1. E3: Dragon Empires

E3: Dragon Empires

Er waren op de E3 voldoende MMORPG’s aanwezig om de fan een flinke tijd bezig te houden. Zo waren er onder andere Blizzard’s World of Warcraft en Sony’s EverQuest 2. Minder bekend is de MMORPG van Codemasters, genaamd Dragon Empires. Betekent minder bekend in dit geval ook minder goed?

Zoals elke MMORPG kent Dragon Empires een eigen inslag. Iedere speler begint het spel namelijk met een eigen workshop. Dit kan bijvoorbeeld een smederij zijn of een ander type workshop waarmee je geld kunt verdienen. Daarmee is ook direct de belangrijkste snaar geraakt: Dragon Empires kent een enorm uitgebreid handelsstelsel. Dankzij het workshops systeem kan iedereen ook met zijn eigen voordeeltje beginnen waardoor er constante handel ontstaat. Wil het daarmee echter niet lukken, dan kun je de handelswaar naar een van de vijftig andere steden verplaatsen. Voor de reis alleen al krijg je experience points maar de kans dat je zaken kunt doen is ook groot, immers: er zijn altijd wel steden waar hetgeen dat jij verkoopt veel gevraagd wordt.

Dragon Empires houdt echter niet op bij alleen het handelen. Ik noemde al de steden. Steden spelen een belangrijke rol in Dragon Empires. Het is namelijk mogelijk om als speler de controle over een stad te krijgen. Dat heeft als voordelen dat het economisch voordelig is en dat je een titel krijgt (bijvoorbeeld ‘hertog van…’). De hertog is dan de baas van de stad en fungeert ook als soort van clanleader. Het is namelijk zo dat er in het spel clans geformeerd kunnen worden. Clans kunnen elkaar bevechten om de controle over een stad te krijgen.

Hoe het vechten in groepsverband verloopt is nog niet helemaal duidelijk. Het zal in elk geval veel lijken op de manier waarop je één tegen één moet vechten. Het PvP (Player vs. Player) systeem kennen we uiteraard al uit de meeste MMORPG’s. Spelers kunnen aangeven of ze wel of niet open staan voor aanvallen van andere spelers. Andere regels gelden voor Outlaws en Bounty Hunters. Hoewel ook zij niet de mensen die geen PvP gevechten willen kunnen aanvallen, zijn zij wel elkaar grootste vijanden. Outlaws kunnen redelijk ongestraft stelen en vechten, maar zullen ten alle tijden moeten oppassen voor Bounty Huners (Premiejagers). Zij kunnen hen door de hele wereld volgen. In de afzonderlijke rijken zullen Outlaws ook rekening moeten houden met de draken. Draken hebben een weinig actieve rol, maar bewaren wel in stilte de ‘vrede’. Wanneer een speler zijn boekje te ernstig te buiten gaat zal hij aangevallen kunnen worden door een draak. Codemasters was niet echt duidelijk over het vechten met draken, maar het zal waarschijnlijk een middel zijn om vervelende spelers uit het spel te kicken.

Technisch stelde Dragon Empires teleur. Over het geluid zal ik het niet eens hebben, dat was erg basic. De beelden waren op zich van een redelijk niveau, maar na een paar seconden spelen kwam het grootste mankement al naar boven: framerate drops. Dragon Empires vertoonde, zeker wanneer er wat actie op het beeldscherm was, flink wat lag. Daarbij liep het spel in de toch wel korte tijd dat ik aan het spelen was tot twee keer toe volledig vast. Het spel is technisch momenteel dus nog een puinhoop. Het is te hopen dat Codemasters dit er bij de uiteindelijke versie uit heeft gehaald. Doen ze dat, dan is Dragon Empires een redelijk veelbelovende MMORPG. Zo niet, dan denk ik dat het spel een redelijk kort leven beschoren is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Let's go and slay a dragon!

  • dit zal ook wel weer betalen per maand worden als niet koop ik em wel.

  • volgens mij vinden veel mensen 50 a 60 euro aan één spel betalen al meer dan genoeg.    Lijkt mij wel een redelijk spel

  • lijkt me een cool spel, als die nou ook eens op de xbox of andere console kwam zo dat nog beter zijn

  • kijk weet je wat het is ik heb geen problemen te betalen per maand ben heel tevreden met ff XI maar het is wel kut om te betalen als je je exames doet en niet/nouwelijks kunt gamen.

  • leuk, alleen kan ik hem nooit spelen aangezien ik het vertik om die betalingen te doen

  • Lijkt me echt een bagger spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren