1. De Sims (PC)

De Sims (PC)

Extreme home make-over is hier niks bij

The Sims is een strategie/simulatie game. Sims heeft als doel: Een leven leiden. Een leventje leiden net zoals je hier in de real World doet. Alle dit is nu dus allemaal in een game gestopt.

De game begint altijd eerst bij het creëren van een personage. Er zijn talloze mogelijkheden. Je kan het zo gek nog niet bedenken of het is er. Maar het hoeft niet bij een personage te blijven, je kan er zo nog een paar maken. Nadat je dit gedaan hebt begint het spel of toch niet. Eerst een huis bouwen voor alle personage die je gemaakt hebt. In mijn geval was het er één. Dus hoefde ik ook niet zo een heel groot huis te bouwen. Ik had ook nog niet zoveel geld daarvoor. Een huis bouwen doe je helemaal zelf en dit is echt fantastisch uitgevoerd, op een paar minpunten na dan. Je hebt zo een paar muren op het landschap gezet. Je kan alleen jammer genoeg rechte of schuinen muren maken. Dus geen ronde muren. Maar zo erg is dit ook weer niet. Het is handig om de muren aan het begin zo goed mogelijk neerzetten. Want per slot van rekening heb je niet veel geld. Dus, bouw je gewoon een simpel vierkant en zet alleen de hoogst noodzakelijk dingen in. Het huis is klaar. Geen poes pas. Het maakt ook niks uit, want in elk moment van het spel kan je het huis aan passen en groter maken.

Eenmaal mijn huis gebouwd, laat ik mijn personage genaamd Vincent, naar binnen lopen. Hij bewonderd even zijn huis. Vincent kan dit mooi of lelijk vinden en dit geeft hij dan aan met een wolkje boven zijn hoofd met een plaatje er in. Vincent moet op zoek naar een baan, hij moet namelijk ook rekeningen betalen en zich zelf onderhouden. Je bestuurd je mannetje niet. Je kan het alleen maar zeggen wat hij moet gaan doen. Soms geeft hij aan dat hij naar de wc moet of dat hij iets moet eten, leuk.. Als je dit een paar dagen hebt gespeeld wordt je dit wel zat. Maar er is een oplossing voor. Als je namelijk lui bent en geen zin hebt om je personage de hele tijd naar de wc te sturen of eten te laten pakken, klik je gewoon op de versnelknop. Alles gaat vanzelf je hoeft niks te doen. Alleen maar een beetje toe kijken, maar je kan ook gerust even weg lopen. Geen gezeik aan je kop van ik moet plassen. Nee, het gaat nu allemaal automatisch. Maar deze knop heeft wel nadelen. Je personage wordt helemaal verwaarloost en soms plast hij gewoon in zijn broek.

Je personage kan nog iets meer. Zo kan je hem bijvoorbeeld boeken laten lezen zodat hij beter in koken wordt. Of dat hij beter wordt in zijn inzicht, hoe sterk hij is, zijn uithoudingsvermogen etc. Grappig gedaan zeker weten. Want als je geen boeken leest om beter te worden in koken. Kan het soms gebeuren dat je keuken afbrand.

Verder kan je personage vrienden maken. Maar het kan soms zo ver gaan dat je een relatie kan krijgen. Diegene kan dan na verloop van tijd bij je komen wonen. Hoe maak je nu vrienden. Nou er komen regelmatig mensen bij jouw aan de deur die kloppen dan aan. Vervolgens kan je met ze gaan praten en vriendjes worden.

Er ontbreekt aan deze game diepgang je hebt niet het gevoel dat het personage in de hand hebt . In dit spel hoef je gewoon niks te doen eigenlijk. Alleen een personage bouwen huis bouwen. Om vervolgens op de versnelknop te drukken. Alles gaat dan vanzelf het personage gaat zelf naar de wc of niet en eet ook zelf.

De graphics van het spel zijn goed. Voor die tijd dan.

Nog even terug komen op mijn personage Vincent. Die is verwaarloosd. Hij werd slecht behandeld en is vroegtijdig overleden. Het is best grappig om te zien hoe zo een personage dood gaat. Magere Hein komt dan langs. Hij komt je personage halen.

Vreemd is wel dat toen Vincent dood was zijn huis wel steeds groter werd. Het huis kreeg zelfs een tweede verdieping plus zwembad erbij. Misschien was het een spook.

Conclusie en beoordeling

None

The sims is een spel voor de mensen die het echte leven leuke vinden en dit nog eens dunnetjes over willen doen in een computer game. Het spel heeft veel te bieden, maar door de versnelknop komt dit helemaal niet aan bod. Het personage doet alles vanzelf. Het enige leuke aan dit spel is om het zo mooist mogelijk huis te bouwen. En hier dan mee gaan experimenteren. Deze optie heeft mij dan ook uren bezig gehouden vooral door de codes.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Huizen bouwen
 • Uitgebreid
 • Codes
 • skills personage upgraden
 • Minpunten
 • Versnelknop
 • Geen echte controle over je personage
 • Verveeld snel
 • Niks leuks aan (alleen huis bouwen is leuk)
 • Gezeik van personage
 • Muziek
 • Geen ronde muren

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ik heb me goed geamuseerd met dit spel

 • haha je IGS is ooke gezakt! lol de mijn ooke!

 • Ken het niet, was het eigenlijk een goed spel?

 • Nog nooit can gehoord, maar het is volgens mij wel leuk.

 • Ik houd niet zo van die XBLA-games…

 • Hm. Ik moet eerst Exit DS nog halen. Die game gaat voor een klein prijsje over de toonbank. Oh, en voor ik díe ga halen, moet ik ook mijn eigen economische recessie doorkomen. :x

 • Ben benieuwd. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren