1. Wii Sports (Wii)

Wii Sports (Wii)

Ik herrinner het me nog goed, de Wii-launch. Honderden mensen die meerdere dagen voor de eigenlijke release van deze console in rijen van een paar straten lang stonden te wachten tot de winkels open ging, om als één van de eerste zo'n Wii mee naar huis te kunnen brengen. Samen met deze Wii kreeg je de game Wii sports mee. Eigenlijk was dit niet echt een game te noemen, maar een techdemo die toont waartoe de Wii zijn controller tot in staat is. Deze bevat vijf sporten: golf, tennis, bowling, honkbal en boksen. Laten we samen eens zien waartoe de Wii in staat is!

We beginnen met de eerstgenoemde sport: golf. Eigenlijk is het zeer logisch wat je moet doen, je neemt de Wiimote als een golfstok vast en geeft afhangend van hoever de hole zich bevindt een krachtige doch subtiele zwaai tegen de virtuele golfbal. Helaas komt hier de Wiimote niet goed tot z'n recht, aangezien de zwaai die je tegen de golfbal geeft meestal net te zwak of juist te hard is en dit houdt je vaak tegen een hole-in-one te maken. Deze sport is dan ook uitgenoemd tot minst gespeelde sport van Wii sports, aangezien de controle over de golfbal ontbreekt. Ook komen de graphics niet volledig tot hun recht, maar tonen wel hoe helder de Wii zijn beelden zijn. Laten we geen woorden meer verspillen aan deze sport, op naar de volgende!

Tennis! Zijn we even goed als Andre Aggasi of zijn we alleen grote opscheppers? Kan het Tennisgedeelte van deze game dat ons bewijzen? Helaas niet, aangezien de bewegingen bij Tennis zeer beperkt zijn. je Mii (personage dat jij voorstelt) zal automatisch naar de bal lopen en het enige wat je kan doen is je slag goed doen. Hier moet rekening gehouden worden met hoe je de Wiimote vasthoud, namelijk voor Forehand en Backhand. dus denk goed aan het volgende: voor een forehand moet de bal recht op je afkomen en bij een backhand moet je Mii achter de bal aangaan om deze direct terug te slaan. Deze sport houdt je best lang bezig, maar blijft langer boeien als je deze met vrienden doet.

Van tennis gaan we over naar bowling! Ik had hier een erg hoge dunk van, aangezien ik best wel graag eens bowl en vooral als het gratis is. Zoals bij de voorgaande twee sporten is de besturing hier zo simpel mogelijk gehouden. Je positioneëert je Wii en maakt de gooibeweging om de bal aan het rollen te krijgen. Meestal raak je dan wel meer dan vijf kegels en gaat de bal maar slechts één keer per spel in de goot. Deze sport wist me naast tennis ook lang te boeien en zeker met meerdere personen. Tennis en bowling zijn dan ook zeer gericht op multiplayer, aangezien deze sporten zelfs voor beginnende gamers toegankelijk zijn en er tot vier spelers kunnen meedoen aan deze sporten. Maar we moeten natuurlijk niet wachten met de andere sporten, want deze verdienen ook de nodige aandacht.

We naderen zowat het einde van deze game met nog maar twee sporten te gaan, namelijk honkbal en boksen. Eerstgenoemde sport is eigenlijk zeer makkelijk en zal iedereen die wat van honkbal afweet een onvergetelijke ervaring kunnen bezorgen. De Wiimote doet hier dienst als bat, werparm en vanghandschoen. Je neemt de Wiimote in een goede greep vast, wacht op het gepaste moment en geeft een enorme klap tegen de bal (zorg wel dat je de Wiimote in je handen houdt en niet loslaat). Meestal, met de goede timing, weet je de bal tegen tachtig kilometer per uur te raken en deze het stadion uit te zwaaien. Hoewel je maar drie innings ter beschikking krijgt, weet je meestal wel wat punten binnen te halen als slagman. Bij het werpen is er eigenlijk niet veel verschil, buiten dat jij nu de bal gooit. Als vangman kan je meestal wel de wegsuizende bal uit de lucht plukken en zo de tegenstander zijn team voor het merendeel uit de wedstrijd halen. Desondanks deze vleiende woorden, haalt deze niet het niveau van de andere games en zal deze sport zelfs fans niet langer dan een uur per dag bezighouden.

Uiteindelijk zijn we aangekomen bij de laatste sport: boksen! Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Nunchuk, die samen met de Wiimote als bokshandschoen dient. Door middel van bewegingen en snelle slagen moet je je tegenstander een enorm pak slaag geven. Zo ingewikkeld is dit dus niet, alleen gaat deze sport tegen CPU's snel vervelen. Net als de andere sporten, want de hele tijd tegen CPU's spelen gaat na een tijd vervelen. Deze game is dan ook gemaakt om met meerdere personen te spelen. Helaas kent de game buiten de lagere kwaliteit van golf en honkbal nog kleine slechte kanten. Zo is de game qua graphics nogal teleurstellend en zeker voor een nieuwe console. Aan de andere kant weet deze game wel te tonen hoe de Wiimote werkt en trekt het meerdere doelgroepen aan, van kleine kinderen tot bejaarden. Voor iedereen is er dus zeker een sport die hen wel een paar uur per dag zal boeien.

Conclusie en beoordeling

None

De sporten die deze game bevat, weten goed gebruik te maken van de vele mogelijkheden van de Wiimote. Helaas weten twee sporten, honkbal en golf, zich niet te meten met de andere drie sporten. Het is wel zeer toegankelijk voor verschillende doelgroepen en zal zelfs bejaarde mensen die nog goed te been zijn kunnen overhalen. Dit door de simpele besturing en ondanks de wat teleurstellende graphics, is deze game leuk voor een paar uur per dag. De aankoop van een Wii is dus zeker geen geldverlies!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Voor meerdere doelgroepen geschikt
 • Tennis, bowling en boksen
 • Zeer simpele besturing
 • Gratis bij de Wii
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Honkbal en golf haalt niveau van andere sporten niet
 • Grafisch wat teleurstellend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer, anders waren we weer een stap dichter bij een midwayloze wereld :)

 • Mooi dan, dat ze niet nog eens een extra ''boete'' moeten dokken!

 • Uiteindelijk zal het niet gaan uitmaken, misschien dat het doek iets later valt voor Midway.

 • Ik vindt het spijtig voor Midway… Ik had graag nog een deel uit de Shadowhearts reeks van hun gehad, die rpg's zijn subliem!

 • Ook al hadden ze verloren.

  Het maakt helemaal niks meer uit.

 • leve is hard!

 • midway interesseert me ech nie :P

 • Daar heeft Midway wel geluk mee gehad. Helemaal nu de financiële zaken zo slecht staan.

 • t's gedaan met Midway

 • Midway zit in de problemen en heeft hier onwijs veel geluk mee gehad. Maar misschien een uistel van executie?

 • Uitstel of niet, als ze eraan gaan, worden ze toch wel overgenomen( of iig een deel ervan)

 • Je word ook echt voor de kleinste dingen aangeklaagd daar in Amerika he?

 • Met of zonder boete, Midway zal toch failliet gaan.

 • hoop dat er een psi-ops deeltje 2 komt

  vond deel 1 wel lauw en tja het had al zo'n open einde dus nog altijd ruimte voor een deel 2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren