"oh zo mooie eigen Amerikaatje\"… :P grrr

 • netjes hoor het gaat best goed met xbox zeg

 • Ik ben sinds eergisteren nog blijer met m'n xbox. Lang leve de update! Eindelijk van dat lawaai af tijdens het spelen.

 • Netjes!

 • @DvT  dude de ps3 is daar veel populairder als de 360 hoor :P.  @topic:  Mooie cijfers, heb er zelf ook weer een gehaald
 • Goed bezig hoor.

  En de 360 verdient het, want het is een geweldige console met heel veel goede games.

 • @ Bleach Exile  dan ben ik 1 van de weinige die de ps3 k*t vind

  geef mij maar de xbox360 heb er nog een elite bijgehaald voor in de slaapkamer

 • Na 3 jaar toch nu de overstap naar een PS3 gemaakt, met als voornaamste reden, de xbox360 is niet compleet genoeg. En ik wordt niet blij van xbox live. Je betaald 60 euro per jaar en het is nog steeds 'buggy'. De NXE is ook een bepalende factor. Het punt dat Microsoft met deze update tussen de PS3 en wii interface wil gaan hangen…  Het is een kwestie van smaak, en de PS3 doet het echt zo slecht nog niet, alleen gooit Sony niet zo met zijn cijfers.

 • @ Bleach Exile : ja voor japan, nee voor de us.  @ SomebodyReal : das niet alleen Europa maar alle pal-territoria waaronder bvb ook australië.

  Ze zouden ongeveer gelijk staan, maar idd Sony met een jaar achterstand dus sowieso met een betere groei.

 • Tjah waarom nog een dure PS3 of Grafisch minderde Wii kopen ?  Tussen de 149 en 199 Euro is echt geen geld.  Voor de 360 zijn superveel topgames al voor een tientje te krijgen.  Zeker met deze dashboard update leunt deze nog sterker aan Xbox-Live.  Daarnaast is 7 Miljoen erg veel voor Europa, een mooie prestatie.


 • voor zo n prijs kan je een xbox echt niet laten liggen

 • Leuke cijfertjes! Xbox360 doet het goed ;).  Goed punt van Bld-: de service (met name netwerkcapaciteit) in Europa mag wel eens wat omhoog want nog veel te vaak zijn er laggy connections (met name als je met Amerikanen in een spel zit, oa. CoD, GoW etc.). Bij shooters komt alles op reactiesnelheid aan, en je kunt nog zo snel zijn… met lag kun je het wel schudden.

 • Netjes….is ook gewoon een hele goede console met de beste games, zeker voor de huidige prijs !

 • @Dyhalto: heel veel mensen kopen de 360 vanwege de prijs, maar zelf vind ik dat de echte kwaliteit in de ps3 zit  Lol…. kwaliteit op andere gebieden dan games wel ja, maar voor een game console vind ik toch echt de x360 beter. De reclame's van Sony zeggen eigenlijk al genoeg tegenwoordig…. het ding word meer aangeprezen als BR speler dan als gameconsole.

 • Mooi aantal! Xbox 360 heeft het toch echt goed gedaan, en is steeds beter bezig gelukkig. Maar goed, leuke verkoopcijfers wil nog niet zeggen dat ze moeten stoppen met de stroom aan goede games!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren