1. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (X360)

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (X360)

Met zweetdruppels op mijn voorhoofd loop ik door een stuk woestijn in Mexico. Samen met mijn vier teamgenoten probeer ik door te dringen tot de kern van de missie, het is aan de Ghosts om enkele vijandelijke tanks op te blazen. Eenmaal in de buurt van de tanks worden ik en mijn team aangevallen door Mexicaanse terroristen, ik zorg dat mijn team vanaf een veilige plaats kan schieten en ook ikzelf verschuil mij achter een auto. Ik stuit op een enorm intens gevecht, waar maar één spel voor kan zorgen en dat is Ghost Recon Advanced Warfighter II.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Ghost Recon Advanced Warfighter II is meer dan haar voorganger. De demo op Xbox Live doet werkelijk geen eer aan het volledige deel. 'Je zult bijna denken dat de demo het beste stuk uit het spel laat zien, maar het is juist verre van dat, heel ver zelfs!

Gelukkig maakt Ubisoft in het volledige spel duidelijk dat zij een volmaakte game in elkaar hebben gezet. Ghost Recon Advanced Warfighter II bestaat uit drie missies, die alledrie erg goed in elkaar zitten. In de singleplayer zul je je in de leider van de Ghosts verplaatsen. De Ghosts zijn de elitesquad van het Amerikaanse leger. Met hun zul je de drie missies spelen, die overigens verder bouwen op het eerste deel.

Ghost Recon Advanced Warfighter II is uiteraard net zoals zijn voorganger, een tactische third person shooter. Je zult in de missies dus jouw team begeleiden en ze allemaal verschillende commando's geven. Het aparte is dat zij die commando’s uitvoeren met hun eigen invulling. Je kunt ze dus niet zomaar het slagveld op zenden zonder ze ergens netjes te laten coveren, want dat zou regelrechte zelfmoord zijn! Ze zullen dan ook zelf naar een veilige plaats toe rennen om vanuit daar de tegenstanders neer te schieten, in doodgaan hebben de Ghosts dit keer geen zin!

Naast de oude vertrouwden teamleden introduceert Ubisoft in dit nieuwe deel een nieuw teamlid, namelijk de Medic. Dit teamlid brengt zowel een positieve en een negatieve kant met zich mee, want aan de ene kant maakt het het spel erg makkelijk, zelfs op het moeilijkste niveau, maar aan de andere kant voegt het wel wat toe aan de gameplay. Naast je eigen team zul je zo nu en dan ook nog beschikken over de UAV, een robot die in de lucht hangt en vijanden kan spotten, en de MULE, die jou kan voorzien van nieuwe equipments(wapens, munitie) en health. Tevens zullen Mexicaanse soldaten je af en toe back-up geven in de strijd tegen de Mexicaanse rebellen.

Verder zijn de graphics nog veel mooier dan het voorgaande deel, die samen met de enorme explosies voor hele intense gevechten zorgen. Zo zul je in situaties terecht komen dat je jezelf zo lang mogelijk in leven moet houden en hordes aan Mexicaanse rebellen moet tegen houden. Alsof dat nog niet genoeg is word je ondertussen gebombardeerd en beschoten door tegenstanders die vanuit helikopters opereren. Een hele zware en intense klus dus!

De singleplayer is in dit nieuwe deel heel erg kort, waardoor je al gauw op de multiplayer bent aangewezen. De multiplayer zit ongeveer gelijkwaardig in elkaar als die van GRAW, maar heeft een hele hoop

Conclusie en beoordeling

None

Het spelen van Ghost Recon Advanced Warfighter II zorgt voor een unieke ervaring. De singleplayer is zo intens dat je geen enkele seconden van het spel zult vergeten denk daarbij aan super grote explosies, intense gevechten en mooie scènes. Helaas is de singleplayer erg kort en simpel, maar dat wordt volledig opgevuld door de goede en degelijke multiplayer, die je niet in enkele dagen verkend hebt!
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Enorme explosies
  • Grafisch erg goed
  • Online erg veel mogelijkheden
  • Minpunten
  • Singeplayer is kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren