1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Het is een mooie dag in Kathek, het dorp waarin ik leef. Ik ga maar eens opzoek bij mijn vrienden die ook in het dorp leven, om de dagelijkse dingen te doen. Eerst maar een bij Ollie de olifant langs, deze heeft een leuke opdracht voor me, ik moet gaan vissen, zo gezegd, zo gedaan, ik pak mijn hengel mijn hengel. Nu kom ik erachter, mijn hengel is weg? Ik ga snel naar mijn kast in mijn eigen huisje, en zie hier dat mijn hengel rustig ligt stof te verzamelen. Ik neem mijn hengel en ga rustig naar de rivier, die niet ver van mij vandaan ligt, gooi mijn hengel in het water en wacht rustig tot er iets bijt. Zo heb ik vandaag even rustig gevist, 1 van mijn dagelijkse klussen in Animal Crossing: Wild World.

Zo, ik heb gevist voor de Ollie, nu maar naar de winkel, om mijn tuin wat uit te breiden en misschien nog een leuk meubeltje kopen. Ik loop rustig de winkel binnen en ga langs de schappen, gelukkig heb ik lang gespaard voor deze dag, dus kan ik lekker veel gaan inkopen. En mijn oog valt op iets groots, een bed, dit bed, dat een zwart wit gestippeld overtrek heeft, past perfect bij de bank, die hetzelfde soort bekleding heeft. Ik neem nog voor de zekerheid even de tijd door, om te kijken of het echt nodig is om te kopen. Na een paar minuten van ijsberen door de winkel, ben ik tot een besluit gekomen. Ik koop hem, na een praatje gemaakt te hebben met de verkoper, ben ik de eigenaar van de zo genoemde 'Modern bed', en ik moet nu ook nog even een paar plantjes kopen, anders is mijn dorp niet meer aantrekkelijk genoeg, en zullen de bewoners, zoals ze dat altijd doen, lekker gaan klagen bij mij.

Nu gaan we verder met de dag, sinds ik net een bed heb gekocht bij de winkel, wil ik even kijken of ik geen miskoop heb begaan, dus ik neem een sprint naar mijn huis, en plaats het bed in mijn kamer. Het ziet er goed uit, en ik ben dik tevreden over mezelf. Nu zet ik het bed even op de goede plek, en ga rustig naar buiten, om de planten die ik gekocht heb, in de grond te doen. Dit kost niet veel moeite en ook geen tijd. Dus binnen de kortste keer, staan er 4 mooie planten voor mijn deur. Nu kan ik even rustig genieten van mijn welverdiende rust. Ik neem denk maar even een wandeling in mijn boomgaard, die ik na lange tijd van bomen planten en ze water te geven, heb gemaakt.

Nu loop ik rustig door mijn boomgaard heen, raak ik verstopt, ik kan mezelf niet meer zien, waarom kan ik niet gewoon rustig draaien met de camera. Ik probeer zo snel mogelijk eruit te komen, gelukkig is dit me gelukt. Dat moment van rust, heeft niet goed gewerkt. Maar er zijn gelukkig nog andere plekken om tot rust te komen, dus ik neem op mijn gemakje de wandel naar het museum. Hier kan ik helemaal tot rust komen in de insecten tuin, waarvan de meeste beestjes door mijzelf zijn gevangen. Ik loop rustig hier doorheen, maar ik wordt geïrriteerd door een in de weg zittende bij, die mij maar niet met rust wil laten. Dan maar een rondje wandelen in het aquarium, waar helaas nog bar weinig te beleven is.

Gelukkig heb ik genoeg rust gehad, ik ga maar even kijken hoe het staat bij het gemeentehuis. Hier valt gelukkig iets te doen, het schijnt dat er vanmiddag een insectenvang wedstrijd is, en de hoofdprijs is een goede zak met geld. Dat wordt even goed mijn best doen, om mijn schulden af te betalen bij de lokale eigenaar van de winkel, die tevens ook mijn huis heeft gebouwd, waarvoor ik hem erg dankbaar ben. Nu neem ik zoals ik dat iedere dag doe, mijn middag slaapje, om de tijd te doden.

Na een goede middag rust te hebben gehad, ga ik verder met mijn dag, de wedstrijd even proberen te winnen. Ik pak mijn net en neem het mijn naar een groep bomen, want daar verschuilen de insecten zich in, ik loop er rustig op af en zwiep mijn net op de grond. Hebbes, het is een insect met een te moeilijk naam. Maar hij ziet er wel zeldzaam uit. Ik loop naar de burgemeester om hem te laten zien, gelukkig ben ik nog net op tijd voor het eind van de wedstrijd. Ik laat mijn insect zien, en het blijkt dat ik gewonnen heb. Ik maak een sprong in de lucht en haal met een heel grote glimlach mijn prijs op.

Nu begint het alweer avond te worden, de dag gaat snel als je bezig bent. Maar gelukkig is er nog een leuke afsluiter, het vuurwerk, wat na ieder feest of wedstrijd komt. Het is weer prachtig, zoals altijd, ik kijk er uren lang naar, totdat ik het gevoel krijg dat ik moe ben. Het is ook al laat, de zon is lang onder, en de maan hangt hoog in de lucht. Ik kruip mijn bed maar in. En denk wat ik morgen ga doen, met die gedachten verdwijn ik in dromenland.

Conclusie en beoordeling

Animal Crossing is een goed geslaagd spel, het idee om een eigen leven te lijden is goed uitgewerkt, en je hebt het gevoel daarbij ook. Er is veel te doen, maar als je alles gedaan hebt, dan krijg je toch het gevoel dat je het saai wordt. Desalniettemin moet je het spel ook niet iedere dag 10 uur gaan spelen, het spel is gemaakt om iedere dag 1 uurtje te spelen. Zodat je langere tijd doet, om alles 1 keer gedaan te hebben.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel te doen...
 • Idee van eigen leven te lijden, wat ook goed uitgewerkt is.
 • Minpunten
 • maar wordt eentonig.
 • Camera is soms lastig.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • egt ouder wets maar leuk ik speelt det in groep 6 lol

 • Bookmark!  Wat een goede vondst Piet! Damn! brings up the good memories!

 • Nog steeds leuk!

 • haha EPIC! xD

 • Cool om via de PS3 browser te spelen :D

 • Lachen zeg! Kan ik op me werk ook lekker Doomen in de pauze ;)  Dope hoor, net ff gespeeld… werkt beter in IE dan in FF trouwens.

 • Het speelt lekker. Zelfs de originele cheatcodes zitten er in las ik in de comments.

 • lache ik zag het toevallig gisteren toen ik deze kop zag ja zal vast van newgrounds afkomen

 • Haha nice :) Leuk om af en toe nog even te spelen. Kijken hoelang deze online blijft staan…

 • Ach altijd leuk om even te doen op school tijdens een saaie lecture :P.

 • Nice! flash is toch ook flink gaan groeien de afgelopen tijd.

 • Dit is echt.. euh.. \"apart\", leuk om te doen op school, als ik even een tussenuurtje heb ;)

 • haha wat een geniaal spel!

 • Niet zo moeilijk om naar flash om te zetten :3 Leuk voor fans die de game even willen spelen als ze op school zitten… of op hun werk xD

 • Doom was echt de shit

 • Newgrounds weer he :-P Op al die andere \"game\"-sites is hij veels te geweldadig (6)

 • Bestond dit al niet?

 • Big Fucking Gun = Herinering ^_^

 • lol nice

 • nostalgie

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren