1. Boktai 2: Solar Boy Django

Boktai 2: Solar Boy Django

Hoewel Boktai pas een maandje geleden in ons land arriveerde, zijn ze in Japan en de Verenigde Staten alweer toe aan deel twee. Wat Boktai zo bijzonder maakte was een speciale sensor die al het zonlicht opving. Dit zonlicht kon je gebruiken om de Gun Del Sol op te laden, zodat je allerlei gespuis kon verslaan. Boktai leverde erg leuke taferelen op, maar wanneer de zon een dag minder scheen viel er veel minder plezier te beleven.

Zonsverduistering

In Boktai 2: Solar Boy Django hebben ze dit probleem geprobeerd op te lossen. Django kan in dit deel over drie nieuwe wapens beschikken die allemaal geen zonlicht nodig hebben. Zo kan Django gebruik maken van een zwaard, speer en een bijl. Met de laatste kan hij houten dozen vernietigen. De zon blijft echter een cruciale factor spelen, want in Django’s thuisdorpje San Miguel bevindt zich de Solar Smith. Deze kan met de opgespaarde zonne-energie jouw wapens verbeteren. De Gun Del Sol zul je nog steeds nodig hebben voor het verslaan van de eindbazen, maar hij zal minder vaak in het spel aanwezig zijn. Hierdoor heb je de zon een stuk minder vaak nodig om verder in het spel te geraken.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16478

Een nieuw aspect in Boktai 2 is het gebruik van verschillende magische spreuken. Deze worden beter naarmate je meer zon hebt verzameld. Django kan nu ook transformeren in een muis, zodat hij door nauwe holtes kan kruipen. De magische spreuken alsmede Django’s nieuwe wapens maken het mogelijk om nog moeilijkere puzzels op te lossen.

Verhaal gehuld in mist

Over het verhaal van Boktai 2: Solar Boy Django is nog niet zoveel bekend. Wat wel bekend is, is dat Django terug zal keren naar zijn thuisdorpje San Miguel, de stad van de zon. Naast Django zullen Master Otenko en rivaal Dark Boy Sabata weer terugkeren in het spel. De ondertitel van het spel luidt: “A live game in which you feel the Earth and the Universe”. Duidelijk is dat verschillende elementen belangrijker zullen worden in het spel. Zo zullen Wind Warrior Cheyenne en Earthly Maiden Lita nieuw zijn in dit spel.

Duidelijk is wel dat er enkele plotwendingen in het spel zullen zitten. Zo waren Django en rivaal Sabata kort samen te zien in een filmpje, waar ze samen verwikkeld waren in een gevecht met een vampier.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16471

Tot slot zijn er visueel nog wat dingetjes aangepast. Het spel oogt iets kleurrijker, waar Boktai soms nogal flets oogde. Ook zijn er wat balkjes hier en daar verschoven, zodat het spel nog overzichtelijker is geworden.

Boktai 2: Solar Boy Django zal in de herfst in Japan en Amerika te koop zijn. Over de Europese verschijningsdatum is nog niets bekend, maar logischerwijze zullen wij nog een heel jaar moeten wachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik ben ook al aardig gevorderd in het spel, alleen zit de zon de laatste tijd niet zo mee wanneer ik eens tijd heb om het te spelen op mijn balkonnetje.  Boktai 2 zou wat dat betreft wel enige uitkomst bieden. Boktai 2 lijkt een veel completer spel te worden en dat kan alleen maar goed zijn.

 • Heb het nog nooit gespeeld maar het lijkt me wel leuk voor de mensen die van dit spel houden…

 • Deel 1 vond ik al super, en deze word nog beter, dus kga hem direct kopen bij de release

 • boktai en golden sun zijn voor mij nog steeds de enigste spellen die ik op de gba speel de rest is prut

 • HEHE! deeltje een was ssuper man…coole verhaallijn ook wel :) Deeltje 2 wordt vast ook een topper :)

 • deel 1 was toch best wel kort?

 • Die baas / vijand op het plaatje is cool…Deze wordt denk in beter dan deel 1…

 • dit wordt best gaaf! :D

 • Deel 1 heb ik nooit gespeeld, maar het lijkt me wel een leuk spel.

 • ziet er ook heel vet uit :)

 • Boktai 1 kopen.

 • moet nog steeds ff deeltje 1 gaan kopen

 • deel 1 lijkt me niet heel uitgebreid, deze iig wel..k wacht hier dan wel op

 • @ (213.93.250.17) zijn 2 games die je niet kunt vergelijken sonic: veel snelheid en nou ja het is gewoon sonic

  boktai: uitgebreider meer mogelijkheden.  heb ze alle 2 ookal heb ik sonic met emu op pc maar ik zou voor boktai 1 gaan.

 • deel 1 schijnt heel goed te wezen ik heb het alleen :( jammer genoeg nog niet gespeeld, ik denk wel dat ze hier wel weer iets moois van maken!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren