1. The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (PC)

Daar stond hij dan, Cyriac the Undefeated op een heuveltop. Kijkend over de grote vlakte van de Midgewater Marsh. “Er is een groot kwaad hier, ik voel het aan mijn water.” De Elf, Elothiros kwam naast Cyriac staan.”Ik voel het ook Sir Cyriac.” Uit het niets kwamen er een horde goblins hun richting op rennen. Elothiros spande zijn boog en schoot twee pijlen af. Cyriac stak ze zwaard de lucht in en begon richting de horde goblins te rennen. Het slagveld was geopend en een bloederig gevecht was het gevolg….

Eindelijk hij is binnen, Lord of the Rings: Shadows of Angmar(Lotro), de titel van Turbine die eerst bekent stond als Middle-Earth online. Zoals vele van jullie al begrijpen speelt deze mmorpg zich af in het Lord of the Rings universum, Middle Earth, maar dan niet heel Middle Earth. Het gebied waar je rond huppelt heet Eriador, het gebied uit het eerste meesterwerk van J.R.R. Tolkien. In het gebied bevind zich onder andere de plaatsen zoals The Shire, Bree, Rivendell en Angmar. In Lotro kan je kiezen uit 4 rassen de mens, hobbits, elfen en de dwergen. Daarnaast kan je weer kiezen uit man of vrouw, behalve bij de dwergen die alleen mannelijk kunnen zijn. Daarnaast kan je weer uit 7 classes: Burglar, Captain, Champion, Guardian, Hunter, Lore-master en Minstrel.

Om de classes kort en bondig uit te leggen:

Burglar: is een beetje een omgekapte Rogue uit World of Warcraft.

Captain: is een buffer die tevens ook een pet krijgt op een hoger level.

Champion: deze snelle duel wielded damage dealer moet het echt hebben van ze Damage per second(dps).

Guardian: Is de tank van Lotro, gewapend met schild en zwaard gaat deze krijger het slagveld in.

Hunter: Gewapend met pijl en boog gaat hij/zij ten strijde, maar doet ook nog aardige melee damage.

Lore-Master: Gewapend met staf en zijn trukendoos, gaat hij ten strijde. Dit is de classe die het dicht bij de magiers en tovenaars komt(alleen je bent het niet).

Minstrel: Is de healer uit het hele zooitje, gewapend met ze Lute zingt hij zijn vijanden ten onder.

De quests verschillen van verzamel quests tot kill zoveel van dat type beest quests. Er zitten echt heel veel quests in Lotro, zo heeft elke starting area weer een grote verzameling aan quests die uiteindlijk je allemaal leiden naar Bree-town waar de epic quest line begint.Na het aanmaken van een character word je als eerst in een instance vrijgelaten, om het verhaal van je ras opgang te brengen. Daarna worden de Mensen en Hobbits los gelaten in een instance versie van Archet in Bree-land, De Dwergen en Elfen mogen daar in tegen een instance versie Thorin’s Hall gaan verkennen. Na de verhaallijn van de instance gedaan te hebben en je de eerste 5 leveltjes erop heb zitten, word het tijd voor het echte werk. Eriador staat nu helemaal tot jou beschikking om verkent te worden en dat kan soms leiden tot het bericht “New deed: naam van de deed.”

Deeds, Titles & Traits

Nu komen we bij het gedeelte wat ik persoonlijk zo leuk vind aan Lotro, het Deeds & Traits systeem. Deeds zijn acties of daden die jij uit heb gevoerd in Eriador, dit kan verschillen van zeven ruïnes bezoeken tot 30 spinnen killen in Archet. De deeds worden dus vrij gespeeld(unlocked) door bepaalde handelingen die je doet zoals je eerste Brigand afslachten of een bepaalde plek bezoeken. Deeds worden dan weer onderverdeeld in ras, class en de regio’s van Eriador. Deeds hebben dan ook weer bepaalde beloningen die verschillen tussen een Titel of een trait.

Om te beginnen de deeds die een trait hebben als beloning, traits kunnen verschillen van stat veranderingen tot nieuwe skills of proficiency. Die traits zijn altijd tot je beschikken als je ze eenmaal heb behaald. Traits zijn ook weer in sub groepen onder verdeeld, zo zijn er virtues, race, class en legendary traits. Om traits te activeren op je character moet je opzoek gaan naar een Bard in een van de steden, waar je weer een aantal traits kan activeren en leuke combinaties kan maken. Dan hebben we nog de titels, een Titel krijg je meestal bij het eerste gedeelte van een slacht-deed, zoals Shell-breaker na het killen van 30 Neeker-breekers in Midgewater Marsh of het behalen van apprentice niveau van je crafting skill zo als b.v. Cyriac, Apprentice Farmer.

Vocations

Dan zijn we nu aan gekomen bij het crafting systeem van Lotro, de vocations. In Lotro zijn er 7 vocations tot je beschikken die weer uit 3 van de 10 professions bestaat. Om een vocation aan te nemen moet je eerst naar een Mistress/Master of Apprentices. De 7 vocations even allemaal op een rij:

Armourer: bestaat uit de professions Metalsmith, Prospector en Tailor. Een armourer kan shilden en harnassen maken. Maar voor de tailor skill heb je weer een forester nodig om je leer te koken zodat je het kan gebruiken.

Explorer: bestaat uit de professions Tailor, Forester en Prospector. De explorer is eenbeetje de verzamelaar van de rauwe materialen uit het spel.

Armsman: bestaat uit Weaponsmith, Prospector en Woodworker. De armsman kan wapens maken van voornamlijk brons, of ijzer etc. want hout moet hij krijgen van iemand die de forester skill heeft.

Tinker: bestaat uit Jeweller, Prospector en Cook. De tinker is de jeweller van lotro, die weer ringen kan maken met enchantments.

Yeoman: bestaat uit Cook, Farmer en Tailor. Dit is de roeping voor de koks uit het spel, werken met zelf geoogste ingrediënten.

Woodsman: bestaande uit Woodworker, Forester en Farmer. De woodworker kan hout verzamelen en het vervolgens bewerken tot bogen of staven.

Historian: bestaande uit Scholar, Weaponsmith en Farmer. De historian is de enigste vocation met een unieke profession namelijk Scholar waar je weer uit oudse items (die in vooral ruïnes liggen) wijsheden kan halen.

Zo als je ziet heb je bij elke vocation wel ondersteuning nodig van een andere type vocation, dit bevorderd weer het sociale aspect van een mmo. Dus er word weer veel geruild en verkocht in Eriador. Ik zelf heb alleen nog maar de 3 van de bovenstaande vocations geprobeerd, namelijk Woodsman, Armsman en Explorer.

Ik ben ook heel erg te spreken over de graphics van het spel, want de omgevingen zijn zo adembenemend.De bomen die met hun blaadjes wapperen in de wind, de reflectie in plasjes water op straat als je er schuin op kijkt. Maar als je dat van boven doet verdwijnt het plasje en kijkje recht op de grond dus dat is weer een klein dingetje waar de gasten van Turbine aan moeten werken. Daarnaast heb je ook de duffen muziek op de achtergrond waar ik iets minder over te spreken ben. Het is niet zo opzwepend als de muziek die we kennen uit de films. Maar in de aangekondige update van juni gaat ze het muzieksysteem gelukkig verbeteren. Maar tot die tijd hebben we gelukkig altijd nog de soundtrack van de film die we op de achtergrond aan kunnen zetten, om toch dat Lord of the Rings gevoel helemaal compleet te maken.

Conclusie en beoordeling

None

In het totaal beeld vind ik Lord of the rings: Shadow of Angmar heel erg vermakkelijk. De sfeer die het uitstraalt, het gevoel wat je krijgt als je door Eriador loopt. Thumbs up voor de gasten bij Turbine voor het afleveren van zo mooi spel.En die kleine foutjes zien we gewoon door de vingers.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel quests
 • Deeds & traits systeem
 • mooi omgevingen
 • Lotr-gevoel
 • Minpunten
 • Muziek is matig
 • Speelt af en toe wat schokkerig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Haha, leuke actie weer jongens!

 • Geinig =D

 • Mag je echt maar 1 titel verzinnen? :P

  Geinige actie!

 • als ik later regisseur word koop ik wel een betere stoel dan dit :P  dan ga ik lekker een bank/bed kopen voor op de set :P

 • lolollololl hahahahahalolollolloll hahahahah

 • Vet, ik ga heel goed nadenken en dan maar hopen, dat ie wint.

 • Het zou wel handig zijn als we weten waar die nog-te-maken film over gaat. En mogen de titels spoofs op andere titels zijn? Of moet het echt volledig origineel zijn?

 • uuuhhhh NERDS R US??? :P

 • Hoef ik niet…xD

 • LOL droge prijsvraag!

 • deze game lijkt me echt te gek om volgende week met Sinterklaas te spelen met mijn familie. Ik haal hem vrijdag gelijk op

 • ik heb al een grappige titel bedacht :P

 • Meegedaan:)

 • strak..

 • ik heb ook meegedaan, als ik win moet ik wel eerst een 360 kopen:)

 • heb geen fantasie op dit moment; maar heb toch meegedaan

 • leuke actie je hebt alleen niks aan die stoel, nou ik dan

 • Haha, leuke actie

 • Ik vind de stoel nogal bagger..

 • Lights, camera, ACTION!  Ik zie het al helemaal voor me.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren