1. Emergency 4 (PC)

Emergency 4 (PC)

Toen ik in begin April vorig jaar de demo downloadde van Emergency 4 was ik volledig verkocht.

Maar het spel was alleen nog maar in Duitsland en Frankrijk te koop en ook dus in het Frans of Duits.

En omdat het ook nog niet heel erg bekend was duurde het ook nog eens 3 maanden voordat ik hem had gevonden op een Duitse site. Toen was geld nog een probleem want hij koste 30 euro plus 10 euro verzendt kosten. En toen ik hem eindelijk kreeg ging ik die zelfde dag voor 3 weken op vakantie……Hopelijk was het het wachten waard.

Emergency 4 is al weer het 4de deel in de Emergency serie (wat een verassing)

Het doel van het bestrijden van misdaad, blussen van branden en het helpen van mensen in nood.

Je hebt op singleplayergebied een campaigne en een freeplay. Je kan kiezen of je eerst een tutorial te doen maar in het Duits is dat vrij lastig, maar dat terzijde. In de campaigne heb je 20 missies met daar tussen door een kleine missie waarbij je in een stad zit en je allemaal ongelukken en misdaden moet “oplossen” om geld te verdienen om nieuwe voertuigen te unlocken.

Het spel werkt als een RTS maar dan zonder bouwen. De eerste missie is dat er een bouwkraan is ingestort. Dan moet je omdat er 2 gewonden zijn 2 ambulances sturen en een brandweer wagen omdat 1 van de 2 onder het puin zit. Als de ambulances er zijn haal je de mensen uit de wagen en laat je de dokter de gewonden verzorgen en als hij er klaar voor is laad je hem in met een brancard. Als de brandweer wagen er is dan laat je de brandweerman het puin opruimen en kan de andere dokter de gewonde man verzorgen. Omdat dit de eerste missie is is hij vrij makkelijk. Naarmate je vordert wordt het steeds moeilijker.

In de Freeplay mode heb je 2 opties: Oneindige spel of Uitdaging. Bij oneindig spel heb je de controle over een Emergency hoofdkwartier. Dan moet je zorgen voor de problemen in de stad zoals: auto-ongeluk, winkeldiefstal, brand, gijzeling en een heuse aardbeving. Dat moet je met alle voertuigen uit het spel zien te lukken. Uitdaging is hetzelfde maar dan kan je niet opslaan en komt het op een online highscore te staan.

Online is hetzelfde als de Freeplay maar dan zit je in en andere stad met maximaal 4 spelers. Meestal wordt voor dat het begint afgesproken wie wat doet anders wordt het een chaos als iedereen zijn eigen brandweerkorps op een klein brandje afstuurt. Goede communicatie is hier voor nodig.

Misschien wel het grootste plus is dat het heel toegankelijk is voor mods. Je krijgt een programma bijgeleverd waarin je je eigen mod kunt maken. Als je een beetje handig ben kan ze zo een redelijke mod maken. Er zijn nu al mods waarin het hele freeplay-systeem is veranderd: dan heb je een speciale brandweerkazerne, politiebureau en ziekenhuis en compleet nieuw geskinnde voertuigen. Je hebt hierbij bijna 2 keer zoveel opties als bij het origineel! Er is bijvoorbeeld al een NL Mod en een Los Angelos Mod.

Op beeld en geluid gebied is er niet heel erg veel bijzonders, het is niet iets wat je in de game opvalt, behalve dat de explosies er erg verouderd uitzien, maar die kom je niet heel erg vaak tegen

Er is een paar maanden geleden een deluxe versie uitgekomen, hier zitten een paar extra’s bij maar dat is volgens mij alleen omdat de makers geld te kort hadden omdat je bijna het dubbele betaalt voor bijna hetzelfde spel. Of er een Emergency 5 komt is nog niet bekend.

Er is al wel een maand geleden een Engelse versie verschenen onder de titel: 911 First Responders

Conclusie en beoordeling

None

Dit spel is uniek in zijn genre en speelt erg gemakkelijk, ook op online gebied kan het er hevig aan toe gaan. Dit spel is ook echt iets voor mensen die bij het geluid van een sirene op het puntje van hun stoel gaan zitten en hopen stiekem dat er iets in de buurt is gebeurd
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Een van de weinigen is zijn genre
 • Goede Gameplay
 • Minpunten
 • Als je eenmaal een mod heb lijkt het origineel vrij saai
 • Eh....nog niks bekend over een volgend deel?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Afwachten dan maar ^^.

 • Klinkt leuk maar of het ook iets gaat worden zien we nog wel. :)

 • hoor ik daar gratis?!

 • zkkr in de gaten houden ^^

 • gratis klinkt leuk, maar of de kwaliteit van de game daardoor omhoog gaat… al is toch al een aantal keer het tegendeel bewezen

 • klinkt heel tof, maar we zullen wel zien ^^

 • ben bnieuwd ;)

 • weet iemand overigens wanneer battlefield: heroes, die gratis cartoongame, uitkomt?

 • Ben benieuwd…

 • Zie ik daar nu echt gratis staan? :D

 • kweet niet of de game beter wordt door het \"gratis\"

 • klinkt heel leuk, toch maar even in de gaten houden.

  Echte NLers hier hé. gratis gratis wat waar wie? HHUHH gratiiiis!?!?

 • Gratis cool dan hou ik het wel in de gaten :P want mag geen geld uitgeven (A)

 • hoor ik ooke het word Gratis ? ja!

 • Gaat dus een beetje op de Battlefield Heroes manier gedaan worden. Geen kosten maar wel betalen voor extra's. We zullen zien! :)

 • Het concept van free play zit in Europa nog grotendeels in kinderschoenen, betekent toch veelal dat de games minder goed uitgewerkt worden of niet erg uitgebreid zijn. Er is wel plaats voor coole, misschien zelf vernieuwende concepten. Er zijn zo veel … games die gratis zijn maar op niets trekken.  Dit zijn vooralsnog experimenten, in Azië zijn free games enorm winstgevend door microtransacties en ingame reclame, nu proberen de grotere gamesbedrijven die trend in Europa ook uit. Het team van Battlefield Heroes is bv maar 5-6 man groot, daarom ook dat het zolang duurt eer die game uitkomt ondanks de erg beperkte content(slechts 2 maps bij aanvang). De bedrijven nemen nog geen risico's maar schuimen eerst even de markt af zonder al teveel financiële risico's te nemen. Kijken of het hier even goed aanslaat als in Azië en anders afvoeren.  Mytheon gaat een actie rpg worden met waarschijnlijk veel stats en skills die je mits aangekochte items sneller kan verhogen, ook zal je waarschijnlijk sneller kunnen levellen en betere wapens, armorsets etc… kunnen krijgen mits je een extra aankoop doet.  Het is vrij eenvoudig om zo'n games van een bepaalde verslavingsfactor te voorzien en hiervan misbruik te maken van onwetende gamers door de betere, mooiere, makkelijkere of handigere zaken voor hun neus te houden als een zakje snoep voor een kleuter. Maar als je ze wilt moet je wel betalen natuurlijk.  Afwachten of het wat wordt met games als Mytheon en Battlefield Heroes, ik denk dat deze voornamelijk gericht zijn op het casual publiek en een bepaalde verslavingsfactor zullen hebben maar daarom niet noodzakelijk goede games zullen zijn. In de PC Gameplay stond onlangs nog een erg interessant artikel van 5+ pagina's omtrent deze nieuwe trend.  Ik ben persoonlijk nogal veeleisend voor games en ik wil best betalen voor een goed product, gratis game wekken bij mij sowieso achterdocht en kunnen mij vaak nauwelijks of voor erg korte tijd boeien.
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren