1. Wave Race: Blue Storm (NGC)

Wave Race: Blue Storm (NGC)

Een prachtige blauwe lucht met een lekker warm zonnetje, hagelwitte stranden en het lichtblauwe water van de zee doen je zeker denken aan een geweldige zonvakantie in de Caraïben. Nu zal je niet de hele dag kunnen rusten op je strandstoel. Nee, je zal je hard moeten concentreren en één worden met de zee als je de enorme golven met je waterscooter wilt trotseren. In WaveRace Blue Storm wordt er weer om ter snelst geracet over het water om uiteindelijk de hoofdprijs mee naar huis te nemen, maar doet het spel dat ook?

Het redelijk saaie hoofmenu bevat slechts zes onderdelen waarvan je er misschien maar drie frequent gebruikt. Het eerste en belangrijkste onderdeel is de singleplayer, of Championship waar je je moet verweren tegen zeven tegenstanders. Eerst kies je één van de vier moeilijkheidsniveaus van oefenstand tot expert. WaveRace is helemaal geen gemakkelijk spel, de overgangen tussen de verschillende niveaus zijn soms te groot waardoor je niet verder geraakt in het spel. Vervolgens kies je één van de acht coureurs met hun machines. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en dit deel is goed uitgewerkt. Je kan je racer en zijn of haar waterscooter nog een beetje veranderen, je kiest dan voor meer acceleratie of meer topsnelheid. Ook dit hebben ze goed gedaan. Daarna kies je het parcours waarbij je hulp krijgt door middel van een weersvoorspelling en de hoogte van de golven. Nadat we eindelijk alles gekozen hebben, kunnen we beginnen.

Drie, twee, één, vrooaaaam. Iedereen vertrekt al ineens links van de gele boei en vervolgens rechts van de rode boei. Aan deze toch moeilijke regel moet ook jij je houden, want als je vijf boeien hebt gemist, word je gediskwalificeerd en is je race jammer genoeg al voorbij. De tweede regel en derde regel zijn bijna vanzelfsprekend, zo moet je binnen de tien minuten aankomen en mag je niet langer dan vijf seconden buiten de race zijn, zoniet word je gediskwalificeerd.

Eigenlijk is er nog een regel, maar die hoort bij de gameplay. Zo stijgt je krachtmeter telkens met één niveau als je een boei correct passeert. Als je aan niveau vijf zit, dan gaat het turbolampje branden en kan je je waterscooter een enorme boost geven. Zo kan je vaak een race winnen door op het einde van de race dat beetje sneller te zijn dan de rest. Als je de race voltooid hebt, kies je weer het volgende parcours totdat het aantal dagen van de competitie verstreken is.

Naast de gewone singleplayer is er ook nog de altijd saaie Time Attack waarin je een zo snel mogelijke tijd moet neerzetten. De parcours met hun weersomstandigheden die je hebt voltooid, kan je hier opnieuw spelen zonder tegenstanders en tegen tijd. Verder bevat het spel ook een Free Roam en een Tuturial. Bij deze kan je je vaardigheden trainen en verfijnen en kan je natuurlijk ook de parcours onderzoeken tot in het kleinste hoekje. Ook de multiplayer stelt niet veel voor, zo kan je racen, maar ook stunten om zoveel mogelijk punten in de wacht te slepen.

Daarbij komen we ineens bij de laatste en misschien wel de leukste mode van het spel, de Stunt Mode. Je probeert dus zo veel mogelijk punten te scoren door verschillende en coole tricks uit te voeren. Ook krijg je punten als je door de enorme ringen gaat. De grote ringen leveren natuurlijk veel minder punten op dan de kleinere en de Turbo-ring geeft je het minste punten, maar wel een turbo waardoor je verder vliegt en betere stunts uit je mouw kan schudden. Zelfs in de Stunt Mode is tijd belangrijk, zo moet je binnen een bepaalde tijd binnen zijn, maar de resterende seconden worden omgerekend naar punten. De Stunt Mode is zeker de leukste mode in het spel, jammer dat hij minder goed uitgewerkt is.

De meeste stunts zijn tamelijk eenvoudig uit te voeren, maar sommige van hen zijn echt wel moeilijk en moeilijk onder de knie te krijgen. Veertien verschillende tricks zijn er in het spel verwerkt en dat is genoeg. Al deze stunts kan je rustig op je gemak oefenen in de Tutorial. Ook de controls om je waterscooter onder bedwang te houden zijn goed uitgewerkt. Zo kan je een gewone, maar flauwe bocht nemen, terwijl je ook snel kan draaien of kan hangen in je bochten door één van de triggers mee in te drukken. A is de gaspedaal en met B kan je je bukken om beter bestand te zijn tegen de golven. De turboknop heeft ook een goede plaats waar je hem snel en gemakkelijk kan activeren door op Z of X te drukken.

Naast de soepele controls is het ook audiovisueel goed. Grafisch ziet het er heel goed uit, de golven lijken bijna echt en ook de karakters hebben een goede vorm gekregen. Wel jammer dat de omgevingen heel eentonig en inspiratieloos zijn. Het achtergrond gebeuren is heel wat minder dan de voorgrond waar het water net echt omhoog klotst. Het geluid is iets minder, maar de motoren van de waterscooters ronken geweldig, net alsof je er naast staat. Ook de muziek zit goed snor en zorgen ervoor dat Wave Race: Blue Storm meteen een spetterende launchtitel is voor de Gamecube.

Conclusie en beoordeling

None

Wave Race: Blue Storm is een fantastisch goed uitziende launchtitel voor de Gamecube. Ook de soepele controls en de Stunt Mode zorgen voor een leuke gamebeleving. De uitwerking van de verschillende personages en hun waterscooters is ook goed uitgewerkt. Toch is het spel helemaal niet perfect, het laat zelfs enkele steekjes vallen. Zo is de singleplayer erg moeilijk door de snelle niveau-overgangen. Ook de Time Attack is weer overbodig en stelt de multiplayer niet veel voor. Wave Race: Blue Storm is een goede game om te huren, maar niet om te kopen.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Audio
 • Soepele controls
 • Stunts
 • Personages en waterscooters
 • Minpunten
 • Erg moeilijk
 • Saai
 • Time Attack
 • Multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren