1. The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)

The Lord of the Rings is altijd al een bron vol inspiratie geweest. Boeken, films en actiefiguurtjes zijn erg geliefd, maar natuurlijk zijn er ook veel games geïnspireerd door de wereld van de hobbits, elven en orcs. Zo zijn er games waarin je het verhaal van de films kan naspelen en zijn er strategiespellen gemaakt waarmee je letterlijk honderden personages uit die wereld kan besturen. Maar wat als je nou een van die (onbekende) figuurtjes bent en een belangrijk iemand wilt worden in Middle-Earth? Dat kan nu, met The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar.

In LOTRO begin je met het maken van je eigen personage. Eerst kies je een ras, hierbij kan je kiezen uit elven, mensen, hobbits en dwergen. Als elf, mens en hobbit kan je daarna kiezen of je een man of een vrouw bent, als dwerg ben je standaard een man. Nadat je een ras hebt gekozen krijg je de keuze tussen de zeven klassen, namelijk Burglar, Captian, Champion, Guardian, Hunter, Lore-Master of Minstrel. Elk van die rassen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Zo gebruikt een Lore-Master magie en is dus op afstand sterk, maar zijn je melee aanvallen niet erg indrukwekkend. Nadat je dit allemaal gedaan hebt, kan je het uiterlijk een beetje naar eigen smaak aanpassen en dan begint je avontuur. Elk ras begint in een ander gebied. Je begint gelijk met een instance die eigenlijk een soort van tutorial is. Daarna ga je je eigen kant op en kan je doen wat je wilt.

Zelf begon ik met wat quests te voltooien. Na een paar quests gedaan te hebben, had ik al een aardig stapeltje items en een goedgevulde zak met geld. De quests zijn leuk om te doen en het zijn er ongelooflijk veel. Je kan dan ook beter alleen de quest doen die je leuk lijkt, omdat het bijna onmogelijk is om alle quests te voltooien. De quests verschillen behoorlijk, zo moet je als hobbit op een gegeven moment een paar andere hobbits zoeken die verstoppertje spelen en soms moet je de standaard dingen doen zoals een aantal keer een soort vermoorden of iets verzamelen. De quests variëren genoeg om leuk te blijven. Ben je het wel zat, dan kan je nog genoeg andere dingen doen. Zo kan je je eigen beroep kiezen. Dit heet hier vocations, je hebt de keuze uit zeven verschillende vocations. Elke vocation kan dan weer onderverdeeld worden in drie professions, waar je je vervolgens in kan specialiseren. Voorbeelden van professions zijn woodworker, tailor en metalsmith. Vervolgens kan je met je eigen professions dingen maken en die verkopen of ruilen met zaakjes of andere spelers. Dit is een van de manieren om je eigen personage te maken, eentje die ook echt anders is dan alle anderen.

Een andere manier om dit te doen is door de bepaalde deeds te doen. Deze deeds verschillen van het verslaan van een bepaalde soort tot het vinden van een bepaalde hoeveelheid ruines. Als je deze voltooid kan je twee dingen krijgen. Een titel en een trait. Een titel spreekt voor zich, vermoord je genoeg spinnen en heb je die deed voltooid, dan kan je jezelf de titel Spider-foe geven. Zo zijn er verschillende titels en kunnen andere aan jouw naam zien dat je die deed voltooid heb. Traits zijn iets ingewikkelder. Traits zorgen namelijk voor verschillende dingen, ze verbeteren bijvoorbeeld je stats of zorgen voor een nieuwe skill. Traits activeer je door naar een Bard te gaan. Hier moet je wat voor betalen, maar ze verbeteren je personage behoorlijk en het is dan ook de moeite waard.

Conclusie en beoordeling

None

The Lord Of The Rings Online: Shadows of Angmar lijkt een waardige concurrent voor World Of Warcraft te worden. Dit komt mede door de grote hoeveelheid originele quests, de kans op een echt origineel personage te worden, de goede graphics en vooral de enorm goede sfeer. Alleen jammer van de duffe muziek en de kosten. Maar ben je een grote LOTR fan en ben je bereid om die hoge kosten te betalen, dan heb je ook wel een pareltje op je computer staan.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • The Lord Of The Rings
  • Veel originele quests
  • Deeds, traits en titel systeem
  • Goede graphics
  • Sfeer, mede door de prachtige omgevingen
  • Minpunten
  • Duffe muziek
  • Kost veel geld

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren