1. Tony Hawk's Project 8 (PS3)

Tony Hawk's Project 8 (PS3)

Tony Hawk’s Project 8 is alweer de achtste Tony Hawk in de serie, na het uitstapje naar de Underground, en een mislukte open wereld in America’s Wasteland probeert Projec 8 weer terug te gaan naar de roots van Tony Hawk: de Pro Skaters.

In Project 8 begin je met een skater op de 200ste plek in de lijst van beste skaters. Je moet jezelf opwerken naar de beste 8 skaters van de lijst, zodat je in Tony Hawk’s Project 8 komt. Wat direct opvalt is dat het maken van je eigen skater een stuk minder uitgebreid is, je kan kiezen uit een bepaald aantal types zoals punker, urban en surfer. Je kan ze een beetje aankleden maar dit is lang niet zo uitgebreid als in vorige delen. Zodra je jou skater naar eigen smaak hebt aangekleed kan het skaten beginnen, je begint in je eigen woonwijk waaruit je allerlei nieuwe gebieden kan unlocken. Je kan heel makkelijk van het ene gebied in het ander gebied komen zonder laadtijden, dit keer dus wel een grote open speelwereld. In die speelwereld kan je ontzettend veel opdrachten doen. De opdrachten variëren van een film maken van jouw skateprestaties tot een demo doen met een pro. Met al deze opdrachten ben je wel even bezig, zeker als je alles in de bekende Sick mode wil uitspelen, want naar goede gewoonte zitten er weer de drie bekende moeilijkheidsgraden in: Amateur, Pro en Sick. Per opdracht kan je proberen een van deze moeilijkheidsgraden te halen.

De humor in sommige opdrachten is ook aanwezig gebleven, zo kan je bowlen met je skater, en zo veel mogelijk kegels om gooien, of een val maken waarmee je een bepaald aantal botten moet breken.

Wat bij de Playstation 3 versie nadrukkelijk afwezig is, is de online mode. Volgens de ontwikkelaar hebben ze te laat de software aangeleverd gekregen. Dit is erg jammer want nu mist de game een flink stuk replay waarde. Gelukkig is de story mode aardig uitgebreid en ben je dus wel een tijdje bezig voordat je deze game hebt uitgespeeld.

De game ziet er grafisch heel mooi uit, en dan speel ik deze game nog op een standaard tv. De game maakt tevens gebruik van de motion capturetechniek. Je merkt het wel, maar veel meerwaarde krijgt de game er niet door. Ook als je van je skateboard valt is het weer genieten, en je kan zelfs proberen in een val een zo hoog mogelijke doktersrekening te scoren.

De controls zijn het zelfde gebleven en het voelt allemaal dan ook wel heel erg vertrouwd aan, te vertrouwd. Ook heb je steeds het gevoel: hé waar heb ik dat eerder gezien? De verschillende gebieden bestaan uit een school, een woonwijk, een industrieterein etc. we hebben het allemaal al een keer eerder gezien.

Wel nieuw is de ‘Nail The Trick’mode. Die echt goed werkt, je kan de Nail The Trick mode activeren door R3 en L3 tegelijk in te drukken, het spel gaat in slowmotion en kan je met de linker analoge stick je linker voet gebruiken en met de rechter analoge stick je rechter voet. Je kan op deze manier hele eigen fliptricks maken. Het eist enige precisie maar waneer je dit onder de knie hebt is het een hele vette feature.

Ook nieuw zijn de nieuwe sixaxis functies, deze kan je afzonderlijk van elkaar inschakelen. Je kan je sixaxis je evenwicht bewaren, sturen en tricks maken. Het sturen ging nog wel, het evenwicht bewaren werd al irritanter, en de tricks waren heel irritant. Het is wel leuk bedacht, maar ik speel het spel liever met de standaardbesturing en heb snel de tilt functies weer uitgezet.

De soundtrack geeft nog steeds een goede mix van verschillende stijlen, persoonlijk vond ik dat er in Tony Hawk’s Underground 2 betere muziek zat, maar toch zit het bij deze Tony Hawk met de muziek wel goed. De stemmen van de ‘echte’ pro’s zijn ingesproken door de pro skaters zelf en dat is wel heel vet. Jammer is wel dat er tijdens het spelen weinig ander geluiden te horen zijn behalve de muziek, er gebeurt verder weinig in de wereld waarin je skate.

Deze nieuwste Tony Hawk is een hele goede game, hoewel we het allemaal wel een keer eerder hebben gezien, heeft Neversoft toch geprobeerd vernieuwing in de franchise te brengen, met nieuwe modes als ‘Nail The Trick’, er missen wel wat dingen in deze game, zoals een online multiplayer en een ‘create a skater’ modus. Maar verder zit deze game gewoon goed in elkaar.

Conclusie en beoordeling

None

Deze nieuwste Tony Hawk is een hele goede game, hoewel we het allemaal wel een keer eerder hebben gezien, heeft Neversoft toch geprobeerd vernieuwing in de franchise te brengen, met nieuwe modes als ‘Nail The Trick’, er missen wel wat dingen in deze game, zoals een online multiplayer en een ‘create a skater’ modus. Maar verder zit deze game gewoon goed in elkaar.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • veel opdrachten
 • grafisch mooi
 • Nail the Trick mode
 • Soundtrack
 • Minpunten
 • de online
 • multiplayer mist
 • Create a Skater mist ook
 • de spelwereld hebben we al eens eerder gezien

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ach zo… ;)

 • Ze zouden beter verder werken aan een patch voor de technische issues.

  Zonder die troubles zou 'k 'm gerust 8/10 durven geven hebben.

 • euhh sorry voor mijn onwetendheid. Hier heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord…

 • Foutje: Challenge Pack 2  OT: Leuk voor fans denk ik :)

 • Was te verwachten als MS er een zak vol geld voor neerlegt :)

  Geen PS3 dus … ? Ach deze game boeit me toch niet ;)

 • Vet hoor :)

 • @ Marijnda1 : als het je niet boeit reageer je omdat … ?

 • hij zijn mening wil geven

 • boeit me niet XD

 • Beetje vermoeiend altijd als er DLC voor de Xbox komt is het omdat \"er een zak met geld\" voor is neergelegd. Maar als iets Sony Exclusive is dan is het allemaal goed. Beide Consoles hebben exclusives en beide producenten betalen daarvoor meestal. Get over it.  Verder erg stoer dat er zoveel content bij komt en dat deze eigenlijk allemaal gratis is. Eentje voor 100 punten is eigenlijk ook nagenoeg gratis. Meestal kost een stukje DLC van veel mindere waarde al meer (bijv. alle pakjes die je aankan bij Dead Space).

 • Was ie al uit? xD  Ik heb lost odyssey en blue dragon kapot gespeeld, maar toch verlang ik meer naar Final fantasy en Kingdom hearts…  Leuk dat square iets nieuws probeert, maar ik blijf toch bij de echte square games… • Beetje vermoeiend altijd als er DLC voor de Xbox komt is het omdat \"er een zak met geld\" voor is neergelegd. Maar als iets Sony Exclusive is dan is het allemaal goed. Beide Consoles hebben exclusives en beide producenten betalen daarvoor meestal. Get over it.  Tuurlijk is het dan goed, maar niet als MS de exclusives van de PS3 erbij koopt?

 • @ Merijnda1  Hoe denk je dat sony aan die exclusives is gekomen?? Juist ook met een zak geld, alles in de game industrie draait om geld inclusieve sony.  On-topic:  Zeer nice wou de game net morgen kopen ;p

 • Fijn dat het gratis is, HAD trouwens een thema van hun op mijn Xbox.

 • Dat zijn nou nette prijzen voor DLC :D

 • Was ie al uit? xD

  Lol…

 • @ Merijnda1,

  Zoals metroid al zegt. Hoe dacht je dat het bij Sony ging dan? Of trouwens ook bij Nintendo. Of dacht je dat Sony en Nintendo liefdadigheids instellingen waren samen met developers of inhouse developers die voor ze werken? Fanboy zijn is leuk, maar beetje realiteitszin mag wel.  Alle console fabrikanten zijn commerciële bedrijven met als doel geld aan jou en mij verdienen. Er is geen enkel hoger belang, ze geven niet om je verder dan je portomee diep is en ze spenderen allemaal geld om er voor te zorgen dat ze jou als klant krijgen.  Een exclusive is over het algemeen niet financieel aantrekkelijk voor een ontwikkelaar. Simpelweg omdat je daarmee een stuk doelgroep mist. Dat geld ook voor alle PS3 exclusives. Om een developer over te halen om dit te doen zal je dus wel eens een financiele bijdrage moeten doen. Microsoft, Sony of Nintendo in dat geval geen verschil.  Overigens is de mooie traditie van wegkapen van exclusives door Sony zelf ingezet met de PSone ooit. Titels die voor de N64 zouden uitkomen kwamen ineens voor de PSone exclusive uit. En waarschijnlijk daarvoor gebeurde het ook al trouwens. Ooit was Sony de \"evil multinational zonder game ervaring die een console op de markt zetten terwijl er echte console bedrijven waren\".  Overigens hoeft het ook niet altijd een zak met geld te zijn, want ik heb begrepen uit verschillende interviews dat het ontwikkelen voor de Xbox nu eenmaal makkelijker (en daarmee goedkoper) is. Een aantal games komt eerder uit op de Xbox simpelweg omdat de ontwikkeltijd korter is en dan later pas voor de PS3. En vaak dan met de extra content er meteen bij. In zulke gevallen is er waarschijnlijk helemaal geen zak met geld bij komen kijken, simpelweg dat als 1 game af is voor 1 console je hem shipped omdat de ontwikkelaar GELD MOET VERDIENEN. En zodra de PS3 versie af is shippen ze die daarna. Ze gaan niet eerst nog jaar investeren zonder geld terug te zien. Ze moeten hun investering ook terug verdienen en dat doe je door te shippen zodra je kan. Incl. met bugs, omdat je dan alvast geld hebt en later de verbeteringen kan doorvoeren.  Wees juist blij trouwens dat er meerdere aanbieders zijn. Zo houden ze elkaar scherp. Enige jammere is wel dat je meer dan 1 console moet kopen om alles te spelen. Maar liever dat, dan geen concurrentie. Dat Sony geen lievertjes zijn hebben ze ook wel met hun rootkit schandaal bewezen. Zelfs Microsoft is nog niet zo ver gegaan (of nog nooit uitgekomen :P). Of het feit dat als je een kapotte PS3 hebt je soms een PS3 met een kleinere HD terug kreeg na reparatie van Sony en vervolgens geen gehoor meer. Microsoft noch Sony noch Nintendo zijn heilig. Ze willen gewoon je geld en je klandisie. Niets meer, niets minder.


 • Lekker!!! en voor de mensen die square's FF een warm hart toedragen kan ik erbij vermelden dat als je hem op de harde schijf zet je bijna geen framerate issues hebt…en daardoor er een verdomd goede en sfeervolle rpg bij hebt (beter als LO en BD vind ik zelf)

 • + mooi stukje Asgorath!!! Wordt zelf ook een beetje gek van al die puberende schoolgaande fanboys…netjes

 • @ Metroid en Asgorath : de meeste van die knulletjes zaten nog in de pampers toen Sony 15 jaar geleden met geld voor exclusives begon te strooien.  Ze zien nu M$ als de grote boosdoeners maar beseffen niet eens in welke mate hun \"geliefde\" Sony door een combinatie van blitz-marketing, geldstrooierij en achterbaksheid zelf groot geworden is.

  Laat ze gerust in hun waan dat Sony arme slachtoffertjes zijn van het boze Microsoft.  @ bjornbeijer : jammer van het texture-loading wel. Die blijven zelfs na install te laat komen bij me :-(
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren