1. Guitar Hero II (X360)

Guitar Hero II (X360)

Eerst op de Playstation 2 maar nu op de Xbox 360 ! Zoals verwacht is dit eigenlijk een port met dezelfde tracks en game modes maar de Xbox 360 versie heeft meer songs , leaderboards en hopelijk download contant in de toekomst. Dus zelf voor de mensen die de Ps2 versie speelde zijn er nog redenen voor het aan te kopen!

Uniek aan dit spel is de manier hoe je het speelt, namelijk met een namaak gitaar! Voor de mensen die nog niet weten hoe dit werkt doe ik een snel uitlegje. aan de gitaar zijn 5 gekleurde toetsen. Op het TV scherm zul je de zelfde kleuren zien en dan moet je simpel weg de zelfde knop indrukken op de gitaar. tegelijk moet je ook met je andere hand op de "strimmer" tokkelen. Voor elke correcte noot krijg je punten. Hoe meer juiste hoe hoger je Multiplier. Soms krijg je ook de kans om Star power te krijgen, dit wordt bij gehouden in een balkje en als dit vol is moet je je gitaar naar boven tilten en dan activeer je het. Dit geeft je 2 x meer punten

De guitar is een namaak van een Gibson X-Plorer, deze vind ik persoonlijk veel mooier dan de SG model van de PS2. De aller eerste fans van guitar hero zullen waarschijnlijk wel even lastig hebben met de veranderingen die toegevoegt zijn. de manier hoe je de gitaar kunt vast hangen aan jezelf is namelijk anders. Nu zul je een band over je schouder moeten doen wat na lange tijd toch wel wat irriterend kan zijn. Toch is de nieuwe Gibson beter dan de oudere, de toetsen zijn een beetje hoger en maken veel minder lawaai. Misschien zul je ook wat moeilijkheden hebben om de gitaar op te tilen maar laten we eerlijk zijn. Rock heeft toch ook veel te maken met show he ?

De controller is belangrijk maar zonder goede songs is dit spel niets. de eerste guitar hero had dit perfect, er waren vooral echte rock nummers. Guitar hero 2 is hier in veranderd en ging meer een kant op van een wat vreemdere track list met meerdere gitaar solo's. geen slechte keuze. Er zijn vele grote nummers in dit spel: Rolling stones, Guns N roses , The police , Aerosmith, maar er is meer! de 360 versie heeft 10 extra songs van iron maiden , pearl jam enzovoort. dit brengt het totale op 74 songs, wat misschien nog groter word met download content

De songlist is groter, maar niet alle zijn even goed. Er zijn er echt schitterende bij die elke rock fanaat wel zal kennen. Alle grote songs zijn covers, dit heeft als gevolg dat niet alle songs even goed " gezongen " zijn maar eigenlijk gaat het om de gitaar sound en die is gewoonweg het zelfde als in de songs en daar gaat het tenslotte om.

Er zijn niet enkel nieuwe songs en een nieuwe gitaar voor de Xbox 360.

Maar zoals bijna elk spel zijn er ook Leaderboards. Elke song krijgt zijn leaderboard en elke moeilijkheidsgraad career mode ook. Dit is prachtig voor alle Guitar hero fanaten die willen laten zien dat ze de beste zijn. Er is ook download content beloofd maar hier over is momenteel nog niets bekent, maar laten we vooral hopen op een Online Game want die zit NIET in het spel , ja ja je lees het goed er is GEEN online ... dit is toch wel een grote teleurstelling voor velen.

Alle modes zijn onverandert gebleven , in Guitar hero 2 was het debut van de Practice mode, hier kun je de songs uitproberen en kun je de snelheid verminderen. Wat handig is de liedjes aan te leren. De liedjes zijn gebrokken in verschillende delen. Zo kun je een deel uitproberen waar je moeilijkheden mee hebt.

De careermode is de plaats waar je je meeste tijd zal door brengen. Naarmate je speelt unlock je songs en verdien je geld dat je kunt gebruiken voor nieuwe characters, gitaren , etc .. te kopen. Dan heb je ook nog een Multiplayer mode , je kunt samen spelen en tegen mekaar spelen

Zoals elk Xbox 360 spel heeft Guitar hero 2 ook achievements, 50 om precies te zijn.Het leuke is dat er ook achievemnts zijn in de multiplayer.

Guitar hero's 2 graphics zijn niet echt baanbrekend maar toch nog mooi genoeg om er van te kunnen genieten, ze zijn soms zelf afleidend waardoor je notes mist! Je ogen zullen ( en moeten) vooral gericht zijn op de balk waarin je ziet welke toetsen je moet drukken. er is weinig verschil kwa graphics met de PS2 versie alleen kun je deze in HD spelen.

Conclusie en beoordeling

None

Guitar hero 2 is Fantastisch, een grote song keuze, multiplayer die leuk is en de beloofde Download content zal de plezier alleen maar vergroten en voor de mensen die het al hadden voor de PS2 zijn er genoeg nieuwe dingen om te doen. So lets rock !!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • super Gameplay
  • Multiplayer co-op
  • Veel liedjes 70+
  • Beloofde download content
  • Minpunten
  • Geen online ??
  • euro (maar wel goed geïnvesteerd)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren