1. Mercenaries (Xbox)

Mercenaries (Xbox)

Het leven van een Mercenarie is natuurlijk niet zonder gevaren, je wordt ergens in de wildernis afgezet om iemand te vermoorden. Maar de gedachte: “Dit kan wel eens mijn laatste contract zijn”, maakt het er niet bepaald makkelijker op. Iemand vermoorden of ophalen, maar ook mensen vervoeren of ladingen stelen dat is het doel van een Mercenarie. Rond de opdracht af en krijg betere connecties bij de fractie waar je contract hebt gehaald, maar nog veel belangrijker je verdient bakken vol met geld. Dit samen met heel veel explosies is allemaal mogelijk in Mercenaries Playground of Destruction.

Korea ligt in puin, nadat de Noord Koreaanse President Choi Kim samen met veel Zuid Koreaanse ministers op een conferentie werd neer geschoten, door zijn eigen zoon nog wel. Deze genaamd Generaal Choi Song kon het niet zo goed vinden met zijn vader en Zuid Korea. Na dat tragische voorval kwam er een nieuwe macht in Noord Korea onder leiding van Generaal Song, en zijn 51 handlangers. Ze worden genoemd “Deck of 52” met Generaal Song als schoppen aas, jouw doel is om het “Deck of 52” gevangen nemen of vermoorden. Natuurlijk zullen veel weerstand bieden en vallen er veel doden, maar het belangrijkste voor jou is: het geld. Telkens als je één persoon van het “Deck of 52” gevangen neemt verdien je geld. Met kleine passen kom je steeds dichter bij je einddoel, Generaal Song.

Zoals ik al zei is het je taak om het “Deck of 52” te ontmantelen en Generaal Song gevangen nemen of vermoorden. Je kunt in het begin kiezen wie je wilt zijn, je hebt hierbij de keuze uit twee mannen en één vrouw. Ieder heeft zijn eigen specialiteit en de mogelijkheid om een taal te verstaan die daar door 4 verschillende facties wordt gesproken. Één van die mannen genaamd: “Chris Jacobs”, heeft van zijn vader militaire tactieken geleerd en van zijn moeder heeft hij Koreaan’s leren spreken. De vrouw genaamd: “Jennifer Mui”, was vroeger lid van MI6 en heeft de mogelijkheid om Chinees te praten. De laatste is mijn persoonlijke favoriet genaamd: “Mattias Nilsson”, ondanks dat hij pas één jaar als een Mercenarie werkt leert hij erg snel bij. Omdat hij een tijd in Rusland heeft gezeten is zijn taal mogelijkheid natuurlijk Russisch. Je wordt natuurlijk nooit het veld ingestuurd zonder iemand die je advies en informatie geeft, daarom is Fiona Taylor jouw persoonlijke raadgever in Korea. Zonder haar zou je niet eens weten welke kant je op moest gaan, ze zegt ook altijd als er iemand van het “Deck of 52” in de buurt is. Maar welke kant je moet opgaan als je bezig bent met een contract.

Die contracten kan je krijgen bij verschillende facties die gestationeerd zijn in Korea, er verschijnt dan in de rechterbovenhoek in de radar een vlaggetje van een factie. Als er dan een vlaggetje in de radar staat betekend het dat er een factie een contract voor jou heeft. Er zijn in het hele spel maar vier facties en die facties zijn: A.N. (Allied Nations), China, Zuid Korea en de Russische Maffia. Ieder heeft hun eigen wapens en voertuigen en ook hun eigen manier van vriendschap, natuurlijk zorg jij er voor dat sommige facties elkaar gaan aanvallen in plaats van Noord Korea. Natuurlijk heeft ieder factie ook zijn eigen wapens en voertuigen die je allemaal kan gebruiken, en die de facties ook voor jou leveren.

Wat Mercenaries Playground of Destruction geweldig maakt is het gebruik van elk wapen en voertuig. Welk wapen je ziet of waar je de kogels van voelt je kunt het gebruiken, dit geldt trouwnes ook voor de voertuigen in het spel. Je ziet een voertuig rijden en je wilt dat echt hebben, dan loop je er naartoe en drukt op “Y” en je neemt het voertuig in erg gemakkelijk allemaal bij gewone wagens. Maar bij tanken en helikopters wordt het een stuk lastiger, terwijl je er naartoe loopt schieten ze op je en vaak ook nog raak dus hiervoor moet iets meer moeite doen. Maar als je geen zin hebt om helemaal lek geschoten te worden kan je altijd zelf een voertuig kopen via de facties, je selecteert een voertuig via je PDA. Vervolgens krijg je een rookgranaat die je op veilige grond moet gooien, vervolgens vliegt er een helikopter boven je hoofd die vervolgens een voertuig of een doos laat vallen met daarin wapens en medicijnen. Alleen wapens en voertuigen verkopen ze niet via de PDA maar ook luchtaanvallen, je hebt dan een soort geweer met een infrarood lasertje die richt je op een doelwit en vervolgens is het: “Bom’s away!”. Die explosie door de luchtaanval is erg mooi uitgewerkt, net als alle andere explosies vind ik. Daarna is het met grote zekerheid te zeggen dat je doelwit is vernietigd.

Ondanks dat de explosies mooi uitgewerkt zijn ziet de rest van de omgeving er niet geweldig uit, zeker niet voor een game van die tijd. Toen ik een keer uit een helikopter was gevallen, van ongeveer 20 meter, ja je leest het goed je kunt in Mercenaries een val van hoge afstand overleven, viel ik tussen een paar bomen. Het enige wat me opviel waren de platten takken, dit vond ik erg raar. Ook zit er niet veel verschil in de manier waarop je speelt, het mogen dan wel allemaal andere missies zijn maar je doel blijft altijd hetzelfde. Blaas dit op, haal dat op nooit eens wat anders. Net als de manier wat je moet doen in Mercenaries is de muziek niet echt geweldig, vaak hoor je in drie kwartier spelen zes keer hetzelfde nummer een behoorlijke tegenvaller. Maar als je niet op dit let dan valt je op dat je overal naartoe kan gaan, er zijn geen barrières je kunt gaan en staan waar je maar wil. Als je bij een berg niet meer verder kan dan koop je gewoon een helikopter en vlieg je over die berg heen.

Conclusie en beoordeling

Mercenaries is zeker een spel wat je moet proberen, door de enorme vrijheid die je hebt kan je gaan en staan waar je maar wilt. Natuurlijk hebt je nooit een seconde rust je wordt altijd wel beschoten, soms door Noord Korea en soms ook door je eigen vrienden die je aanzien voor een vijand. Het krijgen van het geld door missies te halen, of leden van het "Deck of 52" gevangen nemen of neer te schieten is erg leuk. Een paar nadelen zijn zeker de omgeving waarin je speelt is hier en daar erg blokkerig en het verschil in de missies is er klein. Maar toch is Mercenaries erg leuk om een keer te proberen.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Vrijheid.
 • De vele mogelijkheden.
 • Wapens en voertuigen.
 • Verhaal.
 • Je bent er een tijd mee bezig.
 • Explosies
 • quot;Deck of 52"
 • Minpunten
 • Omgeving.
 • Verschil in missies
 • Soms erg makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren