1. PictoChat (NDS)

PictoChat (NDS)

Ik hoef mensen zeker niet te herrinneren aan de release van de grijze tweeschermige baksteen, de DS namelijk. In Japan bleven mensen zelfs weken voor de echtelijke release van deze handheld voor de winkels slapen en in Amerika moest het niet gekker worden, daar huurde men zelfs zwervers om in de rij van een multimediawinkel te gaan aanschuiven voor een DS. Europa deed het echter rustig aan en iedereen ging met de felbegeerde handheld in hun handen naar huis. Deze werden vergezeld door games zoals Super Mario 64 DS of Ridge Racer DS. Buiten een goed gamesassortiment bevatte deze handheld ook een Touchscreen en een ingebouwd chatsysteem. Op deze laatste extra wil ik ingaan, wat is hier nou aan?

Het ingebouwd chatsysteem genaamd Pictochat, is volgens vele mensen een aandachttrekker, anderen zien het als een geweldig iets. Ik ga zeker geen kant kiezen, want eigenlijk hebben beide groepen gelijk. Aan de ene kant is het gewoon een stom stukje software, dat op internet al grotere vormen heeft aangenomen, MSN bijvoorbeeld. Aan de andere kant toont de DS wat het Touchscreen al kan. Zo zijn er door het tekenen van verschillende figuurtjes al een boel krassen op m'n DS verschenen en hebben we al vele leuke momenten beleefd. Hierdoor kon ik al zien waartoe de DS al in staat is, ook werd ik rustig tijdens het schrijven en tekenen in één van de vier neutralkleurige chatrooms. Dit is dus de goede kant van Pictochat, maar het heeft ook een slechte en dat weet iedere bezitter van een DS.

In feite is het een onnodig stukje software, aangezien MSN zowat heer en meester is wat betreft chatten. Pictochat werkt alleen maar wanneer veel spelers bijeen zitten en er worden maar 16 personen per chatroom toegelaten. Normaal kunnen in diverse chatrooms op het net minstens 100 personen tegelijk chatten en De DS bereikt maar een schamele 64 personen verdeeld over vier chatrooms. Ook mag de volumeknop op nul worden gezet, want het geluid dat wordt geproduceerd bij elk ontvangen en verzonden bericht wordt op den duur ondraaglijk. En de kwelling stopt niet, want naast dat je maar met 16 personen in een chatroom kan is er een limiet van 30 meter opgelegd tussen de DS'en. Ga je ook maar een meter te ver, wordt je automatisch uit de chatroom gegooid. De slechte kant is hierbij blootgelegd en deze is allesbehalve rooskleurig te noemen.

Conclusie en beoordeling

None

Verveel je jezelf enorm en wil je eens goed lachen? Start Pictochat samen met vrienden op en teken de gekste dingen, grappige momenten verzekerd! Heb je echter een lading aan goede games voor de DS, laat je dit voor wat het is en speelt je DS plat met iets dat het waardig is.
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Touchscreen
  • Kan grappige momenten opleveren
  • Neutralkleurige chatrooms
  • Minpunten
  • personen per chatroom
  • Limiet van 30 meter
  • Onnodig stukje software
  • Geluid

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren