1. Guild Wars: Factions (PC)

Guild Wars: Factions (PC)

Ik zat achter mijn computer en ging maar weer eens achter Xfire. Tot mijn verbazing zag ik dat mijn Guild nog steeds Guild Wars: Factions speelde. Toen kreeg ik weer zin om een groot avontuur te beleven. Na een paar uurtjes speelplezier, was ik weer aan het gamen tot in de late uurtjes. Lang genoeg gespeeld om hier een recensie over te schrijven.

Natuurlijk zit er in Guild Wars: Factions ook een verhaal in en dat gaat zo. In Cantha werd een keizer vermoord door zijn bodyguard Shiro Tagachi. Even later werd Shiro veroordeeld tot de dood. Na Shiro’s dood heerste alleen nog maar kwaad in de landen rond Cantha en moet jij er verandering in brengen. In Guild Wars: Factions vordert het verhaal zich verder en moet jij een bevrijder worden. Net als in het vorige deel heb je vier slots om characters aan te maken. Ben je nog in het bezit van het vorige deel, dan kan je die toevoegen en twee extra slots krijgen. Vervolgens kan je een klasse kiezen, als je dat hebt gedaan is het tijd om alles aan te passen, het geslacht, de kleuren van je armor, de lengte van je character, je haarkleur/stijl, je huidskleur en je gezicht. Als laatste geef je hem of haar een naam en je kan aan de slag. Omdat Factions zich afspeeld in een Oosterse setting, zijn er ook andere haardrachten, gezichten en kledingstijlen dan in Prophecies.

Als je eenmaal begint met de game, krijg je een korte inleiding van Master Togo (de halfbroer van de huidige keizer). Hij geeft je informatie over de wereld van Cantha en leert je alle trucjes en kneepjes van het heldenvak. Hij begeleidt je ook bij de keuze van beroep. Naast de zes al bestaande beroepen uit de vorige Guild Wars zijn er nu twee nieuwe bij gekomen: de Assasin en de Ritualist. Als je alle belangrijke basisinstructies in de game weet, kan je vrij je gang gaan en quests voltooien. Je moet voor veel van deze quests reizen en op zoek gaan naar personen of bepaalde monsters uitroeien. Andere online spelers kom je alleen tegen in de steden. Als je op een quest bent, en je loopt in een bos met monsters dan heb je die allemaal voor jezelf. Wil je graag samen met vrienden gaan questen dan kan je heel eenvoudig een party aanmaken en dan zul je die vrienden ook zien als je buiten een stad bent. Het volgen van de quest is in het begin erg belangrijk. Je krijgt op deze manier namelijk veel ervaringspunten en kun je sneller naar een hoger level gaan.

Het vechten met monsters gaat vrij makkelijk. De meest bekende manier van vechten is gewoon de directe aanval(linkermuisknop). Daarnaast kan je in Guild Wars: Factions ook gebruik maken van bepaalde skills. Deze verschillen van het verhogen van je leven en het verstevigen van je armor tot het uitvoeren van een sterkere aanval. Dit klinkt voor veel mensen al bekend in de oren. Maar in Guild Wars kun je ook combo’s uitvoeren van skills. Zo moet je dus eerst een basisskill uitvoeren en daarna kan je voor een combo kiezen met een skill die op je eerdere aanval aansluit. Als je alle quests hebt afgerond en je hebt level 20 bereikt (wat absoluut niet zo snel gaat), kan je jezelf meer gaan richten op de Player-versus-Player mode. Hierbij vecht je samen met je guild tegen andere guilds. Daarnaast kan jij of je guild zich aansluiten bij één van de twee rivaliserende alliances: de Luxon of de Kurzick. Verder worden er in Guild Wars: Factions ook toernooien georganiseerd waarin jij of je guild zich wereldwijd als de beste kan manifesteren. Mede door deze feautures is het eigenlijk wel een must om in een guild te zitten. De game heet ook niet voor niets Guild Wars, maar als je alleen speelt, zijn er ook genoeg dingen om te doen.

Bij de vorige Guildwars werd er veel over de graphics gepraat, de omgeving en characters. Ook dit deel is weer erg mooi vormgegeven. De nieuwe maps zijn in een erg mooie Japanse stijl vormgegeven. De draw distance van de levels is erg ver, dus je kan erg ver de wereld in kijken. Dit geeft een vrijer gevoel in de game waardoor je soms wel eindeloos kan door blijven lopen. Ook de animaties van de characters verlopen vlekkeloos. Het mooiste van dit alles is nog wel dat de systeemeisen vrij laag zijn. Hierdoor is de game voor veel gamers met oudere PC's geschikt, en is de drempel om mee te doen aan Guild Wars een stuk lager. Hierdoor kan de MMORPG wereld van Guild Wars gigantisch groot worden. Ook het gehoor wordt in Guild Wars: Factions meegesleurd in de Japanse sferen. De achtergrondmuziek is aangepast aan de omgeving, en soms erg rustgevend. Ook de geluidseffecten zijn erg goed gemaakt in de game, het past erg goed bij elkaar.

Conclusie en beoordeling

None

Guild Wars: Factions, ooit was ik hieraan verslaaft. Dat kwam vooral omdat het online was, groot en veel mensen het speelde. Het verhaal is erg goed gemaakt, het is spannend. Soms is het spel te makkelijk qua aanvallen. Maar helaas kun je niet hoger dan lvl 20. De nieuwe soorten in Guild Wars: Factions zijn erg sterk, ze hebben meerdere functies in de game gezet. Hierdoor krijgt deze game van mij een 8.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Groot
 • Graphics
 • Geluid
 • Verhaal
 • Nieuw soorten
 • Minpunten
 • Begint saai te worden
 • Level 20

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • aiaiai dat bonustekort van tegenwoordig

 • Tja, verkeerde keuze gemaakt…

 • Itagaki verliet in juni dit jaar Team Ninja. Volgens de Japanse spellenmaker is de reden hiervoor het uitblijven van beloofde bonussen. Itagaki heeft al aangekondigd om die reden een rechtszaak aan te spannen tegen Tecmo, waarvan Team Ninja eigendom is.  Groot gelijk heeft hij :|

 • hij heeft terecht gelijk, maar die arrogante manier waarop hij het brengt spreekt me niet echt aan:P

 • Tja, hij heeft gelijk, al is dit niet de beste manier om te laten zien dat ie gelijk heeft.

 • Het leven bestaat tegenwoordig alleen nog maar uit krauwers.

 • Nu komt hij nergens meer terecht! :P

 • maybe komt micro$oft met een zak geld aanzetten:P

 • LOL KOEI doet het goed hoor :D  heb kei veel spelle van hun xD

 • DUH dat ie niet welkom is…..

 • Die gast heeft het waarschijnlijk met zijn arrogantie helemaal verpest voor zichzelf.

 • dan denk ik leve is toch zo hard!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren