1. 321 Studios denkt na over faillissement

321 Studios denkt na over faillissement

De makers van de Games X Copy zijn door alle rechtszaken door hun geld heen. 321 Studios is in de afgelopen jaren aangeklaagd door verschillende bedrijven zoals Electronic Arts, Atari, Vivendi Universal Games en Macrovision. Games X Copy maakte het mogelijk om spellen voor PC en consoles perfect te kopiëren.

Volgens de oprichter van 321 Studios, Robert Moore, is het bedrijf door al die rechtszaken door al hun geld heen en kunnen ze niks anders doen dan zich failliet te verklaren. De website van 321 Studios kun je hier vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Tja, als je door van die grote bedrijven bent aangeklaagd ben je heel veel geld kwijt…

 • Nou das niet zo leuk voor de werknemers…. maar ja

 • ik hoop dat ze toch nog iets voor de next gen consoles doen zodat ik die games ook nog kan branden.

 • Wat 321 deed is misschien niet helemaal legaal, maar ik begrijp het best. Spellen kosten gewoon veelte veel. Maar een groot deel van de rechtszaken won 321 dacht ik, de software die hun maken is namelijk niet illegaal.

 • maar hoe deden ze dat dan 5 jaar terug, toen waren de spellen ook veel goedkoper, was het toen goedkoper ontwikkelen ofzo??? nee, volgens mij is het vooral het punt dat tegenwoordig ALLES veel duurder is geworden. en daarbij komt nog wat v_viz zegt

 • Ontwikkelen kost veel geld ja. Maarre CD's kosten niks en het kopieren is ook niet duur. Maar spellen kunnen veel goedkoper, bedrijven als Ubisoft weten dat en verkopen hun vaak ook 20 euro goedkoper.  EA is trouwens een uitmelk bedrijf, snap sowiezo niet dat hun de prijzen niet omlaag gooien. Fifa spellen hoeven niet ontwikkeld te worden maar alleen geupdate dus de ontwikkelingskosten zijn vele malen lager maar toch verkopen ze die spellen voor 70 euro.  Klopt dus niet helemaal wat jij zegt.  btw. Natuurlijk is EA niet het enige games bedrijf wat er bestaat, hoe kom je daar nou weer bij?
 • Nee idd

 • ja, je hebt gelijk, maaruh, 100 gulden of 135 of sommige spellen zelfs 157 vindt ik wel veel schelen..

 • Ik heb die Games X Copy al maanden hier liggen, nog steeds niet geprobeerd, maar wel een goed programma om dingen mee te kopiëren.

  Trouwens het argument van 3 2 1 is wel goed namelijk; Games zijn tegenwoordig heel duur, dus veel mensen willen een reserve kopie van het spel, omdat de CD na veelvuldig gebruik kapot gaat/slechter te lezen is.

 • ze werden voor DVD X Copy toch ook al aangeklaagd door verscheidene filmmaatschapijen?

  En dan nu bij Games X Copy weer hetzelfde verhaal…  Leren ze daar dan niks van?

 • is het al bekend of ze nog een programmatje gaan maken voor de next gen consoles?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren