1. TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

Vin Diesel die een game gaat kopen: "Mmmmh, met welke game zal ik mijn spieren deze keer eens trainen, even 'nadenken'. Hé, wat is dat voor een game? TimeSplitters: Future Perfect, ziet er mooi uit. Vooral die kerel ziet er stoer uit, hij ziet er bijna even goed uit als ik moet ik zeggen. Deze game moet ik gewoon hebben, al is het maar om te zien hoeveel die kerel op mij lijkt." Zo ging hij aan de slag en ook ik deed dat, want hoe je het ook went of keert, die kerel lijkt echt veel op Vin.

Die 'kerel' draagt de naam Cortez en is op een missie om het heden te redden van gebeurtenissen uit het verleden. Hiervoor heeft hij 'Time Crystals' moeten bemachtigen en is het de bedoeling om die veilig aan zijn hoofdkwartier af te leveren. Dat loopt net een beetje anders, want Cortez zijn voertuig wordt uit de lucht geschoten en moet noodgedwongen te voet verder. Dit wordt je allemaal verteld in een inleidend filmpje vol met humor, dat er op grafisch vlak zeker mag wezen, maar zeker niet hoogstaand is. Dat merk je ook wanneer je de game aanvangt en je waagt in het wereldje van Cortez. De omgevingen zijn namelijk redelijk gedetailleerd, maar zijn net als de filmpjes van een standaard niveau.

Dit heeft totaal geen invloed op de gameplay, want die kan je op zijn minst aangenaam noemen. Begeleid door spannende deuntjes en een gezonde dosis geluidseffecten, baan je jezelf een weg door de missies die de story modus je te bieden heeft. Deze missies worden nooit saai, ook al bestaan ze er eigenlijk uit om van punt A naar punt B te gaan. Dit komt vooral omdat je niet in dezelfde tijdsperioden blijft spelen, maar als een tijdsreiziger naar bepaalde gebeurtenissen uit het verleden en de toekomst gaat. Zo zal je bijvoorbeeld in het jaar 2045 je vijanden te lijf gaan, maar ook in 1924. Op die manier varieert men op een aangename manier met de verschillende soorten missies.

De vijanden die je in daarin tegenkomt hebben een redelijke A.I., al zijn er natuurlijk ook uitzonderingen. De zombies zijn van nature al dom, want ze worden er niet slimmer op, ook al eten ze hopen hersenen. Ze komen al waggelend of al rennend op je af en denken totaal niet na bij wat ze doen. Al kan je hun niets verwijten, hun hersencellen zijn toch al afgestorven. De menselijke en mechanische vijanden zijn dan wel weer slim. Zo verschuilen de menselijke vijanden zich als ze aangevallen worden en vallen in groepen aan als je hen daar de kans toe geeft. De mechanische vijanden pakken het net wat anders aan. Zij kunnen heel wat schade verdragen en vallen het liefst frontaal aan. Bij deze vijanden zie je lichte invloeden van Star Wars de kop op steken. Zo lijkt er een heel fel op een 'Droideka' (ook 'Destroyer' genaamd) en lijkt een andere dan weer fel op een 'Battle Droid'.

Om al deze vijanden te verslaan heb je natuurlijk de hulp nodig van een uitgebreid arsenaal aan wapens. Dit varieert van gewone pistolen, tot een soort van raketwerpers en harpoenen. Het ene wapen is al wat sterker dan het andere, of heeft gewoon meer effect op een bepaalde vijand. Natuurlijk kan je jouw vijanden eerst besluipen, maar al snel merk je dat het veel gemakkelijker is om ze gewoon te trakteren om een paar extra luchtgaten.

Je krijgt trouwens niet alleen wapens tot je beschikking om vijanden uit te schakelen, want ook voertuigen worden tot je beschikking gesteld. Dit gaat van een simpele auto, tot een gigantische robot. De besturing van die voertuigen is gelukkig redelijk standaard gehouden en zelfs de nieuwkomers in het genre zullen er snel mee overweg kunnen. Het is namelijk een heel soepele besturing die men aan de voertuigen heeft toegekend en je hoeft heus geen getalenteerd gamer te zijn om deze besturing meester te worden.

Alleen is maar alleen en ook daar heeft men rekening mee gehouden in de game. Zo krijg je in sommige missies de hulp van andere personages, die op hun beurt ook hun eigen doel willen volbrengen. Zo heb je bijvoorbeeld een personage die de naam 'Harry Tipper' met zich meedraagt. Deze man uit de jaren 60, noemt jou heel gepast 'Spaceman' en heeft zo zijn vrouwelijke trekjes. Gelukkig is hij wel een goede handlanger en gaat ook daadwerkelijk samen met jou de strijd aan. Ook de andere personages die je vergezellen doen dat, je hebt er dus daadwerkelijk wat aan. Soms word je zelfs door jezelf geholpen, ja je leest het goed. Door middel van 'Wormholes' komt een versie van jou uit het heden of verleden je te hulp. Dit komt doordat die 'Wormholes' je een stukje terug in de tijd sturen, waardoor je meerdere keren bestaat in dezelfde tijdsperiode. Natuurlijk heb je aan jezelf het meeste, want zeg nu zelf. Op wie kan je meer vertrouwen dan jezelf?

Dit alles kom je tegen in de 'Story' mode, die jammer genoeg van korte duur is en best makkelijk te voltooien is. Zo wordt deze modus pas een uitdaging als je op het niveau 'Hard' gaat spelen en zelfs dan zullen de ervaren gamers nog niet echt een uitdaging vinden op dit niveau. Gelukkig brengt een andere mode daar verandering in, want het speltype 'Challenge' brengt de nodige spanning met zich mee, die een beetje ontbrak in het speltype 'Story'. Hier kan je een parcours afleggen met een katmobiel, verschillende vlagen van aanvallende zombies afslaan en nog van dergelijke uitdagingen. Tot slot is er nog één laatste speltype en dat is 'Arcade. Hierbij is het de bedoeling om menselijke of computergestuurde tegenstanders te verslaan en zo natuurlijk te winnen.

Dan heb je natuurlijk ook nog de mogelijkheid om met meerdere personen eens de game te spelen. Daar krijg je de kans voor bij verschillende modi. Bij 'Story' kan je samen met een vriend de vijand te lijf gaan, maar in 'Arcade' ligt dat al heel wat anders. Daar is het namelijk de bedoeling om elkaar genadeloos af te maken.

Ook online is dat de bedoeling, want daar kan je maarliefst met acht mensen tegelijk tegen elkaar strijden en dat zorgt ervoor dat je jouw vaardigheden kan bijschaven. Natuurlijk kan je ook nog andere dingen online doen, je kan namelijk zelfgemaakte maps uitwisselen met andere mensen. Je kan ze namelijk zelf maken in een mode genaamd 'Mapmaker'. Dit is enorm uitgebreid en je kan als het ware een eigen missie uitbouwen. Al moet je er wel genoeg tijd voor willen vrijmaken, want een map heb je niet in een uurtje gebouwd. Het resultaat is meestal wel iets waar je trots op mag zijn.

Als je dit alles hebt uitgeprobeerd en 'Story' uitgespeeld hebt, dan heb je hopen extra's vrijgespeeld en heb je maar liefst 150 personages tot je beschikking. Men kan dus wel zeggen dat er genoeg is dat de gamer terugkrijgt voor de moeite die hij/zij ervoor gedaan heeft.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is van een hoog niveau en zal menig gamer weten te imponeren. Het heeft misschien een heel kort hoofdverhaal, maar weet je met diverse andere modi en extra's nog weken geboeid te houden. Dit is één van de betere games uit zijn genre en is zeker een aanrader. Al helemaal als je van shooters houdt, want daar draait het in deze game nu eenmaal om. Ik raad jullie dus zeker aan om deze topper eens uitgebreid uit te testen, want geloof me. Je zal zeker niet teleurgesteld zijn.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Humor
 • Hopen extra's
 • Veel multiplayer mogelijkheden
 • Mapmaker
 • Minpunten
 • Te korte 'Story'
 • Te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • van als wat zie ik.

 • Coole games!

 • Moeilijkste categorie voor mij. GTA IV is gigantisch en Mirror's Edge is origineel genoeg voor een award. En dan heb je ook nog Fallout, die de overstap van 2d naar 3d perfect heeft gemaakt.  Hm. Hm. Hm.

 • moielijk om tussen zulke goeie games te kiezen!

 • gears of war 2!

 • geen Dead Space? :(  GTA IV was natuurlijk de game van het jaar!

 • Mis de beste games in het rijtje, maar goed. Uit deze set is het dan toch GTA IV. Gewoon vanwege het detail en de fun die de game bracht.

 • geen star wars tfu:(

 • geen banjo kazooie beetje vreemd om een van de beste exclusive niet te nomineren en om wel games te nomineren die ook op ps3 te koop zijn beetje vaag

 • go alleen Fifa ontbreekt er in mijn collectie

 • Gears of war 2

 • Gears of War 2, meer dan waardige opvolger! Mijn stem gaat makkelijk uit naar deze game.

 • gears of war 2 natuurlijk, de hele rit net adrenaline in mijn lichaam gezeten.

 • Littlebigplanet, Fallout3, Gears of war 2, Gta 4… deze zijn sowieso alle 4 GOTY's. Daarnaast vind ik Bioshock, Call of duty: WaW, Mirror's edge en far cry2 ook nog steeds een must have. Dit was voor mij één van de beste jaren ooit!

 • fifa 09 of gta iv naar mijn mening :)

 • Zal wel aan mij liggen maar ik mis toch heel wat games, die ik persoonlijk een heel stuk beter vond dan bovenstaande 10. Verder dan september gaat mijn geheugen nu niet terug, maar van afgelopen maanden heb ik er toch wel een paar.

  Zo mis ik een:

  Saints Row 2

  Tomb Raider Underworld

  Prince of Persia

  Guitar Hero: World Tour • Het wordt gewoon Grid of GTA 4 of Fable 2  @ KID

  En dan heb je ook nog Fallout, die de overstap van 2d naar 3d perfect heeft gemaakt.  Tuurlijk Fallout is leuk maar zelfs als een only single player is ie zo glitchy als the motherf*cker.

  Zelfs zo erg dat het nog erger is dan Glitches of war.

  Maarja het was een PERFECTE stap hoor, LOL  Mensen de mazzel • Heb toch maar gekozen voor FIFA 09

 • Fable 2, wát een game. _O_

 • Ik kies voor Fallout 3, dat is echt mijn beste game van dit jaar :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren