1. Kameo: Elements of Power (X360)

Kameo: Elements of Power (X360)

In een ver, ver verleden vocht jouw vader ooit tegen de grote trol Thorn. Je vader won maar Thorn was nog niet echt verslagen en hij zinde op wraak. Nu je vader dood is en jij de troon mag overnemen, heeft je jaloerse zuster Kalus, Thorn weer tot leven gewekt. En nu is het jouw taak om Thorn en je zus te stoppen het koninkrijk te vernietigen. Welkom in de wereld van elven, trollen en koene ridders. Welkom in de wereld van Kameo.

In Kameo is het de bedoeling dat jij in het lichaam van een lief klein elfje met een groen pakje aan, genaamd Kameo, je koninkrijk moet beschermen tegen de kwade trollen, onder leiding van Thorn en je zus. Maar dit kan je natuurlijk niet helemaal zelf doen. In het begin kom je al snel tegenover Thorn te staan, maar die verslaat je en je raakt meteen al je element powers kwijt. Gelukkig word je teruggevonden en kom je in je vaderland terecht, waar een oud lelijk vrouwtje op je staat te wachten en die geeft je dan een pratend boek waarin je de elements opnieuw kunt vangen. Dit pratende boek komt tijdens je quest ook nog wel van pas aangezien hij je soms uit moeilijke situaties haalt.

Het doel van het spel is dus om de elements weer terug in het boek te krijgen en hun skills te masteren en met de hulp van de elements moet je Thorn en je zus verslaan. Die elements haal je uit tempels die weer verschillend zijn per element. Je kunt hier wel zien dat het spel wel iets heeft van Zelda. Het leuke van deze game is dat het niet alleen knokken en elements verzamelen is. Het is ook een kwestie van spullen verzamelen en de krachten van je elements combineren om verder te komen. Dit puzzelelement is zeer goed verwerkt in de game. Maar niet alleen het puzzelen is leuk in deze game. Want als je een klein lief schattig plantje met oogjes en een mondje ziet, die naar je lacht en ineens in je hoofd springt, dan denk je toch bij jezelf:”Ohh, wat schattig.” Maar als je dan ineens diezelfde plant ziet uitgroeien tot een grote vechtersbaas die met zijn stekelige bloemen flink kan boksen. Dan zie je ineens weer die brute kracht die uit dit spel komt en ook dat is heel leuk om te ervaren.

Al die elementen hebben dan ook weer hun eigen krachten en namen, die soms tot wel leuke situaties leiden. Zo heb je bijvoorbeeld de plant die ik net noemde namelijk Pummel Weed, een hyperactieve plant die graag trollen een klap op de bek geeft. Maar ook Ash, een grote draak die dingen in de hens zet is een leuke aanvuller op de collectie. Tot slot van de elements ga ik nog in op het, naar mijn mening, leukste element: Flex. Flex is heel erg lenig en kan met zijn kleefpoten overal aan vast kleven en vijanden naar zich toetrekken

Maar als je dan ziet dat alles zo leuk in die game is verwerkt, dan denk je al bij jezelf, waar zit nou het minpunt in deze game. Nou in ieder geval niet bij de graphics, want Kameo ziet er ook nog eens heel mooi uit. De grafische stijl past zich heel goed aan, aan het sfeertje van Kameo. Als je de landschappen in Kameo ziet dan weet je meteen dat het gaat om een soort sprookje en dat is het in wezen ook. Maar nu komt er ook nog grof geweld in voor. Dat blijkt dan weer uit de achtergrond, waar je een grote bruine wolk in een rode lucht ziet zweven met een vurig brandend kasteel. En als de besturing dan ook nog eens lekker ligt dan mag deze game zich zeker tot de ultieme top rekenen.

En er mag gezegd worden dat de besturing goed is. Ook al val je dan niet aan met de knoppen A, B, X en Y, die normaal toch standaard staan als aanvalsknoppen in een Adventure game, moet ik zeggen dat het zeer soepel speelt en doet de camera ook zeker lekker mee. Maar ik reken de besturing toch aan als minpunt, omdat als je dan daadwerkelijk aan het vechten bent, dan gaat het net een paar keer te vaak fout en dan ligt het schelden je nader dan het lachen. Waar ik ook vrolijk van werd in deze game zijn de sounds. Die zijn vrolijk en speels op de juiste momenten en droevig of juist heel hard en begeleid met zeer veel violen bij eindbazen.

Jammer maar toch waar, want bij deze game is de speelduur wel heel erg kort. Die is naar mijn smaak zelfs zeer gering. Nadat je namelijk die tien elementen hebt verzameld moet je nog twee levels spelen van ongeveer drie kwartier per stuk en dan ben je klaar. Deze game is daarom dan ook niet langer dan op zijn hoogst 16 uur gametijd. Toch wel iets wat een beetje jammer is. Maar voor het laatste gedeelte van de recensie heb ik misschien wel het leukste bewaard.

De multiplayer mode is namelijk echt leuk. Nadat je een level hebt uitgespeeld, speel je ook de multiplayer mode van dat level vrij. Nou moet ik zeggen dat ik daar niet veel van verwachtte, maar dat viel echt tegen. Ik heb me met mijn vrienden zeker toch nog een tijdje vermaakt om de game opnieuw uit te spelen alleen dan met twee spelers. Deze launchtitel voor de Xbox 360 is zeker een mooie start voor een goede console te noemen. Het is ook de enige fantasielaunchtitel van de Xbox 360. Maar als alle Xbox 360 games van deze kwaliteit zijn, dan mogen we zeker uitkijken naar een hele mooie nieuwe generatie.

Conclusie en beoordeling

None

Ik vind dat deze game als launchtitel voor de Xbox 360 zeker zijn werk heeft gedaan als voorproefje voor de nog betere titels op de Xbox 360. Sterker nog ik denk dat deze game exact weerspiegeld wat men van de Xbox 360 moest verwachten. Maar buiten dat het dé launchtitel voor de Xbox 360 is, is het een prima Adventure game, om je tijd mee te verdrijven. Het is alleen jammer dat hij wat kort is.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grafische stijl goed verwerkt
 • Sounds
 • Multiplayer
 • Zoeken naar elements
 • Minpunten
 • uur is echt te kort voor een Adventure game
 • Besturing soms lastig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Whaha, tja, dat kan natuurlijk ook hé!

 • Ehm okay ? dus boeiend ?

 • heel interessant ja….

 • Hoezo staat dit bericht bij Fifa 09 terwijl ze niet weten om welk spel het gaat?

 • lol wut?

 • Lol, zo zie je maar weer dat je aan gamen ook wat in je leven hebt.

 • die penalty is echt ruk ingeschoten

 • *uche… uche… onzin… uche…*

 • @supercrazywesley  Idd beetje vreemd, maar het lijkt me wel dat het om FIFA gaat, bij FIFA neemt Ronaldinho de penalty namelijk precies zo.

 • Hmm, misschien een tip voor oranje op het wk?

 • mooi

 • Mijn idee: laat alle keepers trainen met Fifa of PES op penalty's XD

 • niet echt heel mooi ingeschoten, maar zeker wel een goede redding. ik denk trouwens wel dat hij fifa heeft gespeeld, aangezien die animaties gewoon en beetje beter zijn. ( geen fanboyreactie, gewoon puur een feit ;) )

 • zo stom telkens op het moment dat hij schiet gaat die een scukje verder waar de bal al naast het doel is , bij mij dan te minste :(.  @supercrazywesley

  zeker vreemd.


 • Het is natuurlijk wel een ongelooflijk lulverhaal. Waarom dit bij het Fifa 09 nieuws staat is mij volledig onduidelijk want aangezien het een prof betreft zal het waarschijnlijk om PES gaan. Het feit dat PES veel populairder is in Zuid-Europa niet eens meegerekend.

 • Fifa natuurlijk!

 • Uiteraard, FIFA. Daar speelt Ronaldinho een hele grote rol, denk bijv aan de cover. FIFA is een echte Ronaldinho fan.

 • Ja inderdaad de video hapert een beetje maar ik keek gewoon even een andere. Wel grappig nieuwtje:P

 • lijkt mij het laadascherm van FIFA?

 • Dat is chill zeg! Zal wel FIFA 09 zijn geweest want PES zuigt als we het over dat soort details hebben…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren