1. Pokemon Stadium (N64)

Pokemon Stadium (N64)

Blastoise, Charizard en… oh ja, Pikachu, ik kies jullie! Iedereen voelt de kriebels al weer opkomen als ze de namen van deze pokémon horen en de bijhorende games natuurlijk. Dat waren Pokémon Blue, Red en Yellow, maar de gamers wilden hun met veel moeite getrainde pokémon wel eens op het grote scherm van hun TV zien. Daar speelde Nintendo dan ook meesterlijk op in en zo onstond dan ook… Pokémon Stadium!

Fier als een gieter start ik mijn N64 en houdt mijn controller in de aanslag, het grote moment was daar, ik zou mijn pokémon in prachtig 3D op mijn televisiescherm zien verschijnen. Plots werd die gedachte even uit mijn hoofd gezet door een grafisch verrukkelijk uitziend filmpje en ik dacht in mijn eigen: “Kwijl, kwijl, wat een game!” Na eerst de vloer te hebben gedweild en een deel in het bakje van de kat te hebben gekapt, vat ik de game weer aan. Al wist ik niet waar te beginnen.

De game geeft je namelijk een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden en zelfs daar weet men origineel uit de hoek te komen. Je krijgt namelijk een stadje vanuit vogelperspectief op je scherm te zien, maar dat heeft zo zijn redenen. Op die manier heb je een goed overzicht over de gebouwen die één voor één ook nog eens een functie hebben. Door je via de joystick naar één van die gebouwen te begeven kan je een bepaalde modus selecteren en die dan ook aanvangen.

Die modi zijn de volgende: Stadium, Free Battle, Gym Leader Castle, Pokémon Lab, Victory Palace, GB Tower en tot slot Kids Club. Eén van de belangrijkste modi is Pokémon Lab, want deze vervangt als het ware je rugzak die je in de originele GB-games bij je draagt. Hier heb je de mogelijkheid om je pokémon eens goed te kunnen bekijken, je items te ordenen en zelfs pokémon of items in een box op de game zelf achter te laten. Hierdoor moet je ook niet onnodig pokémon van je game verwijderen, want Pokémon Stadium biedt je gewoon de ideale oplossing aan.

Ook bevindt zich in Pokémon Lab een ruilmachine, wat handig kan zijn als jij en één van je vrienden, niet in het bezit zijn van een ‘link-cable’. Die heb je dus niet nodig op te kunnen ruilen, maar wel twee ‘Transfer Paks’. Voor de rest wijst deze modi zich dan ook zelf uit. Een volgende modi die best interessant kan zijn is de GB Tower. Hier kan je één van de drie versies spelen, maar dan wat duidelijker dan op je Game Boy. Je krijgt dan ook minder snel pijn aan je ogen en je moet dat lampje voor de batterijen niet meer in het oog houden. De klanken van de game klinken zelfs nog wat beter op de TV, dan op de Game Boy. Op muzikaal vlak is de volledige game trouwens dik in orde en er valt dan ook helemaal niets op aan te merken.

Al moet ik toch een kritiekpuntje geven waar ik me dan ook mateloos aan ergerde. Naast het hoofdmenu heb je namelijk nog twee andere modi die los staan van de rest. Deze modi zijn ‘Battle Now’ en Event Battle’ en aan die eerste had ik de pest. Het is wel fijn om snel eens een pokémon gevecht te doen, maar dan heb ik toch liefst wat pokémon die iets waard zijn. De pokémon die je daar voorgeschoteld krijgt zijn op zijn minst zielig te noemen en ook hun aanvallen weerspiegelen dat. Het feit dat de A.I. van de computer in die modi om te huilen is, maakt de ergernis compleet. Dit alles is niet terug te vinden in de rest van de game en ik vond het dan ook jammer dat juist deze modi de kers van de taart moest halen.

De minigames zijn namelijk subliem en vormen een leuke afwisseling. Het feit dat je dit samen met maximaal vier vrienden kan doen maakt het geheel alleen nog spannender en dat geld trouwens voor alle modi met multiplayer mogelijkheden. Terug naar de minigames, want daar moet ik zeker nog iets over vermeld hebben. Deze modi is namelijk een lekker luchtig gedeelte in de game en daar is na al die spanning ook wel noodt aan. Het zijn namelijk stuk voor stuk knotsgekke en compleet geschifte minigames. Hierdoor kan je dan ook lekker al de stress die je tijdens het gamen hebt opgelopen van je af spelen.

De andere modi wijzen zichzelf uit en hebben dan ook niet echt een uitleg nodig. Ze zijn trouwens ook subliem afgewerkt en weten je mee te slepen in de game, iets waar niet elke game toe instaat is. Oh ja, als je de game éénmaal hebt uitgespeeld heb je de nodige extra’s vrijgespeeld die je zeker kunnen helpen bij de Pokémon versie die jij hebt. Er zijn dus redenen genoeg om door te blijven spelen en daar is de sfeer dan ook goed genoeg voor. Al zullen sommige mensen zich zeker ergeren aan de commentator in de game, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game weet je ondanks kleine foutjes geboeid te laten blijven, gedurende heel de game. De vele modi zorgen voor de nodige variatie en weten spannende met ontspannende momenten af te wisselen. Ook de sublieme multiplayer mogelijkheden zullen jou en je vrienden prettige tijden bezorgen. Het is dus zeker een aanrader als je een pokémon fan bent en als je dat niet bent ook.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Audiovisueel
 • Sublieme multiplayer mogelijkheden
 • Gezellige sfeer
 • Minigames
 • Minpunten
 • Battle Now
 • Vervelende commentator

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • dat is wat

 • Is niet heel raar toch..?

 • Dat lag wel in de lijn der verwachtingen idd. Toch mooi voor ze hoor. En de feestmaand komt er nog aan.

 • Xbox360 is niet te kloppen! ;)  Kom op M$, stop wat van die verdiende centen in netwerkbandbreedte updates voor Xbox Live.. we betalen er ook al 60 euri per jaar voor… daar kan je, met al die online gold members, toch wel een aardig netwerkje van neerleggen?  (en nu ga ik me gauw verschuilen voordat alle fanboys over me heen vallen :P)


 • Betekent dus dat ze de Wii aan het voorbij streven zijn. Ik denk nog steeds dat de PS3 uiteindelijk de meeste sales krijgt. Maar ja als de 360 nr.1 wordt is dat ook prima.  Dus:  1.PS3

  2.360

  3.Wii
 • Is natuurlijk wel een teken dat er steeds meer mensen gaan gamen ofnie…

 • Ho Cerandox, de Wii zit al ruim over de 30 miljoen. Ik vrees dat je je lijstje mag omdraaien hoor.

  Toch als we het over installed base hebben (Persoonlijk denk 'k trouwens dat dat de uiteindelijke posities gaan blijven al blijven PS3 en 360 zeer kort tegen mekaar en loopt Wii nog wat verder weg).

 • De Wii wint nog steeds, omdat het een non-gamers platform is. Je ziet een huisgezin toch niet een x360 aanschaffen om tijdens sinterklaas avond met z'n alle halo co-op te spelen ofso?. Nee, maar wel een potje bowlen/tennissen. Dat is het grote verschil.  OT:

  Goed gedaan MS, ga zo door. Maar laat ons ook lekker meegenieten van het succes. Alhoewel, de NXE wel vet is.

 • \" Je ziet een huisgezin toch niet een x360 aanschaffen om tijdens sinterklaas avond met z'n alle halo co-op te spelen ofso?. \"  hahaha dat is een goeie  maar met dat nieuwe dashboard gaat xbox natuurlijk steeds meer richting dat huisgezin!!


 • je ziet een gezin wel LIPS, SCENE it, You're in the movies spelen en zo kan ik nog wel even doorgaan.  Xbox 360 heeft het meest gevarieerde aanbod dus ook aan casual games geen gebrek.  Netjes om na 3 jaar de Xbox 1 in te halen die over dat aantal 5 jaar heeft gedaan


 • Microsoft probeert steeds meer een beetje van de markt te krijgen die Nintendo heeft ontdekt. En dat zijn goede zaken want dat betekend meer users.  Maar diegene die zeii dat ze de Wii aan het inhalen zijn moet eens beter op de charts kijken. De 360 verkoopt wel goed maar de Wii vekoopt 2.5 keer zoveel, per maand.

 • Vind ik niet zo bijzonder en meer dan logisch.

 • Klasse van MS, maar de console verdient het wel :).

 • Tja, niet meer dan logisch inderdaad..

 • @Gemini  Er zijn zo een 165 Miljoen potentiele console kopers aan de hand van de vorige geenratie (PS2 120, Xbox 25 en NGC 20). Daar hebben nu (als de Wii echt 30 miljoen heeft verkocht) 72 miljoen van een console gekocht. Dan blijven er dus 93 miljoen potentiele kopers over, een aangezien het grootste deel een PS2 had…kan dit meewegen in hun beslissing. Dus het kan altijd nog de andere kant op gaan.  Er zijn nog genoeg potentiele kopers, en de Wii heeft nu nog minder interessante games als met de release.


 • ^^daarom verkopen ze ook maar 2,5 keer zoveel als ze nog goede games hadden was dat misschien wel 5x zoveel geweest!

 • @ Cerandox : ik denk dat jij het gros van die 93 miljoen als trouwe mensen bekijkt terwijl het gros daarvan volgens mij eigenlijk mensen zijn die op prijs kopen gecombineerd met spelaanbod en populariteit (een populariteit die bij de mainstream van PS2 naar Wii gegaan is, love it or hate it).

  Dat soort volk hoor 'k nu weinig over PS3 of 360 bezig maar wel over de Wii waar ze zoveel over horen en zien op tv en over hoe leuk het volgens hun vrienden wel is.  Waarom denk je dat M$ zo wanhopig probeert binnen te breken op die markt? Wij gamers maken volgens mij maar maximum een vijfde van de markt uit en das niet voldoende om marktleider te worden.  Zolang de PS3 geen casual prijs en niet wat meer casual games heeft zal hij laatst blijven vrees ik (En ja we hebben singstar en buzz, maar het is niet voldoende tegen het veel goedkopere casual geweld van de Wii).

  De BR-speler is leuk voor de mensen die geld hebben en de PS3 is ongetwijfeld hardware-matig een zeer goed toestel, maar in deze tijden van opgeklopte crisis gaan mensen nog niet zo snel pixels tellen vrees ik.

  Sony en M$ moeten momenteel een markt overtuigen om hun toestel te kopen, een markt die momenteel verhangen is aan non-games zoals Wii-fit. Good luck with that :-(  P.S. je denkt toch niet dat de PS2 aan 120 miljoen consoles geraakte vanwege final fantasy, mgs of gran turismo? Dat waren de games voor de hardcores en hun aantallen liggen niet zo heel hoog op een userbase van 120 miljoen toestellen.

  PS2 is zo hoog geraakt door diversiteit en door shovelware van 10 tot 15 € die je in de frs of bs vindt. Zoals de davilex-troep die als impuls-aankoop bij de kassa van de supermarkt nog snel wordt meegenomen.  Een fout die we als hardcores te vaak maken is dat we onze persoonlijke gamesvoorkeuren reflecteren op de rest van de markt.

  Jan met de pet geeft geen drol om MGS of Gears of War. Jan met de pet koopt fifa of need for speed elk jaar en voor de rest een hoop troep waarvan het hoesje er op het eerste zicht leuk uitziet. Ze zijn te vaak niet genoeg geïnformeerd.  edit : kijk naar de UK-verkoopscijfers van vorige week om m'n punt kracht bij te zetten. De top 10 van de games is voor de helft om te janken. Games als Fable 2, Gears 2 en LBP halen niet eens top 10 meer tegenover casual stuff als NFS en non-games (wii-play & wii-fit) van de Wii. Hoe leuk Mariokart ook mag zijn, hoe ist mogelijk dat dit top 3 haalt met zoveel kwaliteitsgames de laatste weken?  Call of Duty: World at War

  FIFA 09

  Mario Kart Wii

  Need for Speed Undercover

  Wii Fit

  Dr Kawashima's Brain Training

  Football Manager 2009

  Pro Evolution Soccer 2009

  Tomb Raider: Underworld

  Wii Play
 • @Cerandox  De Wii heeft al 37.2 miljoen verkocht.

 • Damn das wel heel erg veel.

 • Logisch!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren