1. Formula One Championship Edition (PS3)

Formula One Championship Edition (PS3)

Formula one: Championship Edition is één van de exclusieve games die bij de launch van de playstation 3 verkrijgbaar was. Maar hoe is het spel? Hoe erg mis je de licentie? Alles staat in deze review, Enjoy (eerste userreview ooit, comments plz =])

F1:CE is qua opzet hetzelfde als zijn psp broertje, f1:2006, maar is op een aantal gebieden sterk verbeterd.

Graphics

Ten eerste is er bij de playstation 3 versie grafisch zeer veel veranderd, het spel ziet er op een hdtv, en op een normale breedbeeld tv, zeer goed uit. De reflectie op de wagen en de overige wagens zien er super uit. Wanneer het ook nog eens gaat regenen begint het spel nog mooier te worden, de regen ziet er zeer goed uit en het beeld komt vol met “druppels” te zitten (misschien niet realistisch wanneer je een andere camera stand hebt dan in de cockpit…. Grafisch zit de snelheid er zeker in de cockpit mode zeer veel in. Het geeft echt een gevoel van snelheid. Ook zeer mooi is

Maar grafisch is er echter ook een klein minpuntje, qua omgeving ziet het er niet zo strak uit en vooral met herhalingen is dit goed zichtbaar. De tracks die er zijn zien er wel redelijk goed uit, maar het had wat mij betreft wat beter gekund.

Gameplay

Er zijn verschillende modi beschikbaar in dit F1 spel, waarin ik bij de gameplay de belangrijkste zal beschrijven, namelijk de carrière mode. Deze kan in drie verschillende standen, easy/medium/hard gespeeld worden.

Wanneer je aan de carrière modus begint, maak je je eigen karakter aan (naam etc.) en kom je in het carrière menu terecht. In dit menu kan je uit verschillende opties voor informatie kiezen, maar het belangrijkste is natuurlijk het zoeken naar een team waarbij je mee wilt racen. In eerste instantie kan je kiezen tussen de drie lagere teams in de F1 namelijk Toro Rosso, MidlandF1 & Super Auguri. Voor deze teams moet je een trial lopen wil je een plek in hun team krijgen. De trial kan op verschillende manieren gepresenteerd worden. Bijvoorbeeld het racen van een snelle ronde, of het gemiddelde van meerdere rondes. Wanneer je een trial haalt voor een team krijg je een seat aangeboden. Dit kan als test driver zijn, of als driver in het team. Wanneer je test driver bent, krijg je bepaalde opdrachten mee die je in het eerste seizoen moet halen. Wanneer je een seat in het team krijgt kan je grand prix’s gaan rijden.

De grand prix’s zijn precies opgebouwd als in de echte formula 1, met een aantal sessies, de practice, qualifying en uiteindelijke grand prix. Vooraf kan je de wagen afstellen naar wens, en dit heeft een groot aantal opties die het al dan niet fijner maken op bepaalde banen om te racen. Tijdens de race gebeurd er zeer veel en moet je, mits alle hulpmiddelen etc uitgezet, oppassen dat je niet bij de eerste bocht tegen een andere wagen aanvliegt want dan is het gameover. Het racen zelf is zeer boeiend, de AI voelt hierbij zeer leuk, want deze maakt ook fouten. Zo kreeg een Honda het voor elkaar om bij mij achterop te knallen voor een bocht…en uiteindelijk was ik daar niet zo blij mee. Het snelheidsgevoel zit echt in het spel en met de meerdere camera posities is er veel leuks te beleven. Tijdens het racen is het verplicht om een pitstop te maken, hierbij komt een minigame naar voren waarbij je bepaalde knoppen combinaties moet intikken om een goede pitstop te kunnen maken. Dit kan in je voordeel werken, maar het is misschien een toevoeging die niet echt nodig was, in het begin leuk maar daarna frustrerend. Wanneer een grand prix over is, en je komt als eerste over de finish krijg je uiteindelijk de uitreiking van de beker en hierbij is het geweldige volkslied van Nederland ook vertegenwoordigd, HULDE!!

Wanneer je bepaalde onderdelen haalt, speel je historische auto’s vrij die in andere modi gebruikt kunnen worden.

Modi/Replaywaarde

Naast de eerdergenoemde carrière mode zijn er natuurlijk nog meer modi in het spel, waarbij vooral online uitspringt. Want in deze F1 game is het mogelijk om tot 11man online samen te spelen. Helaas dus niet de volledige grid, wat wel een klein minpuntje is. De rest van de grid is AI gestuurd, en hier kan je ook doorheenrijden. Bij de online modus is het mogelijk om een aantal regels en hulpmiddelen aan en uit te zetten.

Overige modi zijn:

- Quick Race

- Time Trial

- Grand Prix Weekend

- World Championship (rijden met een eigen gekozen coureur)

- Lan play

Er is echter geen splitscreen mode, wat zeer jammer is, want samen kan je dus geen World Championship of quick race rijden.

Buiten dat zijn er met de carriere en online mode genoeg mogelijkheden om lang te genieten van dit spel

Geluid

Het geluid is ook zeer goed te noemen, de auto’s klinken zoals ze horen te klinken en hebben niet allemaal het zelfde geluid. Verder is het ook leuk dat je gewaarschuwd wordt op pitstops etc.

Conclusie en beoordeling

None

Als F1 fan zal je zeer blij zijn wanneer je dit spel aanschaft, de carriere mode is op medium al zeer uitdagend en maakt het echt leuk om te spelen. Echter is het missen van de huidige licentie wel een domper. Misschien dat dit nog op te lossen is met een online update? Als niet specifieke F1 fan is het ook zeer leuk om dit spel te spelen, het is niet te moeilijk en als je alles uit zet en op medium gaat spelen is het zeer zeker een uitdaging. Dus houdt je een beetje van racing & F1, dan is dit spel het zeer zeker waard om te kopen voor de Playstation 3!
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • online
 • carriere mode
 • nederlands volkslied!
 • grafische wagens
 • Minpunten
 • grafische omgeving
 • licentie

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • goed voor hun kunnen ze mss betere spellen maken;)

 • sinds wanneer is HellGate een flop dan? :P

  - ik speel het nog steeds met plezier ;)

 • Sinds de servers over een korte periode afgesloten worden?

 • hopelijk maken ze dan betere spellen :D

 • Laten we hopen dat deze studio nog vele mooie games mag maken.

 • ik hoop dat er better word gemaakt!

 • OMG YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS  MEER RPG GAME  ik wach nog steets op mythos MAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! • ik vond helgate niet fantastisch, maar ook niet heel slecht hoor

 • Aah Hellgate Londen. Ik kende de naam Flagship niet maar die game die ze maakten wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren