1. Animal Crossing (NGC)

Animal Crossing (NGC)

De trein hobbelt rustig verder en je kijkt dromerig uit het raam en zucht even. Je bent heel benieuwd hoe je nieuwe dorp zal zijn en wat er zal gebeuren als je aankomt. “Heb ik eigenlijk wel een slaapplaats?” flitst er door je heen. Opeens gaat een blauwe kat voor je zitten en stelt allerlei vragen. Wat moet dat opdringerige beest eigenlijk?

Rover de Kat lijkt een kruisverhoor met je te houden en de antwoorden die jij geeft, vormen jouw figuurtje in Animal Crossing. Je ziet pas hoe je door het leven gaat als je voet zet in het Fabeltjeskrant aandoende dorp. Naast het kruisverhoor heeft Rover iets leuks voor je geregeld; een vriend van hem biedt je een slaapplaats aan. Wanneer jij net om je heen kijkt in je nieuwe dorp, komt er een sjofele wasbeer aangelopen. Hij is de vriend van Rover en laat vier huisjes aan je zien, waaruit je kan kiezen. “Wat aardig, zeg!”denk je nog en kiest een huisje. Maar dan komt de ware aard van Tom Nook de Wasbeer naar boven; dat huis is natuurlijk niet gratis en om je ‘schuld’ af te betalen moet je bij hem werken. Gelukkig mag je je dorp eerst nog verkennen en de andere bewoners ontmoeten.

De andere bewoners zijn allemaal dieren met een eigen persoonlijkheid, wat de overeenkomst met de Fabeltjeskrant groter maakt. Ook de graphics helpen daaraan mee, want de dieren zien er schattige uit, het gras lijkt eerder op een speelmat met een patroon van rondjes in grastinten en de huisjes zien er knus uit. Erg mooi zijn de graphics niet, want de personages zijn hoekig, hun ogen pixelig en de omgeving kartelig. De simpele, kleurige graphics dragen juist wel bij aan een ongedwongen, knusse sfeer. Er is namelijk niet echt een doel in het spel, je moet niets, behalve het af betalen van je huis waar je een tijdje zoet mee bent. Maar voor de rest kun je je tijd zelf invullen en door het ingebouwde klokje in het spel, zie je in je dorp de seizoenen voorbij komen met hun feestdagen. Kerstmis vier je niet meer alleen in het echte leven, maar ook in je dorp. Daarnaast kan je een overvolle brievenbus verwachten op je verjaardag, mits je genoeg dierenvrienden hebt.

Dat is namelijk een belangrijk element in Animal Crossing; communiceren met de dieren en vrienden worden. Dus klets er lekker op los en schrijf brieven naar je dierenvrienden. Door de verschillende persoonlijkheden van de dieren, vind je het ene dier aardiger dan de ander. Voeg b.v een leuk cadeautje toe aan je brief voor die aardige Savannah de Giraffe en je zult geheid een brief terugkrijgen met een presentje. Zo lijkt het net of ze je echte vrienden zijn en je een band hebt met de dieren.

Naast het communiceren met dieren, kun je ook klusjes voor ze doen. Op het eerste gezicht is dat leuk, want als je ze helpt, krijg je beloningen. Die kun je mooi gebruiken voor in je huis, zodat je huis een hele metamorfose ondergaat door het nieuwe verkregen behang of tapijt. Je kunt de spullen ook verpatsen aan Tom Nook, zodat je Bells (geld) krijgt. Met die Bells kun je je huis af betalen of spulletjes kopen in Nooks winkeltje, zoals een hengel, insectennet en schop. Met dit gereedschap kun je namelijk meer gevarieerde dingen doen, want de klusjes voor de dieren uitvoeren is na een tijdje saai. Het zijn nauwelijks uitdagende opdrachten en ze kennen weinig variatie. Het is steeds hetzelfde: beest A heeft iets laten liggen bij beest B en dat mag jij komen ophalen. Daarnaast wordt je ook helemaal gek van die irritante brabbelstemmetjes van de dieren, gelukkig kun je die uitzetten. De karweien van de dieren alleen maken het spel vrij eentonig.

Interessanter wordt het als je genoeg Bells hebt, want dan kun je het gereedschap kopen. Die voegen namelijk meer aan de gameplay toe, het maakt het spel gevarieerder. Je kunt namelijk lekker vissen en je vislijst helemaal vullen of een vis doneren aan het museum. Je kunt ook de hele dag insecten vangen en die geven aan liefhebbers of vruchten plukken en die aan Tom verkopen. Daarnaast kun je met je schop schatten opgraven, zoals botten, geld en Gyroids, een soort bewegende paaltjes. Ook hier kun je beslissen wat je ermee wilt doen. Samen met de klusjes maakt het een dag in je dorp gevarieerd en kun je nieuwe dingen ontdekken, want elk seizoen brengt andere insecten en vissen met zich mee. Je kunt bovendien de fashion designer uithangen, want er is een heuze kleermaker in het dorp. De dieren kunnen zelfs in jouw ontwerpen rondlopen. Ook komen er soms vreemde figuren in het dorp, zoals een waarzegster of een dier dat exotische tapijten verkoopt. Daarnaast worden er in jouw dorpje ook wel eens evenementen georganiseerd, zoals een sportdag.

Leven in jouw dorp hoeft dus niet saai te worden…alleen dag in dag uit steeds dezelfde dingen doen kan eentonig worden. Weer een klusje doen, vissen of insecten vangen, na een paar weken heb je het wel gezien met de game. Maar na een halve jaartje gaat het kriebelen, want hoe gaat het in je dorp? Dan speel je Animal Crossing weer voor een paar verslavende weken tot dat je er genoeg van hebt.

Conclusie en beoordeling

None

Animal Crossing is een leuk en uniek spel. Doordat je een band opbouwt met de dieren en de seizoenen voorbij gaan, heb je het idee dat je een tweede leven hebt. De game laat je vrij in wat je doet, wat best ontspannend is. Alleen zijn de klusjes van de dieren niet erg spannend. Ook kun je dag in dag uit hetzelfde doen, waardoor de game ook eentonig wordt. Geen must have, maar wel leuk voor tussendoor
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Vrijheid, je kunt zelf invullen hoe je de dag doorkomt
 • De knusse, relaxte sfeer
 • De verschillende persoonlijkheden van dieren
 • Een band opbouwen met de dieren
 • Het verloop van seizoenen
 • Minpunten
 • De klusjes van dieren zijn niet uitdagend en gevarieerd
 • Brabbelstemmetjes
 • Graphics
 • Na een paar weken wordt de game eentonig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • er komen goede games onze kant op:D en de verkoop van de ps3 verloopt ook niet slecht

 • zeker goede games

 • PS3 meer verkocht dan 360?? Lijkt me sterk..

 • Als de PS3 werkelijk een prijsdaling krijgt en hij PS2 titels afspeelt dan haal ik hem.

 • Eens gaat de ps3, weer de xbox voor bij…

 • Sony gaat dus de stijgende lijn volgen. Ik heb erg veel zin in lbp op de psp, maar ik hou het toch bij m'n 360 de meeste games zijn toch multiplatform :D

 • Leuke berichten ehm geruchten van Sony, eindelijk wat omzetcijfers van de PSS, valt niet tegen!

 • Waar rook is is vuur.

 • de ps3 meer verkocht dan de xbox

  dat geloof ik niet.  Maar die andere geruchten zijn wel leuk!

  Die prijsverlaging lijkt me ook heel vet. • Een LPB voor PSP zou de reden zijn voor mij om mijn PSP te laten maken ^^

 • Ik geloof best dat de PS3 nu beter verkoopt als de Xbox; Bijna iedereen die een xbox wou zal hem ondertussen wel hebben en gaan de hardware verkopen omlaag;  Denk dat die laatste prijsverlaging leuk is voor het jongere / ouders publiek, in de kerst zullen paps en mams eerder kiezen voor een xbox voor de kleine; Mensen die zelf kunnen kiezen boeit de prijs toch niet.

  Al had mn ps3 800 euro gekost, had ik hem toch wel gehaald…


 • yes is dit een bevestiging dat LBP op de PSP komt? en motorstorm? ik denk dat ik mijn PSP maar ga laten ombouwen

 • whoow, die laatste 3 games daar krijg ik kippenvel van!

 • Motorstorm op psp :O  +1

 • @GerarDOS  Je laat aardig wat info achterwege, en had dus wel wat uitgebreider mogen zijn.  @ mensen die niet weten te lezen  Het gaat hier om Europa waar de PS3 voorop staat qua verkopen.

 • @ Snake NL

  Zoals…? Dat de bron het allemaal heel mooi vond, lekker boeiend. ;)

 • hmm ik geloof best dat de ps3 beter verkocht is in europa, alleen in nederland ziet t er naar uit dat daar wel de xbox beter verkoopt..

 • Iedereen in Europa had al een 360 waarschijnlijk…….

 • Denken ze nou echt dat die shitstation ook nog wat word wat een grap zeg, de mensen laten zich ook altijd nog wat wijsmaken door Sony. Maar moet eerlijk zeggen dat de marketing afdeling van Sony als 1 van weinige wel goed werk doet, weten jullie nog die fabeltjes van Motorstorm 1 (die liep op 10% van de kracht) nu hebben we deel 2 en is die grafisch bijna identiek te grappig gewoon. Dit zegt eigenlijk al genoeg.

 • Als LBP naar de PSP komt, koop ik zeker een PSP!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren