1. Tekken: Dark Resurrection (PSS)

Tekken: Dark Resurrection (PSS)

Tekken 5 Dark Resurrection is de nieuwste game uit de tekken reeks. De Tekken games zijn Japanse vechtgames die in de top van het fighter gerne horen, dit komt door de mooie graphics en sterke verhaal lijn. Tekken maakte zijn entree in de arcadehallen, om vervolgens richting PSP te gaan om nu via de Playstation Store op de Ps3 te verschijnen. De Ps3 van Sony is er in staat om de graphics van de PSP versie naar een hoger niveau te tillen en dat alles met 60 frames per seconde.

Gameplay:

In Tekken heb je verschillende modes. Je heb de Arcade mode, de Ghost mode, en de VS mode. In de arcade mode moet je het in 8 stage opnemen tegen verschillende vijanden en als eind baas Jinpachi.

Dit is de main mode die je vooral in het begin gaat spelen zodat je o.a. Jinpachi kan vrijspelen. In de Ghost mode neem je het op tegen virtuele versies van sterke menselijke tegenstanders. Deze vijanden zijn dus menselijk en zullen anders reageren dan de computer. Dit verschilt echter per klasse hoe moeilijk je tegenstander is. In het begin heb je vaak Kyu tegenstanders maar daarna krijg je Den tegenstanders, en nog meer verschillende ranks. Deze ranks worden bepaald door de hoeveelheid ggevechten die je heb gespeeld, zo zal je niet gauw een Champion zijn aangezien je eerst door alle andere ranks moet promoveren. Hoe hoger de rank hoe moeilijker het is om de vijand te verslaan. Zo zal je niet al in het begin verschillende combo's krijgen van een 9th Kyu maar dat kan je wel verwachten van een 5th Den. Hoe meer gevechten je heb gespeeld hoe meer geld je verzameld hebt. Met dit geld kan je je eigen karaters customizen zodat ze compleet naar jouw eigen smaak kunnen worden afgestemt. Deze upgrades zien er alleen leuk uit maar hebben verder geen invloed op het spel zelf. Wat wel jammer is dat de Practise mode ontbreekt. Hierdoor kan je helaas niet meer oefenen op je combo's die je tegen hoge tegenstanders wel nodig heb. Met alleen buttonbashen kom je niet heel erg ver.

Sound:

De sound in Tekken 5 is erg goed verzorgd, dit komt door de verschillende stemmen en muziekjes die je tijdens het gevecht hoort. Je hoort echt of een karakter een engels man/vrouw is of een japanner. Ook zal hij of zei laten weten als hij wordt geslagen. Zo is het ook dat ze aan het begin en/of einde iets zeggen zoals: ' Dont get in my way'. hierdoor voegt het iets toe aan de gameplay.

Graphics:

Zoals al in de intro is vertelt is de Ps3 versie eigelijk een geupgrade versie van de PSP. Desalniettemin zijn de graphics van uitstekende kwaliteit voor een download game maar het is en blijft natuurlijk een PSP-port. Verwacht dus geen motorstrom graphics. De powerstoten zien er echt gruwelijk uit. Je ziet gewoon dat je tegenstander echt op de vloer gaat en dat je flink wat damage heb gegeven. Het geeft dan ook vaak een voldaan gevoel als je een lange combo hebt uitgevoerd mede dankzij de mooie effecten die het geeft van de schoppen en trappen. Ook is het zo dat als je een tegenstander tegen de vloer heb geslagen dat je ook echt ziet dat jij hem daar heb neergeslagen. Zo kan het ook in je voordeel werken om je vijand tegen de muur of andere barriere van de arena slaan zodat hij klem zit en daardoor tegen de muur aan komt waardoor hij weer extra schade oploopt.

Conclusie en beoordeling

Tekken 5 Dark Resurrection is een goede download game voor de Ps3 voor maar 11,- euro via de Playstations store, met goede gameplay die toch wel de Practise mode mist , mooie graphics, en redelijke sounds. Wat wel anders is dan de PSP versie is dat je deze keer wel met Jinpachi kan spelen. deze game krijgt een 8.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Jinpachi
 • Relatief goedkoop
 • p
 • Minpunten
 • Weining mode's

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me leuk, hoe zou het op de wii werken

 • Lijkt me vrij weinig aan, maar we zullen wel zien, zodra het uitgewerkt is.

 • niet echt iets voor mij, maar we zien wel

 • Demigod lijkt me echt vet, had eigenlijk niet meer verwacht dat iemand deze nog zou oppakken.

 • Ik vond hem op de dreamcast wel een vette game, maar soms doet de next-gen vibe daar geen goed aan.

 • nooit van gehoort en oja nooit van gehoort ^^

 • Demigod wordt wel vet, dus ik vind het wel mooi

 • Wat dachten ze, als facebreaker het kan kunnen wij het oowk?

 • Niet echt bijzonder allebei..

 • Demigod wordt volgens mij ook door Stardock (online) uitgegeven.

  Opvallend is dan dat Stardock *nooit* copy-protection op hun games zetten (alleen ene CD-key om patches en dergelijke te downloaden), ben benieuwd of dat dus ook geldt voor de versie die Atari naar de winkels brengt. Ik erger me echt dood aan al die Starforce beveiligingen de laatste tijd (ik zweer dat mijn vorige DVD brander door die rotzooi is verziekt… constant spinnen bij het starten van een spel enzo), dus zou wel mooi zijn.

 • Ready 2 Rumble FTW !!!

 • Die boksgame lijkt een beetje op de nieuwe Punch Out! van Nintendo.

 • demigod is tog eigelijk een soort

  vernieuwde versie van DoTA?

 • demigod lijkt me wel vet maar dat ready to rumble absoluut niet :/ hou niet zo van boksgames

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren