1. Crackdown (X360)

Crackdown (X360)

Jarenlang was er vrijwel niets te beleven in het free-roaming genre. Er verschenen veel misbaksels die leunden op het principe van Grand Theft Auto. Saints Row en in mindere mate True Crime waren leuk, maar brachten ten opzichte van GTA niet veel nieuws. En dan nu – eindelijk – is er een free-roaming game die wel degelijk durft te vernieuwen. Crackdown gooit het genre compleet overhoop en brengt fun in plaats van realisme.

In Crackdown speel je een genetisch gemanipuleerde politieagent die de misdaad in Pacific City moet bestrijden. Drie gangs maken de stad namelijk verschrikkelijk onveilig. Geen hond kan meer veilig over straat. Het is aan jou om de 21 belangrijkste personen van de gangs om te brengen. Het leuke hieraan is dat je hierbij hulp krijgt van superkrachten die je personage bezit. Zo is het mogelijk om torenhoge sprongen te maken, auto’s op te tillen om ze vervolgens mijlenver weg te smijten én om mensen eens grondig het luchtruim te laten verkennen.

Conclusie en beoordeling

None

Crackdown doet eindelijk eens iets anders in het free roaming-genre. Het biedt je een ongekende portie vrijheid. Het feit dat je net zoveel tijd in de lucht zult doorbrengen als op de grond versterkt dit nog maar eens. Het trainen van je vaardigheden is geweldig uitgewerkt en zal de fanatieke gamer uren bezighouden. Helaas zijn de hoofdmissies zwak, waardoor je iets sneller klaargespeeld bent met Crackdown dan met de gemiddelde free-roaming game. Dat doet echter geen afbreuk aan het feit dat we gewoon met een goede en gigantisch vermakelijke game te maken hebben.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Origineel
  • Vaardigheden zijn geweldig uitgewerkt
  • Coöperateve modus
  • Races
  • Minpunten
  • Hoofdmissies stellen niet veel voor
  • Niet zo lang houdbaar als andere games in het genre

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren