1. Tribes: Vengeance (PC)

Tribes: Vengeance (PC)

22 oktober 2004, Sierra brengt een nieuwe game uit met de naam: Tribes Vengeance. De Tribes serie is nooit bij heel veel mensen aangeslagen, maar Sierra durft ’t aan om toch een nieuw deel uit te brengen. De fans van Tribes waren altijd maar een klein groepje, maar dit groepje heeft er wel voor gezorgd dat er een derde deel van Tribes uitkomt. De vraag is: 'Zal dit spel een grotere groep mensen aanspreken of spreekt de game nog steeds alleen fans aan?'

De ontwikkelaars hebben voor deze game de oude Unreal engine gebruikt, waardoor ze zich meer konden richten op de ontwikkeling van het spel zelf. Het kenmerk van deze game is ‘snelheid.’ Door het gebruik van jetpacks vlieg je binnen zo’n tien seconde de hele map door. Vervelend? Nee hoor, je moet ervan houden en I Like It!

Sierra had moeilijke tijden rond 2000. Ze moesten studio’s sluiten, maar hadden in 2002 nog wel de rechten op Tribes. Daarom besloten ze dat jaar een nieuw Tribes deel te maken, al was er weinig interesse voor. Tribes

Vengeance singleplayer draait eigenlijk om twee prinsessen van de Imperials, genaamd Julia en Victoria. Met deze twee prinsessen zal jij je singleplayer avontuur ook door moeten doorbrengen. Het aparte aan deze game is dat je gebruik kan maken van jetpacks en skates. Als je het gebruiken van deze twee voorwerpen combineert, is het mogelijk grote afstanden af te leggen in een heel korte tijd. Het moeilijke aan het afleggen van deze grote afstanden is dat je bijna je vijanden niet kan fraggen, maar dit leer je al snel onder het spelen van het spel. Tijdens de singleplayer heb je dit zo onder de knie. Je speelt in singleplayer een tijd met Victoria en daarna weer een stuk met Julia. Je zult ook al wat te zien krijgen van de multiplayer modes en er al wat ervaring mee opdoen.

Het grootste deel van de singleplayer-missies spelen zich buiten af. Het fijne eraan is dat je hierdoor makkelijk de lucht in kan vliegen om heel de omgeving te kunnen verkennen. De combinatie van het verhaal, verwisselen tussen personen en spelen met verschillende gangs zorgen voor een passend geheel, waardoor de singleplayer gewoon geweldig in elkaar zit. De echte Unreal Tournament-spelers zullen niet veel vernieuwends in deze game zien. Tribes Vengeance ziet er hetzelfde uit als Unreal Tournament en speelt ook bijna hetzelfde. Tribes is echter wel iets beter dan Unreal Tournament, dor de toevoeging van o.a. jetpacks, skates, voertuigen en omdat de graphics gewoon mooier zijn. De Tribes singleplayer mode biedt niet veel nieuws, maar door het goede verhaal en leuke toevoegingen is de singleplayer toch een goed gelukt deel.

Wanneer je genoeg singleplayer gespeeld hebt en alles een beetje beheerst, kan je aan de slag met de multiplayer mode. Dit is vast en zeker het sterkste en populairste deel van Tribes Vengeance. Multiplayer bevat in totaal vijf modes die erg van elkaar verschillen en deze modes zullen te spelen zijn in totaal vijftien maps. De modes die multiplayer bezit zijn: Arena, Ball, Fuel, Rabbit en Capture the Flag. Deze speel opties verschillen erg van elkaar. Zo speel je in arena in groepjes en het team verdient een punt als één van die spelers als laatste overblijft op ’t slachtveld. Bij ball is het de bedoeling om een bal in het doel te gooien van het andere team. Oh, het ligt toch allemaal zo voor de hand. De leukste twee modes zijn voor mij Fuel en Capture the Flag. Bij rabbit is het de bedoeling dat jou team de vlag krijgt en die zo lang mogelijk uit de handen van jullie aardsrivalen houden. Het team

dat het langste de vlag bij zich houdt wint. In fuel is ’t de bedoeling om brandstof uit de tank van de tegenstander te jatten en die terugbrengen bij de tank van jou team en capture the flag spreekt voor zich neem ik aan. Multiplayer bij deze game is het sterkste punt, omdat het echt noodzakelijk is samen met je team te werken. Wanneer je teammaten allemaal voor zich gaan ben je kansloos en dan is het niet leuk om online te spelen. De meeste gamers zijn erachter gekomen dat het niet leuk is om zelfstandig te gaan vechten tegen een heel team, waardoor het meestal erg leuk is deze mode te spelen en samen met je team de vijand helemaal aan flarden te schieten.

Om de game iets aantrekkelijker te maken hebben ze wat dingen aangepast. Het is mogelijk om nu drie wapens bij je te hebben en maak je niet druk, als je munitie is op dat heb je altijd een … achter de hand. Nee hoor, dit keer geen pistool maar een lichtgevende dolk. Het is natuurlijk niet slim om zonder munitie het strijdveld op te stappen, daarom kan je je wapens herladen bij speciale apparaten. Deze machines staan in je kamp, maar werken alleen als de stroom generator nog intact is. Als vijandig team heb je dus de mogelijkheid de generator te laten crashen, waardoor ze hun wapens niet meer kunnen herladen en dus eerst de generator moeten repairen. Deze nieuwe snufjes zorgen voor een beetje meer variatie in het spelen van multiplayer en maakt het wat aantrekkelijker om goed en tactisch met je team samen te werken.

De optimale online speelervaring is natuurlijk een combinatie van: sterke bepantsering, een groot wapenarsenaal en speciale packs om je ergens in te specialiseren. Tribes bevat drie verschillende types bepantsering, die erg uiteenlopen. Zo heb je Kinetic (de lichte versie), Natural en Colosus (zo zwaar en sterk als een tank) en Sierra heeft hier niet goed aan gedaan. De verschillend tussen de panser-types zijn te groot. Kinetic is snel en heeft weinig health, Colosus is echt helemaal het tegenovergestelde. Colosus is sloom, enorm sterk en bezit veel health. De colosus zijn in deze game gewoon te sterk gemaakt, want met het spelen van colosus kan je de hele vijandige basis opblazen. Sierra heeft geprobeerd onderscheidt te maken tussen verschillende speelbare personages, helaas is dit iets te ver uit elkaar gevallen.

De wapens lopen uiteen van dolk tot grenadelauncher en Sierra heeft geprobeerd het verschil nog groter te maken, door alleen Colosus de mogelijkheid te geven met een grenadelauncher te spelen en het lichte

pantser heeft weinig keuzes uit sterke wapens. Het enige voordeel van het spelen met de lichtere variant is dat hij een sniper bezit en dat hij enorm snel op een andere plaats kan zijn. Bij het spelen van Tribes, waarbij het doel is ‘neerknallen’ dan zal je verstandig doen om Colosus te gebruiken, ben je eenmaal bezig met een mode waarbij je snel moet wezen (bij bijvoorbeeld Rabbit) dan is ’t verstandig een lichtere versie te nemen. Of de verschillen tussen pantsers groot zijn is wel duidelijk, zij zijn té groot! Als dit het enige minpunt aan de game is, valt er door mij niet te klagen. Tribes Vengeance is een standaard shooter met hier en daar wat vernieuwingen. Ben jij een echte online-gamer die houdt van shooters, dan is deze game zeker iets voor jou.

Conclusie en beoordeling

None

Tribes Vengeance is mag zeker een mooie opvolger worden genoemd van de vorige twee delen. De singleplayer brengt je in de bijzondere sfeer van Tribes en multiplayer is een uitgebreide mode, die de echte online-gamers toch vele uren kan laten vermaken. Tribes is niet echt origineel of vernieuwend te noemen, het is gewoon een vette shooter waar je een aardige tijd mee door kan brengen!
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Singleplayer / Verhaal
 • Multiplayer
 • Jetpacks en skates
 • Wapenarsenaal
 • Minpunten
 • Standaard shooter
 • Verschillen tussen pantsers té groot!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Must-have!! :D

 • Heb een key voor de multiplayer. Niet veel gespeeld. Komt niet omdat ik de game niet goed vind, maar ben voornamelijk bezig met Bioshock en Far Cry 2. De multiplayer ziet er grafisch echt geweldig goed uit.

 • Zo ontzettend nice he!

 • ik vind de filpjes die ik her en der zie wel mooi, maar het geeft me geen wow gevoel hoor. Dit is zeker een game die je best kunt halen, maar ik had mijn verwachtingen toch hoger liggen.  wel gaaf dat het uit NL komt, maar voor mij wordt dit hem niet.

 • Word een Top Game!!!

  zeker halo-killer..

  Hier nog wat Gameplay!!!  http://www.gametrailers.com/player/43376.html

  http://www.gametrailers.com/player/43374.html

  http://www.gametrailers.com/player/43368.html

  http://www.gametrailers.com/player/43370.html

 • jullie moesten zeker ook wachten tot en met 4 december met uitgeven van de impressie?

 • Tja… Kwam ie maar voor de X360 :|

 • must have it!!

 • ik kan niet wachten tot ie uitkomt!!! tot die tijd amuseer ik me met de multiplayer van Resistance 2

 • Vergelijk Killzone toch niet met Halo, komt enkel ruzie van ;D

 • Vet maar heb geen PS 3 :P

 • Zeker Must-have in februari.

 • very very good

 • Instant buy volgende jaar! Absoluut!

 • heb geen ps3, spijtig :(

 • Trailer (filmpje) wist me niet te boeien, de impressie wel. Alleen jammer dat ie alleen op PS3 uitkomt.

 • _O_ Must have als ik je zo hoor.

 • Wel klote dat ie alleen op de ps3 uitkomt, achja de enige redenen waarvoor ik de ps3 zou halen is God of War III en Killzone 2.

 • Nu hopen dat de Nederlandse pers objectief kan blijven. Die objectiviteit was bij Killzone ver te zoeken.

 • toch 2 erg goede redenen super frikandel ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren