1. Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront

De laatste tijd ziet het de toekomst voor Lucasarts er zeer goed uit. Zo hadden ze in samenwerking met Bioware de prachtige titel ‘Star Wars: Knights of the Old Republic’ gemaakt, en waar iedereen nu met smart op het vervolg zit te wachten. Maar Lucasarts is nu ook zélf bezig met een andere titel, namelijk Star Wars: Battlefront, een online multiplayer first person shooter. Het is een ware geschiedenistrip langs alle locaties die de Star Wars films tot op heden hebben geboden, van Episode I tot Episode VI. –er zullen ook planeten van het derde deel, dat volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen, te bespelen zijn-

Zo zal je in het spel het gevecht op de ijsplaneet Hoth uit The Empire Strikes Back kunnen naspelen, maar ook bijvoorbeeld de veldslagen op de bosplaneet Endor uit Return of the Jedi, of de eerste kloon-oorlog uit Attack of the Clones. Battlefront is het beste te vergelijken met het sublieme Battlefield 1942, een multiplayer titel waar de vonken van af vlogen. Net zoals in Battlefield zal je in Battlefront gebruik kunnen maken van veel verschillende voertuigen, maar in plaats van tanks en helikopters zullen de voertuigen uit het Star Wars universum beschikbaar gesteld worden. Denk dan aan AT-ST Walkers, X-wings, of de supersnelle speederbike.

Zoals in bijna elk Star Wars spel kan je kiezen of je met de Rebellen of het Keizerrijk wilt spelen, elk met hun eigen voertuigen en manschappen. Zo zullen de Rebellen op Endor worden geholpen door de Ewoks en als vijand dienen voor het Keizerrijk. Het Keizerrijk heeft echter de ongelooflijke Death Star tot zijn beschikking. Maar niet alles is zo gestructureerd, aangezien op Tatooine het Zandvolk geen partij zal kiezen en dus op alles wat los en vast zit zal schieten.

Uiteindelijk draait het spel om de verovering van de planeten. Als je namelijk een planeet hebt overgenomen, dan krijg je een bonus. Deze kan je dan weer gebruiken in toekomstige gevechten. Denk dan aan Luke Skywalker of Darth Vader die te hulp kunnen schieten in een gevecht.

In het spel zelf zal je in totaal twintig verschillende manschappen kunnen kiezen, verdeeld over vier categorieën: Rebellen, Het Keizerrijk, Klonen en Droids. Zij zullen gaan vechten op twintig verschillende landschappen, die weer onderverdeeld zijn in tien verschillende planeten, waaronder: Hoth, Yavin, Tatooine, Naboo en nog veel meer.

Star Wars: Battlefront komt uit voor de PC, PS2 en de Xbox en zal voor elk platform online gaan. Op de PC zal je met 32 man samen of tegen elkaar kunnen strijden, en op de Xbox en PS2 met 16 man. Een ander detail is dat via een LAN, 64 mensen tegelijkertijd het tegen elkaar kunnen opnemen op de PC. Al met al ziet het er naar uit dat Lucasarts met Star Wars: Battlefront niet de fout in kan gaan. Rond september dit jaar komt Star Wars: Battlefront uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • jammer dat ik geen online funtie heb zitten op mijn PS2 anders kocht ik hem wel :(

 • Dan koop je toch een adapter?

 • lol, ziet er wel mooi uit

 • Kun je ook een headset gaan gebruiken? Ideaal voor clanwars ^^

 • dit wordt egt vette shit

 • lijkt me wel leuk, hopen dat hij vlot loopt

 • :D:D:D jaaaaa!!! dit spel moet ik hebben (voor de pc)! heerlijk schieten in het star wars universum! ik kan niet wachten! zijn de systeemeisen al bekend? want ik weet niet of m'n 3d kaart het aan kan :(

 • het zal dicht bij half life 2 in de buurt komen kwa systemeisen.

  Als deze met headset via ps2 online gaat koop ik em anders download ik em voor pc CLANFIGHT!!

 • ik heb dit maar niet gelezen, want dit was voor mij al heeeeeeeel lang bekend (zeg maar 2 maanden)  ik kijk echter wel erg uit naar het spel

 • nou zeker dat ik dees wel vet vind, een mix tussen starwarzz en battlefield egt vet! en nog fucking online ook COOL!

 • kheb nog nooit een star wars film gezien (ik weet het, dat komt niet vaak voor) dus het zegt me niet zo veel…

 • Dit wordt wel een leuk spel voor de star wars fan, maar niks voor mij.

 • Wel leuk alleen ik weet niet echt of veel mensen dit spel zullen gaan kopen…

 • Dit is echt super!!! Deze game koop ik zeker, Lekker via Live!! :D

 • @Saturos..

  Goed opgemerkt, heb ze door elkaar gehaald. :)

  Heb het even veranderd.

 • @ Xaap HUREN NU METEEN!!! lol nee maare starwars altijd goed als je een avond nix te doen hebt. Ik zelf vind starwars & bf helemaal het einde dus deze game zal weer voor een hoop slaaploze n8en zorgen.

 • ja precies star wars is vet ik heb er niet veel gezien maar wat ik gezien heb was vet en vooral fucking meeslepend je blijft maar kijken! en star wars battlefront lijkt mij ook zo fucking vet die ga ik hale!!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren