1. Killzone (PS2)

Killzone (PS2)

Waar wij Nederlandse gamers toch wel trots op mogen zijn, is toch dat we één uitgever hebben die onze trots doet opwaaien. Guerilla kwam namelijk met Killzone. Het spel werd onder een enorme hype ingevoerd waardoor het resultaat slechter was dan gehoopt, maar de hype om het vervolg belooft alleen maar groter te worden. Na zo’n hype kun je een spel als Killzone dan ook beter beoordelen en eens kijken waarom hij dan toch tegenviel.

Ergens in de toekomst heeft de mensheid geprobeerd zich te vestigen buiten de aarde. Op één planeet is dat prima gelukt, maar op de ander mislukte het toch aardig. Die planeet werd dus ook achtergelaten en de wezens daarop ook. Helaas zijn deze wezens, genaamd Helghast, niet zo blij met deze behandeling. Hoewel ze eerst verzwakt waren, werden ze sterker en nu willen ze wraak.

De andere planeet, de ISA, is wel goed van deze kolonisatie van de mens geworden. Zij proberen dan ook koste wat het kost ervoor zorgen dat de Helghast het lukt de aarde aan te vallen, maar de planeet die eerst word overvallen is de planeet van ISA. Het leger van de Helghast is goed georganiseerd en hulp van de aarde wordt snel gevraagd. Zal het lukken om de Helghast te verslaan? Wat ons op het verhaal brengt.

In het verhaal zul je met vier verschillende personages kunnen spelen. Templar de ISA soldaat, Luger de huurmoordenaar, Rico de schiettank en Hakha de verrader van de Helghast. Tussen deze personen spelen afzonderlijke verhalen. Zo kun Rico zich niet met Hakha vinden, omdat hij half Helghast is en is er een spanning tussen Luger en Templar die ooit een relatie hadden. Dit kun je zien in 1 van de vele fantastische tussenfilmpjes die Killzone te bieden heeft.

Wanneer je begint met spelen kom je in een grauwe omgeving terecht die zich in het hele spel voordoet wat je duidelijk in de juiste setting brengt. De levels op zich zijn ook mooi ontworpen, maar tegelijkertijd ziet 1 level op zich er weer hetzelfde uit. Wanneer je, jezelf in een ruimteschip begeeft zie dus ook heel vaak hetzelfde langskomen. Blinde muren kom je ook tegen in Killzone, gewoon riet waar je niet doorheen kunt en kleine dingen waar je, je soms aan ergert. Vijanden blijven soms heel raar met hun benen bewegen als ze dood zijn en nog iets: Je kunt niet SPRINGEN!! Volgens mij zal elke soldaat dat toch moeten kunnen. Laten we het schoonheidsfoutjes noemen.

Nog een nadeel is dat er vaak een teamgenoot voor je komt staan wanneer je zelf hevig in gevecht bent met een Helghast, ook de Helghast zelf zijn niet al te slim, waardoor het toch allemaal weer iets makkelijker wordt. Dit wil niet zeggen dat het spel makkelijk is. Als je het spel op de hoogste moeilijkheidsgraad speelt, krijg je het behoorlijk zwaar, maar dat lukt natuurlijk niet zonder de juiste wapens.

Deze wapens zijn natuurlijk wat Killzone weer fantastisch maakt. De ergste wapens zijn er te vinden. Wat dacht je van een machinegeweer met de mogelijkheid om dingen op te blazen. Deze wapens geven je het gevoel dat je almachtig bent en zorgen ervoor dat je Killzone ook veel prettiger beleeft.

Naast het verhaal volgen kun je in de multiplayer modus van Killzone in splitscreen verschillende modi spellen zoals: (team) deathmatch, voorraaddropping en aanval. Ook kun je online in Killzone, maar dat heb ik niet kunnen testen.

Conclusie en beoordeling

None

Na de grote hype rond Killzone hebben we kunnen zien dat er reden was voor een teleurstelling. Het spel is niet perfect, maar wel erg goed. Naast een prachtig verhaal met prachtige tussenfilmpjes, komen we in een in goede sfeer terrecht met wapens waar je u tegen zegt. Goed er zijn schoonheidsfoutjes, je kunt niet springen en de A.I. valt soms tegen, maar dat maakt Killzone geen slecht spel. Integendeel zelfs!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • wapens
  • sfeer
  • tussenfilmpjes
  • verhaal
  • Minpunten
  • schoonheidsfoutjes
  • niet springen
  • A.I. medespelers en tegenstanders

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren