1. SSX On Tour (NGC)

SSX On Tour (NGC)

Mijn race is net begonnen, ik ben weg. Mijn doel is om eerste te worden. Het begint heel goed en ik race al mijn tegenstanders eruit. Net voor de finish maak ik een flinke val waardoor ik niet eerste word. Na vele malen proberen is het nog niet gelukt. Als ik een andere race gekozen heb, win ik die heel makkelijk, ik ben gestegen in het klassement. Gamecube uit, even achter de PC. Lekker beginnen aan een nieuwe recensie over SSX On Tour.

Waar het allemaal om draait in SSX On Tour is natuurlijk The Tour. Het is een soort carrière mode waar je de allerbeste skiër of snowboarder moet worden. Om the Tour te beginnen maak je zelf een eigen personage en kleed je hem aan zoals jij wilt. Als je alles gedaan hebt kan je al snel beginnen met The Tour. In The Tour zitten veel verschillende wedstrijden, van kinderen aanrijden tot duels tegen je rivalen. Door wedstrijden te winnen zal jij langzaam aan de beste worden. De wedstrijden die je zult moeten rijden zijn vaak niet erg makkelijk maar zijn ook niet heel moeilijk. Je zult dus niet snel alle wedstrijden winnen, maar je moet vaak een race opnieuw doen. Dit vind ik niet erg, omdat het uitdagender is en de speelduur langer wordt.

Altijd belangrijk in een spel zijn de graphics. Ook weer in deze SSX ziet het er allemaal heel mooi uit. De omgevingen zien er prachtig uit en alles is gewoon heel mooi uitgewerkt. De personages zien er goed uit en de tricks die ze uitvoeren zien er ook gewoon uit hoe ze eruit horen te zien. Wat toch een beetje onder de categorie graphics valt is hoe het menu eruit ziet. Het menu vind ik persoonlijk er niet uitzien. Het menu een cartoon-style. Je scherm is bedekt met lelijk getekende poppetjes en andere rare wezens. Je moet er maar van houden! En dat doe ik niet. Dit is een klein minpuntje, maar het blijft het menu en het gaat natuurlijk om het spel zelf.

Wat verder wél erg belangrijk is, is natuurlijk de gameplay. Ik weet niet of het veel veranderd is tegenover SSX 3, want ik heb die nog nooit gespeeld. Maargoed dat doet er niet toe. Het spel speelt lekker en de controls zijn gewoon heel logisch. Door combinaties te maken met de knoppen zal je personage allemaal fratsen uithalen. Die fratsen kan je kopen in de winkel. Zo kan je je personage nieuwe trucjes laten leren, die meer punten opleveren. Dus een goede besturing die makkelijk te begrijpen is!

Natuurlijk zit er ook een multiplayer in het spel. In deze multiplayer kan je het opnemen tegen je vriend of vriendin. Het kan dus maar met z'n tweeen. Het is ook heel vet om met 1 vriend te spelen, maar toch. Het is jammer. Naast dat alles zijn er toch best veel banen waar je het tegen elkaar kunt opnemen. Zo kan je kiezen of je een race wil of dat je zoveel mogelijk trucjes wil maken. De multiplayer is dus zeker leuk ook al is het maar tegen 1 vriend.

In het spel zitten ook wat extraatjes. En natuurlijk, het is de Gamecube versie dus Mario kan niet missen! Zelf vind ik het een beetje overbodig maar voor de liefhebbers natuurlijk heel leuk om met hun Nintendo figuren te spelen. Natuurlijk is Mario niet alleen, zo heeft hij ook Luigi en Peach meegenomen.

Het geluid in het spel klinkt heel goed, je eigen personage maakt af en toe een paar kreunende geluiden en de andere mensen op de piste zullen zich ook niet stil houden. Maar over het grote deel van het spel zal je toch met muziek te maken krijgen. Ikzelf vind de muziek in het spel mooi en erg bijpassend. Er zitten een paar rock liedjes bij maar ook gewoon wat rustige liedjes. Mijn favoriete nummer van SSX On Tour is Banquet van Bloc Party. In het spel zitten 41 nummers dus heel vaak zal je niet hetzelfde nummer horen, als je dit toch wel wil kan je gewoon via het menu een nummer selecteren.

Conclusie en beoordeling

None

SSX On Tour is dus gewoon een heel leuk spel. Het spel ziet er prima uit en speelt gewoon lekker. De muziek is mooi en als leuk extraatje kan je met Mario, Peach en Luigi spelen. Erg jammer is natuurlijk dat je maar met 2 spelers kan. Al is het met 1 vriend ook heel leuk! Het spel SSX On Tour is dus een leuke aankoop die veel variatie biedt en zeker leuk is als je nog nooit een SSX spel hebt gespeeld. Houd je een beetje van snelheid? Dan is dit zeker wat je zoekt!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • The Tour
 • Graphics
 • Gameplay
 • Sound
 • Multiplayer...
 • Redelijk veel vrijheid
 • Veel variatie in wedstrijden en banen
 • Minpunten
 • Niet echt vernieuwend
 • Cartoon-style bevalt me niet
 • met maar 2 spelers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Had bijna geen last van al deze bugs, ben vooral benieuwd naar de uitbreiding. Bij mij deed alleen die Guild Cave het niet, maar deze voorwerpen kan je later in de game ook allemaal halen

 • alleen last gehad van de bug in de spire. maar die uitbreiding word wel nice:D

 • Nooit last van gehad. Maar mooi dat hij komt voor degene die er wel problemen mee hadden. ^^

 • Ik heb fable uitgespeeld zonder problemen

 • had nergens echt last van ofzo

 • Bij Fable II valt Xbox Live hier om de 5 a 10 min uit, hopelijk doen ze daar iets aan… Community forums schreeuwen er althans om.

 • Ik heb de bug met de Monk gehad…. Helemaal overnieuw moeten beginnen. Echt rampzalig was dat…..

 • vind het wel erg laat, speel de game niet meer momenteel

  ze hadden die patch meteen moeten uitbrengen maarja

 • Eerst nog maar eens de game kopen voor ik hier een oordeel over kan geven… (shame on me)

 • Vet want de niet restockende furniture shop was wel kut ja

 • Ik had nooit wat in die Furniture store in Bowerstone:(

 • Heb geen enkele van deze bugs tegen gekomen bij het spelen.

  Maar goe bezig Peter…

 • nergens last van gehad bij het uitspele van fable

 • ER IS GVD ÉÉN FOUT DIE ZE MOETEN VERHELPEN:  DE ACHTERLIJKE LAG OP LIVE IN EEN CO-OP GAME!!!!!!!!!!!!!!!  Ik zo bij een vriend helpen… hij zo: waar sla je tegen? ik zo: wat nou? sta niet zo en help eens mee!! hij zo: nogmaals, waar sla je tegen? ik zo: er staan er nog 8!!!  En echt 4 minuten later zijn ze bij mij ook weg! doiet hij nog even raar en dan kan hij weer ff!  En nee het ligt niet aan me verbinding, kan alles goed online spelen!!
 • heb nergens last van gehad, ben hem nu voor de 2de keer aan het uitspelen. Nog maar 4Quest en dan nog een keer uitspelen whahaha… on-line heb ik geen problemen gehad. Speel zonder Lag samen met een amerikaanse vriend.

 • Uitbreiding?? Uitbreiding? Dat woord werd vroeger enkel gebruikt voor een hoop extra content die menige uren gameplezier leverde tegen een gerechtvaardigde prijs. Dit is geen uitbreiding meer maar een uitbuiting! Het is idd maar 800 pts, maar als je eens ff nadenkt voor 1-2 uurtjes gameplay waarschijnlijk is dit belachelijk veel geld voor een prutske aan extra content dat al klaar lag voor de game effectief in de rekken lag maar er express is uitgehouden. De geldkranen worden met dit soort \"uitbreidingen\" dan ook volledig opengedraaid en de consument is volledig onbeschermd tegen deze wanpraktijken. Het begint echt schering en inslag te worden tegenwoordig en dat is jammer.  Van bugs had ik zelf nauwelijks of geen last in deze game, dat dit alweer de 2e patch is bewijst dat ze de game ondersteunen maar ergens is het toch ook alweer vervelend dat er alweer 2 patchen bijkomen kijken in een game die sowieso al erg kort is mag een betere afwerking verwacht worden.

 • Gruwlijk wel, heb echt zin in de expansion

 • Wel vet dat ze de bugs er uit gaan halen, maar ik vind het sowieso al vaag dat er zoveel van die redelijk grote fouten inzitten oO

 • Okee, gelukkig maar dat de game nu wat meer foutloos gaat worden!

 • ik zit vast bij de T.O.B.Y. quest vast… ik kan niet tegen mensen praten die een 'A' boven hun hoofd hebben(verkopers enzo) en er komt geen 'A' meer te staan bij kasten of schatkisten die ik wil leegroven. reizen naar andere regio kan ook niet(dan komt er te staan dat ik eerst de scene afgelopen moet zijn, maar ik zit niet in een scene).  is het bekend wanneer de patch komt? want nu kan ik echt niks doen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren