1. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (PC)

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (PC)

Met mijn gigantisch leger trek ik naar Isengard toe, tijd om Saruman te stoppen en om Frodo meer tijd te geven, tijd om het onmogelijke mogelijk te maken. Met honderden dapperen elfen ga ik de strijd aan, een strijd die nooit vergeten zal worden, een strijd die geschiedenis zal schrijven in de wereld van:“The Lord of the Rings”.

The eye is watching us

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II is een geweldige game, dit keer speelt het zich af buiten de films. Nu speelt de game zich af in het noordelijke gedeelte van de Middle-Earth. Hoewel het wel in dezelfde tijd afspeelt als de films en er ook bekende gebieden liggen zoals Rivendel en de Gouw, heb jij in de capaing mode nu te maken met de dwergen en de elfen die vechten voor hun leven. Ondanks dat het niks met de films te maken heeft is de Lord of the Rings sfeer zeker aanwezig, wat komt door de verhaallijnen, de gameplay en de sounds.

Fool of a Took!

In The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II kan je bij de campiagn zowel de goede kant als de kwaadaardige kant bespelen. Bij beide kanten moet je acht missies voltooien om hem uit te spelen. Zo moet je jezelf met de goede kant van de capaign verdedigen tegen het kwaad, met de dwergen, elfen en de mensen. En zal je bij de slechte kant met de trollen, aardmannen en de orks de mensheid proberen te vernietigen. Hoewel de capaign heel leuk is heb je hem best snel uit gespeeld, zo heb je na ongeveer 10 uur spelen beide capaigns uitgespeeld. En daarbij komt ook nog eens kijken dat de kunstmatige intelligentie niet echt goed is, zo zal het bijvoorbeeld bijna geen troepen bijmaken en amper magische krachten gebruiken waardoor de capaign al snel weer veel gemakkelijker is. Ondanks dat hij kort is en de vijand niet echt bepaald slim is, is de capaing toch heel leuk en zal het niet altijd even makkelijk zijn, maar hiervoor heb ik de game niet gekocht.

Zoals al gezegd is de campaign niet het sterkste deel van het spel, zo zal je je wel heel lang vermaken met vrijgevechten. Hierbij zal je eerst een leger, vijand(en), speelveld, moeilijkheidsgraad van de vijand(en) en een held moeten kiezen, als je dat gedaan hebt kan de strijd beginnen. Je begint met een basis en 2 werkers, daarmee zal je een heel groot leger moeten maken om de vijand uiteindelijk mee te verslaan en je eigen leger te verdedigen tegen de vijand voordat hij jou vernietigd. Gelukkig is de kunstmatige intelligentie hier al veel beter tot goed, zo zal de vijand snel troepen bijmaken en al gouw met wat kleine legertjes komen aanvallen. Hoewel de kunstmatige intelligentie hier al veel beter is, zal de vijand bijna nooit magische krachten gebruiken. Zo zal je na enkele tientallen minuten spelen bezitten over krachtige aanvallen en de vijand daar weer gemakkelijker mee kunnen verslaan. In deze komt ook nog iets speciaals kijken, op het speelveld zal Gollem lopen en als je hem tegen komt kan je van geluk spreken. Als je Gollem hebt vermoord zal de ring verschijnen, die ring kan je oppakken en naar je kamp brengen. Als je dat hebt gedaan kan je de ultieme held maken hiermee zal je je tegenstander veel makkelijker mee vernietigen. Ondanks dat kleine minpuntje zijn de vrijgevechten telkens weer anders omdat je de ene keer bijvoorbeeld vecht achter de poorten van Isengard en de andere keer weer op in de bossen ergens in de Middle-Earth en daardoor zal het niet gaan vervelen en blijft het leuk(bij mij en vast bij veel andere).

Nadat je een tijdje hebt gevochten zal je bepaalde punten krijgen. Deze punten kan je gebruiken om magische krachten in bezitting te krijgen. Dat zal beginnen met bijvoorbeeld: “een heal spreuk” zijn maar dat groeit uit tot een enorme vuurspugende draak. Jammer is dat de tegenstander deze bijna niet zal gebruiken en daardoor ook makkelijker te verslaan is. Wat overigens niet zo erg is want je hebt ruime keuzen uit de moeilijkheidsgraad van je tegenstander.

Frodo’s Mithril vest!

In The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II kan je ook nog spelen een derde, vette modi spelen: De War of the Ring mode, in deze mode zal je een soort van risk spelen. Je begint met een gebied op de kaart van de Middle-Earth, daar begin je met drie helden en zal je andere gebieden moeten gaan veroveren, waardoor je al snel een groot gebied in bezit krijgt. Je tegenstander zal dit ook doen en daardoor krijg je op een begeven moment een confrontatie met je tegenstander. Dat gevecht kan je automatisch oplossen waarbij de computer het beslist of het real-time oplossen. Hiermee zal je midden in het gevecht belanden op de Middle-Earth en zal je een leger moeten bouwen om je vijand uit te schakelen. Ook hier zal Gollem rondlopen. Maar als je hier de ring hebt ben e al zeker van je winst. Deze mode is over het algemeen helemaal in orde en zal je aan een potje al snel circa. Twee vermakelijke uurtjes kwijt zijn. En het leukste is natuurlijk online met je vrienden een potje spelen.

Destroy it now!

Grafisch gezien ziet: “The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II” er goed uit, zelfs als je ver inzoomt, zal het er allemaal goed gedetaileerd uitzien. En is het over het algemeen een heel mooi spel. De rassen in The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II heb je zes verschillende rassen die elk weer hun magische krachten, gebouwen en eenheden bezitten. De rassen zijn verdeeld over de goede en slechte kant. De goede kant bezit over de Dwergen, Elfen en de Mensen. De slechte kant bezit de Mordor, Isengard en de Aardmannen. Zo bezit elke kant ook weer over zijn eigen helden. De mensen hebben bijvoorbeeld: Gandalf en Aragorn, en zo heeft de mordor weer de Tovenaarkoning en de Mond van Sauron. En je hebt ook nog een held die helemaal naar jou zin is aangepast. Zo kan je bij het menu naar:” Mijn Helden” gaan en een eigen held creëren, daar kan je van alles aanpassen bijvoorbeeld de wapens, pantser de krachten van je held. Die held kan je vervolgens in je gevecht gebruiken, en de statistieken van deze held zullen worden bijgehouden en opgeslagen, waar je later kan kijken hoeveel vijanden je held heeft gedood, hoeveel forten je hebt vernietigd enzovoort. Dat is een mooi en leuk extraatje van deze game.

Conclusie en beoordeling

The Lord of the Rings: The Batlle for Middle-Earth II is een hele mooie en goede game, de gameplay sounds en de graphics trekken je helemaal mee in de wereld van The Lord of the Rings. Ondanks dat de capaign kort is zijn de modi War of the Ring en de Vrijgevechten er om dat goed te maken. En als je een Lord of the Rings fan bent moet je deze zeker hebben. Daarom geef ik de spel een dikke 8+
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Grafisch heel goed
 • Standaard vrijgevechten
 • Helden
 • War of the Ring
 • Online
 • Magische krachten
 • Minpunten
 • Campaign
 • kunstmatige intelligentie

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Allemaal topspellen als je het mij vraagt, mijn stem gaat echter naar Fallout 3.

 • GRID

 • Far cry 2

 • Wrath of the Lich King. De game is gewoon te verslavend om niet als winnaar te kiezen. WoW is al jaren de topper op de PC en dat zal voorlopig ook wel niet meer veranderen.

 • fallout 3

 • Muhaha.. GTA IV op deze lijst, hoe ongepast.

 • red alert, egt zo grappig he:)

 • Fallout 3, op de PC (ook op andere platformen btw) is deze game fantastisch!

 • crysis warhead of gta4 vind ik

 • Wat is er ongepast aan gta IV op de PC-lijst?

 • Op de pc vind ik het altijd moeilijk mij n stem uit te brengen. Ik ga denk ik voor Fallout 3 of voor GTA IV.

 • GTA IV.

 • Red Alert 3 krijgt mijn stem, wat een geweldige game! _O_

 • Nogmaals Mass Effect hier.

 • Fallout 3, Mass Effect of toch GTA IV… ik ga dan toch maar voor Fallout 3.

 • Red Alert 3

 • Fallout 3

 • Football Manager 2009

 • Mass Effect of Fallout… Hmm, moeilijke keuze dit.

 • World of Warcraft; Wrath of the Lich King. Het zal nooit eindigen en je zal er altijd plezier van hebben. Zo ook bij mij. Reden genoeg dus om die game deze award te gunnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren