1. TimeSplitters: Future Perfect (NGC)

TimeSplitters: Future Perfect (NGC)

Stel je eens voor als de mensheid door de tijd heen kon reizen. Je kunt dan dingen weer rechtzetten, zoals een ruzie, maar je kunt ook terroristische aanslagen tegenhouden of gewoon eens naar je toekomstige ik kijken. Helaas kunnen we dit niet doen, maar er is een alternatief genaamd: TimeSplitters. In deze game is het de bedoeling om in verschillende periodes te vechten om de vijand tegen te houden. Nu zijn we aangekomen bij het derde en tevens laatste deel van de reeks, genaamd: Future Perfect.

TimeSplitters: Future Perfect begint wanneer Sgt. Cortez uit de vorige TimeSplitters weer terugkeert naar de Aarde met de zogeheten Time Crystals . Deze kristallen zijn van groot belang om de oorlog die de mensheid voert tegen een buitenaards ras, genaamd TimeSplitters te winnen. Als Cortez eenmaal de Aarde heeft bereikt, is de oorlog al in volle gang. Cortez krijgt contact met zijn generaal die hem vertelt dat hij zo snel mogelijk naar de basis moet. Op datzelfde moment, wordt zijn schip neergeschoten en crasht hij. Hij wordt alsnog geredt door een aantal soldaten, die hem naar de basis brengen. Eenmaal bij de basis aangekomen, krijgt Cortez al meteen de taak om een professor, genaamd Jacob Crow te vinden en zijn kwade plannen te stoppen, om ervoor te zorgen dat de TimeSplitters Wars nooit heeft plaatsgevonden.

De Story Mode in Future Perfect laat je spelen in verschillende tijdperiodes. Zo zul je in het verre verleden van 1924 rondlopen en zul je gaan vechten in de verre toekomst van 2401. Je zult ook opmerken dat tijdens je reis door de tijd de omgevingen steeds veranderen. Zo kom je o.a. in een oud kasteel terecht en betreedt je een futuristisch lab. Elke tijdperiode laat je twee levels spelen. Een minpunt is het feit dat het laatste level in een bepaalde periode, zich vaak afspeelt in een laboratorium. Ook de wapens spelen veranderen in elk level. Je zult bijvoorbeeld met verschillende sluipschuttersgeweren mogen schieten. In het verleden zijn dit nog oude geweren die je nog terugvindt in het museum, terwijl een sluipschuttersgeweer in de toekomst allemaal technische snufjes bevat. Een wapen wat je in het hele verhaal bij je zult houden, is de Temporal Uplink. Dit wapen heeft veel weg van de Gravity Gun uit Half Life 2, omdat je hier ook voorwerpen mee kunt gooien en puzzels mee kunt oplossen.

Behalve wapens zul je ook achter het stuur van voertuigen mogen plaatsnemen. Deze voertuigen kunnen een tank, een buggy of een jeep met een machinegeweer wezen. Soms mag je plaatsnemen achter het wapen van het desbetreffende voertuig, waarmee je een grote ravage mag aanrichten.

Maar je staat er niet alleen voor. Als je in een nieuw jaar komt, zul je altijd met één of meerdere personages spelen en ook deze personages passen perfect in datzelfde jaar. Zo zul je in een level wat zich afspeelt in de Jaren '60 hulp krijgen van iemand die de hele tijd vreemde danspasjes uitvoert die je ouders misschien ook hebben uitgevoerd in de Jaren '60. Een ander leuk element van tijdreizen, is het feit dat je jezelf soms ook tegenkomt. Je zult je verleden of toekomstige zelf vaak helpen met het bestrijden van vijanden of het doorgeven van een voorwerp, zoals een sleutel. De Story Mode zelf is leuk en uitgagend en het bevat vol plotwendingen op de jacht naar Crow. Een minpunt is dat de Story Mode vrij kort is. In een aantal uur heb je de mensheid geredt van de TimeSplitters. Er is nog een mogelijkheid om met twee spelers de Story Mode te spelen. Is voor een tijdje leuk, maar dat zul je ook niet al te vaak spelen.

Wat Future Perfect ook zo leuk maakt, is de humor die er in het spel zit. Er zitten een aantal hilarische momenten in de Story Mode en sommige personages zijn ook te grappig. Zo heb je een robot die in het begin allemaal moeilijke woorden roept, maar even later krijgt hij een heel ander imago. Een imago als Don't mess with me , als ik het moet uitbeelden. Behalve dat kun je soms ook een opname van een camera kijken, waarin vijanden zich erg dom gedragen. Soms zijn ze zelfs dronken en merken ze je niet eens op.

Trouwens, over die vijanden gesproken: ze zijn ook erg divers. Dit komt natuurlijk door het tijdreizen, maar je zult verschillende soorten vijanden tegenkomen. Voorbeelden zijn: zombies, robots en zelfs een gemuteerd rendier (het moet toch niet gekker worden). Zo af en toe krijg je ook met eindbazen te maken. Dit zijn vaak grotesque monsters die je ook het leven flink zuur kunnen maken. Aan de andere kant hebben ze ook geen vast patroon van aanvallen, zoals je dat wel hebt bij bijvoorbeeld Zelda. Het is gewoon schieten op dat geval en wachten tot het dood gaat.

Future Perfect ziet er zelf ook zeer goed uit. De verschillende periodes zien er goed, alhoewel sommige omgevingen er nogal kaal uitzien, met name de levels die zich binnen afspelen. Personages zelf zien er ook zeer mooi uit en de lipsynchronisatie is zelfs uitmundend te noemen. Iets wat velen niet belangrijk vinden. Een ander punt wat Future Perfect ook mooi maakt, is dat er tijdens de schietpartijen veel bloed vloeit. Hierdoor wordt het wat realsitischer en bovendien is er niks beters dan een een zombiehoofd weg te knallen en even later een grote plas met bloed ligt. Het geluid is ook goed. Wapens klinken erg goed en sommige stemmen zijn ook erg komisch om te horen. De muziek valt op sommige momenten tegen. Het ene moment zakt de muziek wat in, terwijl er even later weer mooie muziek klinkt.

Dan komen we eindelijk aan bij het gedeelte waar TimeSplitters zo bekend om is, namelijk de multiplayer. Er zijn ontzettend veel modes te spelen, bijvoorbeeld Deathmatch, Capture the Flag, Virus en Assault. Je kunt in totaal met vier personen een potje spelen op de Gamecube. De maps zijn ook erg verschillend. Zo heb je grote open gebieden, maar je hebt ook erg kleine ruimtes. Is er toch geen leuke map voor jou? dan maak je toch gewoon een nieuwe, met de Map Editor. Behalve al deze modes heb je ook nog Challenges, waarin je verschillende opdrachten moet uitvoeren zoals het zoveel mogelijk neerschieten van vijanden of de snelste tijd neerzetten met een kat op wielen. Je kunt ook nog ontzettend veel personages uit alle drie de delen unlocken, waardoor er in totaal 150 personages speelbaar zijn in de multiplayer. Dit en nog veel meer zorgen ervoor dat Future Perfect een aanrader is voor shooter fans.

Conclusie en beoordeling

None

TimeSplitters: Future Perfect is een hele leuke shooter geworden die niet misstaat bij de Gamecube. De Story Mode is leuk en de mulitplayer zorgt voor maanden speelplezier. Bovendien is het prijskaartje van Future Perfect ook al verlaagd, dus waar wacht je nog op?
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Story Mode...
  • Tijdreizen
  • Audiovisueel erg goed
  • Humor
  • Multiplayer
  • Minpunten
  • die vrij kort is
  • Sommige omgevingen zien er kaal uit
  • Soms is de muziek wat matig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren