1. MapleStory (DL)

MapleStory (DL)

Nadat ik vakantie was geweest had ik zin om een online spel te spelen, maar ik had geen zin in RuneScape. Dus ik ging zoeken op het Internet naar gratis online spel, drukte op zoek en ik zag meteen MapleStory staan. Zelf had ik ooit wel eens van de naam gehoord, maar nog nooit gezien. Dus ik ging naar de site ging het spel downloaden en dacht dat ik klaar was. Maar ik moest nog een account gaan aanmaken, nadat ik dat gedaan had kon ik eindelijk gaan beginnen aan mijn spannend avontuur in de wereld van MapleStory. Of toch ook weer niet, het bleek dat ik nog een verification code moest invoeren. Dus ik heb dagen gewacht op die code en kreeg het uiteindelijk. Eindelijk begon mijn avontuur in het spannende spel MapleStory.

MapleStory is net als RuneScape een MMORPG, je speelt het spel met duizenden andere mensen. Gelukkig zijn er in MapleStory zes verschillende werelden, en bij die zes werelden twintig channels. Dus het komt maar erg weinig voor dat werelden overvol zijn, zodat je niet kunt spelen. In het begin wist ik niks van MapleStory af, ik wist niet eens wat de bedoeling was. Dus ik klikte maar ergens op. Ik kwam bij het gedeelte dat ik een character moest gaan maken, ik probeerde mijn character natuurlijk zo mooi mogelijk te laten lijken. Maar je hebt overal maar drie keuzes. Gezichtuitdrukking drie mogelijkheden, kleding drie mogelijkheden en wapens maar drie mogelijkheden. Dat vond ik erg jammer, maar dat weerhield mij van het spelen van het spel. Ik moest weten wat de bedoeling was van dit spel. Toen ik begon viel één ding op, het spel was vreemd genoeg 2d. Maar ik vond dat juist bij het spel passen, maar de achtergrond vond ik zeer slecht uitgewerkt.

Na een tijdje viel die achtergrond al niet meer op, want ik was bezig met het vermoorden van slakjes. In het begin alleen groene slakjes daarna werden ze blauw en rood, het zag er naar uit dat ik alleen tegen slakken moest gaan vechten. Maar plotseling verscheen er boven mijn character de tekst ''Level up''. En er begon een vierkantje te knipperen in de hoek, dus ik klikte er op en daar stond “skills”. Ik klikte maar op een van de drie ''skills'' waar bij stond dat ik ze kon gebruiken. Dus dat deed ik. De kracht die ik toen gebruikte was het wegschieten van een slakkenhuisje. Toen kon ik nog kiezen tussen vier dingen STR, DEX, INT en LUK. En ik had vijf punten die ik kon gebruiken om mijn character sterker te maken, dus ik deed vier punten bij STR en één bij DEX. Blijkbaar toen ik in level 10 zat, had ik dat nodig voor mijn eerste job. Dus koos ik maar voor ''warrior''. Maar ik kon ook nog uit een Thief, Bowman en een Magician kiezen alleen daar had ik niet genoeg punten voor. Ik weer kiezen uit veel meer verschillende krachten dus ik deed maar wat. Ik zag dat allemaal andere mensen in veel hogere levels zaten, en veel mooiere krachten hadden. Ik vond zelf dat alle krachten erg mooi waren uitgewerkt en dat ook iedereen zijn eigen plus en minpunten had, aan de hand van hun jobs.

Als je telkens een vijand vermoordt laat hij spullen achter zoals geld, wapens of pantser, dat kun je dan weer in de winkel verkopen of je kunt het natuurlijk zelf dragen. Ik zag veel andere characters lopen met veel mooier pantser dan ik, alleen dat komt doordat ze in veel hogere levels zaten dan mij. En naarmate je level hoger is heb je steeds beter maar duurder pantser nodig, dus het kan soms wel eens gebeuren dat je in geld nood komt. Ook als je in een hoger level bent draag je soms pantser waarbij de statistics bijvoorbeeld +2 STR zijn, dat zorgt er voor dat je pantser je sterken maakt. Je ziet ook vaak poppetje staan met lampjes boven hun hoofd, dat betekend dat ze een quest voor je hebben. Als beginner zijn er maar weinig quests voor je. Zelf vind ik dat erg jammer, want je moet je dan telkens bezig houden met het doden van slakken. Maar als je in hogere levels komt, merk je dat je steeds meer quests krijgt. De quests worden ook steeds moeilijker en zijn ook altijd verschillend. De prijs die je behaald voor het halen van de quests is ook altijd verschillend, soms krijg je experience, of geld en nog veel meer andere spullen die je helpen in het spel.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die het spel verpesten door hacks te gebruiken, hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld monsters aanvallen aan de andere kant van de map. Of alle monsters van de ene kant van de map verplaatsen naar hun toe, zodat ze alle monsters zelf kunnen vermoorden. Maar gelukkig kan je die mensen aangeven bij de “GameMasters”, en die verbannen die mensen zoadat ze niet meer op MapleStory kunnen. Maar mensen blijven het toch altijd proberen. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe “patch” hierdoor komen er nieuwe mogelijkheden in MapleStory, zoals nieuwe wapens of nieuwe plaatsen waar je kunt komen. Ik vind verandering om de zoveel tijd erg goed, want na een tijdje wil je gewoon iets nieuws anders begint het spel saai te worden. Ik vind dat Nexon hier goed rekening mee heeft gehouden.

De Achtergrond muziek wordt telkens aangepast aan de plaats waar je bent. Als nou in een plaats aan het vechten bent met allemaal slakken, krijg je een erg blij nummer te horen. Maar als je in een kerker bent krijg je een duister nummer te horen. Ze proberen hierdoor het spel spannend te houden, maar er is helemaal geen spanning. Maar als je dan de vijanden tegenkomt is de spanning er gelijk van af. Zelf in de donkerste plaatsen van MapleStory zal je de vrolijkste monsters tegenkomen. Zoals paddestoelen die rond springen en dat is ook meteen alles wat ze kunnen. Maar toch raken ze je, en je loopt ook nog eens veel schade op. Of je komt groene puddinkjes die je ook achterna komen. Kortom de vijanden zien er niet uit, en springen is ook het enige wat ze kunnen. Maar er soms zijn er vijanden die lichtgevende ballen afschieten, en die je tot het einde achtervolgen.

Conclusie en beoordeling

None

Als je het een keertje niet zoekt om achter je Wii en Xbox 360 te zitten, en je wil een gratis MMORPG spelen. Raad ik je MapleStory aan. In het begin is het wel even wennen want je weet niet echt wat de bedoeling is, maar na een tijdje ga je echt op in het spel en wil je maar door gaan. Tot op een punt dat je saai begint te vinden en het een tijd niet meer speelt. Maar als er een nieuwe patch komt krijg je weer wat interesse in het spel. De honderde mogelijkheden in het spel laten je steeds zo denken:"Wat nou als ik dit probeer?" Kortom MapleStory is een erg leuke MMORPG die echt het proberen waard is!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Gameplay.
 • d.
 • De mogelijkheden.
 • De Wapens, pantser en skills.
 • Quests.
 • Minpunten
 • In het begin weinig quest
 • Vage vijanden.
 • De zeer slechte achtergrond.
 • Na een tijdje begint het saai te worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Groot gelijk heeft hij…

  Was alleen wel redelijk geweest om het bedrag van de games terug te vragen en een nieuwe xbox :P

 • Een strijd met de wet. Zo heb ik het nog niet eerder gezien met de xbox.

 • tsja, ik zou het ook kut vinden als mn spellen bekrast zouden raken door mn spelcomputer.  PLAYSTATION®3 OWNED.

 • @larsvdHulst  Vooral zeggen voor Fanboy reacties!

 • ik heb ook mijn gta4 aan een vriend uitgeleend van wie de xbox ook krasjes maakt, het spel doet het dan nog wel maar het is gewoon lelijk om een bekrasde disc te hebben

 • het bedrag is wat hoog maar, het is wel raar dat als microsoft dit dus al langer weet dat ze niet kosteloos de xbox 360 repareren, tenslotte is het hun fout.

 • Amerika he, daar kan alles

 • ach ja straks wint ie en dan een stroom aan mensen die hetzelfde probleem hebben.

 • Doe normaal.

 • om een schadevergoeding van 50k te vragen gaat nergens over, maar wel belachelijk dat Microsoft een vergoeding vraagt omdat hun Xdoos krassen maakt op de spellen.

 • stomme gek

 • Echt iets voor de 360.

  Geen last met PS3 60GB…

 • @ Harmpie78

  wacht maar tot je blu-ray spelertje geen discs meer afspeelt. Dan piep je wel anders ;)  Anyway, deze gozer heeft groot gelijk. Volgens mij is die 50.000 nog een bescheiden bedragje, aangezien een geldwolf hier een miljoenenzaak van zou maken, onder het excuus \"ik sta hier voor alle xbox bezitters met bekraste discs\"…

 • @ Harmpie 78  Ja wacht maar ff en je ps3 lees niks meer, geen probleem zal je zeggen stuur ik hem op. Ja moet je doen en dan vooral geduld hebben bij duurde het gvd 2 maanden voor ik hem terug had.

 • Xbox trekt op geen zak.

 • Echte Yanks alles aanklagen wat er valt aan te klagen.

 • gewoon je xbox met spellen ff terugsturen, en je krijgt een nieuwe box en nieuwe spellen.

 • Ach, ik dacht dat iedereen Microsoft al had vergeven. Zoals we altijd doen.

 • @LarsvdHulst ofzo  http://www.gamekings.tv/index/nieuws/tros-radar-over-onleesbare-discs-bij-de-ps3/

 • only in America…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren