1. Command & Conquer Generals (PC)

Command & Conquer Generals (PC)

De favoriete bezigheid van George W Bush kan nu door iedereen beoefend worden. In Command & Conquer Generals, kan je namelijk de leiding over nemen van het Amerikaanse leger, en alles wat maar een beetje islamitisch overkomt bombardeerden tot een hoopje as. (ja je bent Bush, of je bent het niet) Heb je echter een bloedhekel aan alles wat zich Amerikaans voordoet. Dan bied deze game ook uit komst want dan neem je gewoon de leiding over van de GLA. (Dat eigenlijk gewoon Al Qaeda met een andere naam is. Maar het was blijkbaar Copyright schending om het gewoon Al Qaeda te noemen). En zaai je dood en verderf onder de Amerikaantjes.

Command & Conquer speelt zich in de nabije toekomst af. De GLA heeft het niet zo op de grote supermachten van de wereld (China en Amerika) En wil ze "vernietigen" Door middel van chemische wapens en zelfmoordaanslagen. China en Amerika willen dit natuurlijk voorkomen en slaan de handen in een om de GLA uit te schakelen. Alleen vertrouwd China Amerika niet voor de volle 100 procent.

Het was ooit de bedoeling dat je met verschillende generalen aan de slag zou kunnen gaan. (vandaar de naam generals) Elke generaal zou verschillende vaardigheden hebben, om te gebruiken op het oorlogsveld. Hier is alleen weinig van terecht gekomen. Elk leger heeft namelijk maar één vaste generaal. Je hebt dus niet de keuze tussen generalen. De verschillende vaardigheden zitten er wel in. Deze vaardigheden kun je kopen van je ervaringspunten die je opdoet op het slagveld. De vaardigheden die elk leger kan gebruiken variëren van een aantal soldaten uit een vliegtuig te laten droppen, Tot een heuse antrax (giftige stof) bom te laten vallen op een door jou aangewezen plek.

Er zijn drie moeilijkheidsgraden "normal army, hard army en Brutal army". Maar die 3 niveaus verschillen eigenlijk niet veel. Command & Conquer Generals is namelijk maar een simpel spelletje. Op het normale en hard niveau hoef je totaal niet na te denken. Op deze niveaus is het gewoon een kwestie van wie het snelst het grootste leger bouwt. Op het Brutal army niveau word het gelukkig wel een beetje tactisch. Maar ook hier word het nooit echt moeilijk. Dit maakt de game natuurlijk wel erg makkelijk. Maar tegelijkertijd ook toegankelijk voor iedereen.

Wat de moeilijkheidsgraad nóg erger verlaagt is de A.I van de vijand want deze is niet al te best. Het is gelukkig niet meer zo dat je tanks dwars door een berg heen willen rijden, zonder op het idee te komen dat ze er ook om heen zouden kunnen. Maar het heeft nog wel steeds een nadelig effect op het spel. Zo kun je als GLA zogeheten \"Stinger Sites\" bouwen, hier in staan dan een paar mannetjes met een bazooka die zonder al te grote problemen een straaljager of een helikopter uit de lucht schieten. Maar nou wil het zich nog wel is voordoen dat je tegenstander(s) aan een stuk door helikopters en straaljagers blijven produceren. En dat terwijl jouw \"Stinger Sites\" ze toch elke keer uit de lucht knallen. In dit soort gevallen merk je toch dat het tactisch inzicht van de computer miniem is.

De singleplayer mode is nogal kort. En er zit eigenlijk amper een verhaal in. Dit maakt natuurlijk niet veel uit in een game als Command & Conqeur Generals. Maar een leuk verhaal is altijd leuk meegenomen toch? Gelukkig heb je naast de singleplayer ook nog de multiplayer. En deze is erg leuk om te spelen want niks is zo onvoorspelbaar als een mens. Daar kan de A.I van Commans & Conquer Generals nog wat van leren.

Elk leger heeft zijn eigen superwapen. Zo heeft Amerika de optie om een laser in te zetten, deze laser houdt ongeveer 10 seconden aan en verwoest met een beetje geluk 2 tot 3 vijandige gebouwen. De GLA heeft een Scud Launcher, deze Scud Launcher vuurt een serie rakketen af. De rakketen hebben niet zo veel kracht. Maar ze zitten wel vol met chemische stoffen en doden op die manier heel wat grond troepen. Dan hebben we als laatst nog China, China is een beetje overpowerd wat superwapens betreft. China kan namelijk atoombommen produceren. En als er een atoombom op een door jou dicht bebouwde basis valt, is in een klap alles weg.

Iets wat ik heel erg mis in Generals is dat je geen linies & formaties kan maken, je eenheden rijden maar wat door elkaar heen. En sommige snellere eenheden (zoals een buggy) hebben al snel een grote voorsprong op groepje tanks. En dit kan tot vervelende situaties lijden. Want je zet die buggy's en tanks niet voor niks bij elkaar. Ik had bijvoorbeeld de intentie om met de tanks aan te vallen en dan met de buggy's rugdekking te geven. Maar aangezien de buggy's als eerste bij het doelwit waren gekomen en de tanks nog 500 virtuele meters moesten afleggen werden mijn buggy's meteen vernietigd door de tanks van de vijand. En had ik dus geen rugdekking meer voor mijn tanks. En was ik mijn tanks dus ook snel kwijt.

De graphics zien er voor een pc game uit 2003 heel goed uit. Er zit best veel detail in en je ziet dat er redelijk wat aandacht is besteed aan de graphics. Het geluid mag er ook zeker wezen vooral het voice acting gebeuren vind ik goed gedaan. Zo hebben China en de GLA hun eigen accent. Alleen moest ik soms wel lachen om de GLA. Niet omdat het zo slecht is. Maar omdat je \"slaven\" die gebouwen maken en voorraden verzamelen dit zeggen als je ze selecteert: \"auw auw okay okay i wil work\" En dat dan met een middeloosters accent het klonk allemaal best grappig in mijn oren.

Conclusie en beoordeling

None

Command & Conquer Generals is een leuke game. Maar naarmate de tijd vordert ga je je toch afvragen waarom er geen formaties mogelijk zijn. En waarom de ai zo slecht is. Gelukkig is er dan nog de multiplayer die alles goed maakt
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Superwapens
 • Toegankelijk
 • Vaardigheden
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • De te krachtige atoombom
 • Slechte AI
 • Geen Formaties
 • Te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • vet!

 • tof voor de personen die hem hebben op de pc ^^

 • tof? wat is hier tof aan, een groot deel kan dat spel niet eens normaal spelen.. dit hadden ze moeten oplossen voor ze dit gingen releasen

 • Niet zeuren, er is nu een oplossing die (hopelijk) alle grote problemen van de baan werkt. Wees blij dat ze dat ze zo snel met een oplossing komen.

 • Wees blij…  Ze hebben er een half jaar langer aan kunnen kloten en er zitten nog steeds grote fouten in. Waar hebben ze dat halve jaar nou extra aan besteed vraag ik me dan af. Snelle reactie van hun dat zeker, maar dat ze er nu pas achter komen, die fouten zijn toch makkelijk te achterhalen bij het testen van een game?

 • @RaQnaR0ck

  Fouten uit een game halen is echt heel moeilijk, geloof me.

 • @Sebeestian Er zijn altijd mensen die nooit tevreden zijn he

 • super slecht rockstar hopelijk haalt het de bugs eruit zoniet komt ie totaal niet in huis.

 • Om de zin maar weer helemaal af te maken wat hier vermeld wordt. Dat er bekend is dat er problemen waren met GTA Social club. Tijdens het starten van het spel zou het vastlopen voor het main menu. Dat hebben ze ook verholpen. Nvidia heeft nieuwe Stuurprogramma uitgebracht om beter performance te krijgen, en ATI komt aankomende woensdag met een nieuwe update (Catalyst 8.12) Deze patch verhelpt niet alle problemen uit de wereld. Waar het meest over geklaagd werd was de framerates en textures. het is nog niet bekend of die ook daadwerkelijk met deze patch wordt verholpen.

 • Kijk nou…. Als je ze spel uitstellen, dan is het niet goed volgens vele. Het is ook nog eens zo, dat wanneer ze het spel uitstellen dat kleine groepje devolopers niet alle fouten in het spel kan vinden, terwijl het grote publiek deze in grote aantallen vindt. Of ze laten het spel op de originele release staan, en komen naderhand achter een aantal fouten en verbeteren die dan zo snel mogelijk dmv een patch. Het is het een of het ander; latere release date, of eerder spelen en mogelijke fouten tegenkomen.

 • Vandaag gekocht, maar ik kan hem soepel en zonder enige bugs spelen hoor.

 • ook dat ie beter loopt? want van die fps van 20 begin ik ook gek te worden..

 • Wat de neuk hebben die gasten een half jaar gedaan?

  Niks? Dit is echt dramatisch :S

 • En optimalisatie…?  Als het waar is dat je met een Yorkfield en GTX 260 in SLI nog niet op high kan spelen, dan komt deze game er bij mij gewoon niet in.. (al zou het ook gewoon aan drivers kunnen liggen sinds een ook een aantal mensen zijn die gewoon mid-range kaarten hebben en dit spel, naar eigen zeggen, wel kunnen draaien).

 • GTA= een consolegame.

 • @ LowlandWarrior  vandaar dat de eerste GTA op de PC uit kwam :p  Met De Nvidia 180.84 drivers kune je hem ook prima draaien, de ps3 versie ziet er in verglijking slechts uit als Lada, waar de pc versie toch echt de Lamborgini is!!!


 • Vind het nog steeds een dramatische port, iets wat bij een titel zoals deze toch echt niet voor zou mogen komen.

 • Ik denk niet dat super veel mensen deze op de pc hebben. Je hebt er echt een monsterbak voor nodig. Kan je net zogoed een console aanschaffen ;)

 • Echt de kutste port naar de PC OOIT gemaakt.  Ik bedoel, ik keek hier erg naar uit, maar ik kan het spel nauwlijks spelen met alles op low en dan nog krijg ik fucking veel bugs enzo.  Serieus, laat het spel dan maar op de consoles :')  ::  Ik ben btw een PC gamer.


 • Snel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren