1. Mario Golf: Toadstool Tour

Mario Golf: Toadstool Tour

Het is bijna een jaar geleden dat Mario Golf: Toadstool Tour in de Verenigde Staten uit kwam. Onbegrijpelijk. Om Nintendo te straffen, zouden we eigenlijk dit spel zwaar moeten afkraken en het gezamenlijk in de schappen laten liggen. Maar als we dat doen, dan verliezen we ten eerste onze objectiviteit en ten tweede laten we een leuk spel liggen. Want dat is Mario Golf: Toadstool Tour.

Mario Golf laat de speler een potje golf spelen met de bekende Nintendo-karakters. Tussen ieder karakter zit een te verwaarlozen verschil. Zo kan Bowser hard slaan, maar is hij niet goed in mikken en Diddy Kong is het tegenovergestelde van hem. Na een keuze te hebben gemaakt, krijg je een veelvoud aan speltypes voor je neus. De belangrijkste hiervan is de toernooioptie, waarin de speler een aantal holes moet aflopen om uiteindelijk de beste score neer te zetten. Er zijn flink wat toernooien waarin gespeeld kan worden en het zal dan ook flink wat uurtjes duren voordat alles is uitgespeeld. Helaas zijn de echt leuke toernooien in het begin niet te spelen en zullen eerst de mindere toernooien afgemaakt moeten worden. In die toernooien begint de Mario Golf plezier namelijk pas echt met de warp pipes en de Piranha Plants.

Naast de toernooioptie, heeft Mario Golf zoals eerder vermeld een grote hoeveelheid kleinere uitdagingen. Zo kan er tegen de klok worden gestreden, zullen er munten op de baan verzameld kunnen worden en zal er door ringen heen geslagen moeten worden. Stuk voor stuk allemaal leuke spelletjes, waar veel speelplezier in zit.

Maar net zoals bijna elke Mario Fun titel (zoals Mario Party, Mario Tennis en deze titel), komt het spel het best tot zijn recht als er met vier vrienden wordt gespeeld. Het spel is namelijk super makkelijk om op te pikken, waardoor zelfs de grootste gek (lees: Kris Boon) het spel kan winnen. De computer geeft namelijk de juiste route voor de bal aan, waardoor de speler alleen nog maar op het juiste moment op de A-knop hoeft te drukken. Simpel, maar aan de andere kant ook wel lekker dat Nintendo voor deze opzet heeft gekozen. Je hoeft namelijk geen uren te spelen voordat je het spel eindelijk door hebt. Overigens is wel voor te stellen dat door deze optie de diepgang snel verloren gaat, en dat is ook wel weer jammer. Een echte golfliefhebber hoeft dit spel niet te proberen, die kan beter voor een realistischere titel gaan.

Het is dus ook voor te stellen dat Mario Golf: Toadstool Tour nou niet bepaald afwisselend is en dus best snel saai wordt. Dit in tegenstelling tot spellen als Mario Party (hoeveel delen er ook van uit komen), Mario Kart, Mario Tennis en de N64-versie van Mario Golf. Het zal niet snel voorkomen dat iemand helemaal verslaafd raakt aan deze Mario Golf omdat het na een paar banen alweer meer van hetzelfde wordt en de verveling begint toe te slaan. Hierdoor mist Mario Golf een belangrijk punt waarop veel Nintendo spellen juist uitblinken.

Qua muziek en beeld is Mario Golf een typisch Nintendo-spel. Geen prachtige animaties of haarscherpe plaatjes, maar gewoon vrolijke kleurtjes en wat simpele effecten. Hetzelfde geldt voor de muziek, die weer ouderwets vrolijk is. Heerlijk om iemand met een flinke kater in de ochtend wakker te maken. Als hij of zij dán niet vrolijk uit bed komt, dan weten wij het ook niet meer.

Conclusie en beoordeling

We kunnen vaststellen dat dit toch weer een lekkere Nintendo Fun titel is. Ideaal om op een zondagochtend te spelen als je langzaam wakker wordt. Het is geen wereldtopper, weet weinig verandering te brengen in vergelijking met Mario Golf op de Nintendo 64 en is als klap op de vuurpijl ook al een jaar oud. Desondanks kunnen we dit spel aanraden als je over een paar vrienden beschikt die wel een potje tegen een bal aan willen slaan. Dat is ook wel nodig, want in je eentje wordt het spel vrij snel saai.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Makkelijk op te pikken
 • Lekker vrolijk
 • Erg leuk met vrienden
 • Minpunten
 • Te makkelijk op te pikken
 • Weinig diepgang
 • Wordt snel saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mario Tennis lijkt mij meer fun…eigenlijk moeten ze gewoon gebundeld worden ;)

 • Is de multiplayer nou echt zo goed? Probleem hier is altijd dat je zo lang moet wachten totdat de volgende persoon aan de beurt is en dat iedereen zich gaat vervelen. Daarnaast is het idd doodeenvoudig en erg leuk spel. Het kan idd gaan vervelen.  Overigens ben ik wat minder blij met de mini games en vind ze vooral in de singleplayer maar een slechte toevoeging….  Intro filmpje is overigens wel uber en zeer scherp (lijkt net een tekenfilm).


 • ("Intro filmpje is overigens wel uber en zeer scherp (lijkt net een tekenfilm).";)  Gekker moet het niet worden. :P

 • idd mario golf en tennis zou een goude combinatie zijn. Ik vind het maar niks dat er zoveel mario games in de schappen liggen maak gewoon eens 1 bundel of zo.

 • Lijkt me wel lachuh :)

 • 7 is wel een mooi cijfer idd. Ik vind golfen juist helemaal geen multiplayer titel. Zoiets doe ik lekker alleen :).

 • Game kon me eigenlijk toch al niet boeien, ik wacht liever op Mario Tennis, dat lijkt me echt weer heel erg leuk worden :).

 • lache filmpjes iig, en de game vind ik ook ngo wel erg leuk..echt wel een game om te kopen om lekker een avondje te gamen met wat matties

 • ik heb hem al bijna een jaar en het spel is echt niet goed, de camera is zo verrot, je ziet gewoon sosm de hole niet en je hebt ook geen lekker zicht op de baan, hij wordt ook snel saai inderdaad.

 • ik wacht liever op Mario kart :S

 • dit valt me echt zwaar tegen van nintendo, zulk soort spellen. dit is toch niet de echte nintendo kwaliteit of hoe zit het? dit is meer een soort uitmelking van mario en zijn vriendjes, net zoals mario party al een aantal jaar uitgemolken wordt.

 • Ben het volkomen met m@rkie eens

 • Reactie van converge geplaatst op 18 juni 2004 17:13

  ik heb hem al bijna een jaar en het spel is echt niet goed, de camera is zo verrot, je ziet gewoon sosm de hole niet en je hebt ook geen lekker zicht op de baan, hij wordt ook snel saai inderdaad.  Hier ben ik het dus totaal niet mee eens, heb hem sinds vandaag en de camera is juist erg goed, je kunt hem ongeveer overal plaatsen waar je em wilt hebben … je kunt de hole zien, je ventje van rechts boven schuin beneden links, overal dus ….. en de computer mikt toch voor je dus waarom zou je de hole willen zien :P

 • ik ben het eens met GaRdErObE eens, behalve de laatste zin. Dat de computer mikt is niet zo tof, ik doe het liever zelf :)

 • kopen. lijkt mij echt een funny game waar je veel plezier aan zal hebben

 • wachten op mario tennis :)

 • ik ga deze game wle kopen heb het spel al 1derhalf uur gespeeld in ik von het wel een heel leuk spel

 • ik heb hem ook gekocht en heb geen spijt :)

 • Reactie van Neptunes geplaatst op 18 juni 2004 23:03

  ik ben het eens met GaRdErObE eens, behalve de laatste zin. Dat de computer mikt is niet zo tof, ik doe het liever zelf :)  laatste zin was ook een beetje een grapje en het is wel een vermakelijke game alleen t begin is niet zo heel leuk, later wordt het veel gaver (staat ook in de rev maarja :P)

 • WAAAAAAAAAT een 7 maar? Daar ben ik het absoluut niet mee eens :) Het spel is zoooo leuk, lekker rustig golfen. Het is ideaal als tussendoor ff gamen, na je spannende adrenaline pompende Ninja Gaiden sessies ofzo :D  Easy to learn, hard to master is trouwens wel van toepassing, aangezien je zoveel kan instellen bij je swings. Tis net Tiger Woods, maar dan met vrolijke kleuren, leuke deuntjes en de Mario characters. Het dansje van Luigi als je een hole in one maakt is ook briljant!  Eerste keer dat ik het niet echt eens met ben met een IG review, maar goed, dit is vooral mijn Nintedo fetisj mening :P


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren