1. Kirby 64: The Crystal Shards (N64)

Kirby 64: The Crystal Shards (N64)

Ergens op een planeet Ripple Star geheten leven feetjes in vrede, maar

alles veranderde toen een duistere wolk Dark Matter geheten hetplaneetje besmette, langzaam word de planeet meer overgenomen, DarkMatter is uit op de krachtbron van de planeet, een reuzachtige kristal , maar de kleine fee ribbon wil hier een stokje voor steken.Ze probeerd te ontsnappen met het kristal , maar toen gebeurde er iets wat ze niet verwachtte, het kristal spat in honderden stukjes , ze liggen verspreid op verschillende planeten, even later stort Ribbon neer op Pop Star. (De planeet van Kirby)Kirby vind haar , Ribbon legt alles uit aan Kirby en hij besluit Ribbon te helpen.Samen gaan ze proberen het kristal te herstellen en Dark Matter te verslaan.

HET SPEL

Zoals je in de inleiding al kon opmerken begint je avontuur in Pop Star.

Dit level is uitermate makkelijk , zo kan je leren hoe het spel werkt, en dan denk je waarschijnlijk aan een kut inleiding maar nee, je krijgt geen uitleg , je mag het mooi zelf uitzoeken , en is dat moeilijk? Nee,want de controlls zijn erg simpel , maar het werkt wel goed.

Met de D-Pad kan je Kirby laten lopen of rennen, met de B knop zuig je vijanden op , en met de A knop kan je springen, druk je als je springt nogmaals op A dan vlieg je, je moet dit wel herhalen om hoger de lucht in te komen, zodra je adem op is plof je vanzelf weer naar beneden.Het spel zit weer vol met maffe vijanden en leuke leveltjes.

WAT EEN ZUIG GAME

Ieder klein beetje nintendo fan kent Kirby zijn speciale gave wel, het zuigen van monstertjes.Het leuke daarvan is dat je met het zuigen van deze monsters speciale krachten kan mengen, en er zijn veel verschillende power ups dus dat houd je wel even bezig, en nu komt het mooiste, je kunt 2 elementen combineren zodat je een nog machtigere power krijgt. En hier zijn geen regels voor, elk element kan met elkaar gecombineerd worden.Een voorbeeld: Als je een steensoort opzuigt word Kirby een stenen mannetje, combineer je dat met nog een steen power up word je een stenen reus, of je combineerd het vuur element met het steen element, dit geeft je de mogelijkhijd een vulkaan te worden!

Het expidimenteren met deze power ups is erg leuk en makkelijk , en je krijgt er ook nog betere attacks mee! En dit allemaal door alleen maar te zuigen , wat voor power zou Kirby krijgen als hij aan een vent gaat zuigen?

LEVEL VARIATIES

De variatie van deze game is erg goed gedaan, zo zit je de ene keer bij een rustig riviertje , en de andere keer beland je midden in een slapende vulkaan of een groot kasteel.Het leuke is dat je er niet alleen voor staat, je maten (die je doormiddel van het verslaan van eindbazen vrij speelt)helpen jouw mee , soms moet je ook een level met hun afleggen.Hun hebben natuurlijk ook weer hun eigen power waardoor het weer lekker varieert, en dit levert ook weer nieuwe game elementen op.

Sommige levels zijn eerlijk gezegd uitdagend.Maar natuurlijk moet je ook nog opzoek gaan naar de kristallen.In elk level zijn weer 3 kristallen te vinden.En het zoeken naar kristallen levert ook weer een klein puzzel elementje op , dit komt doordat je soms een klein mini puzzeltje moet oplossen voor een kristal.Of natuurlijk een eindbaas verslaan.

De einbazen zijn indrukwekkend gedaan , elk heeft weer z'n eigen zwakke plek , om nog maar te zwijgen over de sound die je hoort bij de eindbazen, dit spel kent geen verveling!

BONUSSEN

Om even bij te komen van Kirby's heftige avonturen kan je even lekker een mini gamepje spelen, deze games zijn erg leuk om met meerdere spelers te spelen , dus als je een keer vrienden bij je langs komen geef je ze een controller en spelen maar:)WAARSCHUWING: Tegen de computer is erg saai.En nog een leuke extra zijn de filmpjes, elke keer als je verder komt in het spel krijg je weer een aantal filmpjes die je kan bekijken.EEN MUSTHAVE VOOR NINTENDO FANS

Voor nintendo fans is dit een echte musthave!De makers van Kirby hebben na mijn idee een echte top game op de markt gebracht, ik ben zeer tevreden over deze game , iedereen met een Wii raad ik aan dit spel te spelen , hetzelfde voor mensen met alleen een N64.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is zonder twijvel een van de beste n64 games ooit gemaakt, je hoeft je niet te schamen om dit spel nu nog te spelen , want het spel is gewoon in een woord : Fantastisch.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Leuke eindbazen
 • Controlls snel te leren
 • Kirby
 • Leuke 3d sweer.
 • Mooie Sound
 • Mixen van krachten.
 • Leuke party minigames.
 • veel variatie.
 • Leuke Extra's
 • Minpunten
 • Misschien iets te makkelijk.
 • Na het uitspelen heb je het wel gezien.
 • Mini games kunnen vervelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren