1. Spartan: Total Warrior (NGC)

Spartan: Total Warrior (NGC)

De Total War serie staat bekend om zijn grootse en meeslepende rts-gevechten. Nu komt van de zelfde ontwikkelaar een totaal andere game, namelijk Spartan: Total Warrior.

Weeskind

Het verhaal begint in de stad Sparta, die door de Romeinen belegerd wordt. Je speelt met een weeskind zonder naam, hij wordt daarom maar gewoon Spartan genoemd. Hij is opgegroeid in een trainingskamp en het enige wat hij echt goed kan is vechten. En vechten zul je! De Romeinen laten er geen gras over groeien en beginnen gelijk met hun aanval op de stad. Een aantal belegeringstorens komen op de muren af en jij moet degene die ze opblazen beschermen. Als het je eenmaal is gelukt ze op te blazen, heb je echter geen tijd om uit te rusten, ook op een andere muur is hulp nodig!

Actie

De actie is heel goed uitgewerkt, dat wil zeggen dat de besturing erg goed is uitgewerkt en erg intuïtief werkt. Het is ook zeker niet zo dat je met wat hersenloos knoppengeram je de levels door kunt lopen, want dan overleef je het zeker op de hoogste moeilijkheidsgraad niet. De opdrachten die je krijgt zijn ook heel divers, zo moet je soms mensen verdedigen, afweergeschut bedienen of assasins proberen te stoppen. Enig minpunt wel is dat het er vaak wel op neerkomt dat je gewoon weer op hordes vijanden aan het inhakken bent. Er zit ook een klein rpg-elementje in de game, zo kun je aan het eind van elk level een bepaald aantal punten aan skills toekennen, dit heeft echter weinig impact op de gameplay.

Locaties

Voor de geschiedenisliefhebbers onder ons is het werkelijk smullen, de game is historisch niet accuraat, maar de locaties die je bezoekt zijn wel heel erg vet. Zo breng je een bezoekje aan het oude Troje, hak je nog wat door wat barbaarse dorpjes en kom je, ren je door Athene en, als klap op de vuurpijl, hak je nog wat rond in het oude Rome. Zo kom eigenlijk ook op het grootste minpunt van de game, en dat is dat hij vrij kort is. Met een kleine tien uur is het toch wel gebeurd. Ook is er geen multiplayer aanwezig, wat toch wel zeer jammer is.

Wapens

Wat ook heel vet is, is dat elk level zijn eigen eindbaas heeft. Veel van die eindbazen hebben ook een machtig wapen wat jij, als ze verslagen zijn, natuurlijk meeneemt. Zo heb je aan het einde van de game een heel uitgebreid arsenaal aan goddelijke wapens. Je hebt erg veel verschillende wapens, van speren tot hamers. Ook heeft elk wapen zijn eigen special power, die zo nu en dan erg van pas komen. Zo hebben The Blades of Athena een soort elektrische schok-power die met gemaak een groepje vijanden omlegt. Al deze aanvallen zien er super gelikt uit, net als de hele game die er voor Gamecube-begrippen werkelijk fantastisch uitziet. Ook het geluid is prima in orde en draagt bij aan de epische sfeer.

Mythische beesten

De eindbazen waar ik het eerder al over had, zijn soms ook kolossale mythische beesten, zo zal je bijvoorbeeld tegen de Hydra moeten vechten. Deze moet je ook echt verslaan zoals dat volgens de verhalen ging, door zijn hoofden eraf te hakken en dicht te branden. Daarom zul je ook verschillende wapens moeten combineren om hem te verslaan.

Is alles dan goed?

Zoals ik al eerder zei zijn de graphics en het geluid ontzettend goed, ook de verhaallijn is boeiend. Maar er zijn ook minpunten, zoals het eerder genoemde ontbreken van de multiplayer en dat het aan de korte kant is. Maar er zijn ook een aantal minpunten die ik nog niet genoemd heb, zoals de lange laadtijden, die het tempo enigszins uit de game halen. Het is jammer van de kleine minpuntjes, want die weerhouden me ervan deze game echt een hoog cijfer te geven.

Conclusie en beoordeling

Spartan: Total Warrior is een hele goede game die de aandacht van het grote publiek enigzins is ontschoten. De graphics zijn erg goed en het geluid draagt bij aan de grootschalige gevechten.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grote gevechten
 • Graphics
 • Geluid
 • Minpunten
 • vrij kort
 • geen multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

RegisV IK ben Steve Vos (RegisV), ik hou ontzettend veel van gamen, net als iedereen hier natuurlijk. Ik volg de game-industrie al wat langer, maar ben nog niet zo lang lid van gamer.nl. M'n andere hobby's zijn voetbal en ik lees ook altijd de Voetbal International en de Power Unlimited en soms kijk ik ook wel een xbox-magazine in, maar dat heeft ook weer veel met m'n andere hobby's te maken. Anyway, dit wordt al veel te lang, dus ik nok ermee! Latertje

Reacties

 • waar blijft guitar hero met goede liedjes

 • wat kratos2 zegt, ik heb GHWT volledig gekocht, 2x gespeeld en toen was ik het zat :O zelf vind ik rockband 1 nog de beste (by far)

 • Dan heb je zeker RB2 nog niet gespeelt?

  Die is nog beter dan RB1 en GHWT bij elkaar.

 • En terecht, verschrikkelijke goede nummers en hele albums zijn er downloadable :).

 • hmm oke, dat klinkt toch ook wel goed

 • Ik zit nog te wacht op DLC voor GH… Dan kunnen we weer verder met nieuwe en vette nummers.

 • goede cijfers ga zo door zou ik zeggen

 • Zo die cijfers mogen er zeker zijn. Maar ik kan toch niet kiezen tussen GH en RB, ik denk dat het toch een beetje op het zelfde neer komt

 • RB kicks ass! Meesterlijke game! Als je denk dat RB en GH op hetzelfde neerkomt…think again :P

 • dat is niet niks

 • 28 miljoen O.o

 • Zeer netjes!

  Heb vanmiddag Rock Band 2 gescoord dus ik zal ook even bijdragen aan de DLC teller. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren