1. Virtua Tennis World Tour (PSP)

Virtua Tennis World Tour (PSP)

2 Jaar geleden was ik een druk baasje. Ik tenniste, voetbalde en was regelmatig buiten te vinden of druk aan het gamen. Je kan dan ook wel begrijpen dat ik niet al te beste cijfers haalde en ik gedwongen werd door mijn ouders om met één sport te stoppen. Aangezien ik wel een aardig balletje kan trappen besloot ik om met voetbal door te gaan.. En als gevolg daarvan moest ik mijn tennisballen en tennisracket met rust laten. Echter toen ik Virtua Tennis World Tour in de winkel zag liggen moest ik even terug denken aan mijn tennistijd en besloot ik dat deze game, als tennisliefhebber, niet kon laten schieten.

Virtua Tennis is ondertussen al een zeer bekende naam, het spel is de tennissimulatie koning van dit moment en gaat nu vrolijk verder op de psp. Het was ook weer een feest toen ik alles voor het eerst op mijn scherm te zien kreeg. Bij het opstarten van Virtua Tennis World Tour krijgen de liefhebbers van de eerdere games in deze serie een herkenbaar deuntje en menu voor de kiezen. Ik twijfelde geen moment, klikte alles door en begon gelijk een oefenpotje, ik koos zelf voor Federer en als tegenstander Haas, daarna de lokatie waar ik de wedstrijd wilde spelen en ik stelde wat andere instellingen in. Toen was het eventjes wachten tot alles was geladen en kon het feest beginnen. Het was voor mij een kort potje, want ik verloor met 2-0. Wanneer je in het hoofdmenu komt, zul je zien dat je uit een flink aantal verschillende spelopties kunt kiezen. Zo is er natuurlijk het bekende Quick Match en Exhibition voor een simpel en snel potje tennis. Daarnaast kun je ook voor een Tournament kiezen, dit zegt natuurlijk genoeg, hier is het de bedoeling om alleen of in het dubbelspel het toernooi te winnen. Dit zal aan het begin niet zo moeilijk zijn, maar naarmate je dichterbij de finale komt zul je steeds meer moeite krijgen met winnen.

Deze spelopties zijn alleen niet zo interessant dat je er dagen mee bezig zult houden en daarom hebben de makers van het spel er een World Tour ingestopt. Dit is in het kort gezegd de carrière modus. Aan het begin van deze World Tour is het eerst de bedoeling om een mannelijk en vrouwelijk persoon aan te maken, met deze twee is het de bedoeling om de wereld te laten zien wie er het beste is in tennis. Tijdens de World Tour kun je af en toe in een bepaalde week meedoen met een enkel of dubbel, hierin kun je jezelf omhoog werken op de wereldranglijst. Natuurlijk zal er niet elke week een toernooi worden gehouden, dus is het de bedoeling om je tennisser of tennisster te trainen, dit zal door middel van verschillende minigames gebeuren. Zo kun je je Volley, Stroke en Service trainen, zo is er bijvoorbeeld een minigame waarin je kegels om moet serveren om te zorgen dat je service beter wordt en een minigame waarbij je je volley traint door tennisballen in de roos te mikken van een dartbord. Voor elk gewonnen toernooi krijg je flink wat geld, hiermee kun je nieuwe kleren en accessoires kopen voor je speler of speelster. Ook kun je er nieuwe lokaties mee kopen die dus gelijk beschikbaar worden in het gehele spel. Maar de World Tour heeft toch nog wel een minpuntje, als je namelijk begint met de World Tour zal je meteen al tegen toptennissers moeten spelen. Dit geeft de speler een ongeloofwaardig gevoel als je later in de Grand Slams weer tegen deze tennisser staat en dat hij er dan opeens wel wat van bakt. Al met al een mode waar je vele dagen mee bezig zult zijn.

Virtua Tennis World Tour heeft ook nog een paar extraatjes, speciaal voor de psp zijn er vier extra minigames ontwikkeld: Balloon Smash, Blockbuster, Blocker en Fruit Dash. In Balloon Smash is het de bedoeling om ballonnen kapot te slaan, in Blockbuster moet je in een bepaalde tijd zoveel mogelijk punten proberen te scoren door blokken kapot te slaan. In Blocker is het juist het tegenovergstelde, hier moet je de blokken verdedigen en in Fruit Dash moet je allerlei stukken fruit verzamelen en rode ballen ontwijken. Daarnaast bevat Virtua Tennis World Tour ook nog eens een multiplayer-modus die de houdbaarheid van het spel ten goede komt, zo kun je met vier man lekker dubbelen of het duel aangaan met een vriend en dit is naar eigen ervaring zeer vermakelijk.

Grafisch gezien ziet Virtua Tennis World Tour er voor een psp titel zeer netjes uit, dit heeft echter ook een heel klein nadeel. Tijdens het spelen van een potje tennis zul je vrij vaak last hebben van een korte hapering tussen de gewonnen of verloren rally en de herhaling of het vervolg van het spel. Het geluid is niet om over naar huis te schrijven maar voldoet voor een tennisspel, er is echter wel veel aandacht besteed aan het kreunen van de spelers wanneer ze een bal slaan, ik hoorde namelijk steeds wat anders.

Conclusie en beoordeling

None

Mijn conclusie over Virtua Tennis World Tour is zoals jullie waarschijnlijk wel zullen verwachten erg positief. Voor degene die van de sport houden is het spel sowieso een aanrader en voor degene die twijfelt heb ik het volgende te zeggen: Gewoon proberen, want dit spel kun je beschouwen als een Grand Slam titel.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics
 • World Tour
 • Minigames
 • Kreunen na het slaan van de bal
 • Minpunten
 • Beginnende tegenstanders zijn bekende
 • haperen na de rally

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • klik ook niet super goed haah

 • Aii .. Funcom ook al??

 • Wat voor een toppers heeft deze dan gemaakt ?  Ik kan me er niet 1 herinneren.

 • Straks heb je alleen nog de grotere game-makers.

 • Ach ja krijg je met de recesie.

 • Iedereen lijdt eronder, maniac E..

 • Age of conan :')

  Goed voorbeeld van overgehypte game met een ontzettend slechte launch. (veel gamers maar ongelovelijk veel bugs zelfs maanden later)  Spel bevond zich in alpha status wat mij betreft tijdens launch.  Failcom.
 • @MAniacE  Dit heeft niets te maken met de recessie, ze presteerde ervoor ook al niet goed.  Sterker nog, de gamesmarkt groeide in 2002 met 40% (in 2002 was de vorige recessie)  Mensen kopen in slechte tijden vaak \"entertainment\" zoals spellen, moziek en dvd's. (kijk maar eens hoe vol de bioscopen ineens zitten)

 • Age of Conan heb het ook de eerste maanden gespeeld alleen de bugs, en de content waren te erg voor woorden. Zoals ik het nu zie op het forum van hun is dit nog steeds niet verbeterd… Heel erg jammer dat mijn 80 assassin niet meer gebruikt wordt :(.

 • faking recessie! mensen, gwn shit blijven kopen oke? Dat zorgt voor vertrouwen op de aandelen markt en laat het geld rondgaan, dan komt het vanzelf wel weer goed…

 • aiai, de tweede vandaag al

 • Het is niet de finaciele crisis die voor problemen zorgt met ontwikkelaars, nee. Het is World of Warcraft =P

 • WoW is niet het probleem hoor mensen, het ligt compleet aan hunzelf. Als Studio's nou een goed MMO maken weet ik zeker dat het wel gespeeld zal worden. En als je tegen WoW vecht weet je zelf ook wel dat je aan het kortste eind gaat trekken; mijn tip is haal de maandelijkse Fee weg..

 • Age of Conan is echt een poepspel.

 • @ count dooku de denkerxdxd

 • Gezellig

 • Het zijn moeilijke tijden voor nieuwe MMORPG's.

 • @count dooku:

  Ik droeg m'n steentje bij met Far Cry 2 in combinatie met een abonnement op OPM (ok mijn vader betaalde het maar goed) en ik zal m'n steentje bijdragen met Resistance 2.  @LowlandWarrior:

  Lol XD .

  ——————

  Ik heb medelijden met de ontslagen werknemers…

 • misschien moet je er effe bij vertellen waarom. ze leiden het niet zwaar en AoC is een hele goede MMORPG en wordt nog door veel mensen gespeeld. het egte nieuws is dit. gelieve voortaan berichten niet verdraaien. en het zal zeker niet het noodlot van Tabula rasa ondergaan  \" As some of you probably already have read on various websites over the weekend, Funcom has cut some of its staff. The reasons being cost efficiency and reorganization of certain teams and departments. This also includes hiring new people for opening positions in the organization. Such changes due to efficiency and performance initiatives are vital to any business and is to make sure that Funcom as a business stays on course. So this process was to re-adjust our cost base in some areas while increasing investment in others. This is a natural part of adjusting to the changing markets.  We are dedicated to improve Age of Conan further, as the past updates have shown and as well as the plans for the future updates clearly indicate. So we will stick to the plans we announced the past weeks and keep on working to constantly improve the game.\"  http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?p=1089424#post1089424

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren