1. Spartan: Total Warrior (PS2)

Spartan: Total Warrior (PS2)

Droom jij er ook wel eens van om een uitermate gespierde krijger te zijn? Dan komt dit je bekend voor. Bepanserd en al verzamel je samen met je mede krijgers op een groot plein. Op een verhoogd platform staat een man, aan deze man zie je gelijk dat hij macht heeft. Hij spreekt jou en je mede krijgers toe: “mannen, vandaag is de dag dat wij zullen moeten vechten als leeuwen, vechten als de krijgers die we zijn. Vandaag is de dag dat onze grote stad verdedigd zal worden tegen de brute Romeinen. Lang leven Sparta!!!”.

De game waar ik het over heb is natuurlijk: Spartan Total Warrior. Het verhaal begint in de grote stad Sparta, je bent een weeskind genaamd Spartan. Je groeit op in een trainingkamp binnen in de stad. Op een dag word Sparta aangevallen door de Romeinen. Dat is het punt waar jij begint, je komt midden in een groep Spartaanse krijgers, rennend naar een punt waar de stad word aangevallen. Drie gevechtstorens laten hun “bruggen” op de Spartaanse muren storten. Zodra je het pad voor bommen hebt vrijgemaakt, door een aantal Romeinen in stukken te snijden met je zwaard, kunnen de bommen worden geplaatst en worden de drie torens de lucht in geblazen. De eerste overwinning is behaald.

Na dit eerste stukje krijg je al meteen het gevoel dat je echt in de huid van Spartan zit. Dit komt omdat de besturing erg goed werkt, en als er iets gebeurt voel je de aarde trillen door je dualshock. Dit samen met het spattende bloed en de zeer goede kwaliteit van de graphics zorgt voor een uitermate leuke spelervaring. Ik heb nu al kort gezegd waarom ik dit spel nu zo goed vind. Maar dat zal ik even uitdiepen. Neem bijvoorbeeld het grafisch aspect, niet alleen Spartan en je tegenstanders zien er voor Playstation 2 begrippen erg goed uit. Maar ook de verschillende omgevingen zien er prachtig uit. Zo loop je door Sparta, Troje en andere grote steden uit die tijd, maar ook door een soort steppe gebied. Je hebt ook verschillende opponenten. In het begin moet je uiteraard tegen de Romeinen, de willen Sparta overnemen. Dan kom je in het steppen gebied. En zo kom je nog door een aantal andere grote, soms verwoeste steden.

Maar niet alleen de graphics, het geluid en de muziek zijn niet de enige dingen die dit spel goed maken. Ook de moeilijkheidsgraad van het spel zorgt voor een mooie spel ervaring. Omdat deze in jouw handen ligt beïnvloed je je eigen spel ervaring. Voordat je aan het spel begint kun je kiezen tussen de standaard modi: easy, medium en hard. Voor een leuke eerste spel ervaring kun je het beste kiezen voor medium, dit omdat je bij easy meer het gevoel krijgt dat je puur knoppen aan het rammen bent. Zodra je op de medium mode gaat spelen merk je gelijk dat dit spel niet zomaar knoppen rammen is zoals in vele andere hack & slash spellen. In het spel red je het gewoon niet met puur en alleen knoppen rammen. Als je verder wil komen in dit spel zul je gebruik moeten maken van wapens als potten met buskruit die je aan moet steken, of van een “automatische” kruisboog. Deze zul je in de omgeving van het spel vinden. Ook zul je moeten opletten op welke plaats je staat in het level omdat je soms mensen of spullen moet beschermen en 2 dingen tegelijk moet doen. Om deze levels te halen moet je dit goed kunnen verdelen.

Het spel is verdeeld in verschillende hoofdstukken die zich in verschillende gebieden afspelen. Je begint uiteraard in Sparta. Hierna moet je naar Troje om deze stad te beschermen. Tijdens je reis naar Troje moet je door een gebied dat bewoond wordt door barbaren. Na het halen van de eerste paar hoofdstukken kom je in de compleet verwoeste stad Troje aan. Ondertussen ben je nieuwe skills rijker die je zelf kunt verdelen. Na zoveel nieuwe skills te hebben behaald krijg je een nieuw harnas meer health etc. ook krijg je aan ieder eind van een hoofdstuk een nieuw wapen. Na het tweede hoofdstuk krijg je bijvoorbeeld the blades of athena. Dit zijn dubbele zwaarden, ik zal verklappen dat ieder nieuw wapen zijn eigen speciale aanval heeft en dat je deze oplaad door verschillende lichtjes uit dode Romeinen op te vangen. Zodra deze opgeladen zijn ontlaad je deze speciale aanval op de vijand.

Uiteindelijk heb je alles wat op je pad kwam overwonnen. Romeinen, barbaren, zombies alles is vernietigd en de vrede is terug gekeerd. Hiermee eindigt jouw avontuur en ben je de ultieme Spartaanse krijger geworden.

Conclusie en beoordeling

None

Spartan total warrior is een geweldig spel en heeft de aandacht gemist die het verdiend zou moetten hebben. door zijn afwisseling in omgeving en tegenstanders zou het de waardering moetem verdienen van een echte topper!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • graphics
 • afwisseling in opponenten
 • spelduur
 • omgevingen
 • gameplay
 • afwisseling
 • Minpunten
 • soms wat onrealistische toevoegingen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Verassend!

 • @raven: of niet :P  las net op IGN dat zij vonden dat marcus of dom dood moet, lijkt me inderdaad wel heeeel vet om marcus dood zien gaan, ( echt niks voor hem eigenlijk maar goed )

 • OMG! It's captain obvious!

 • ik wist het ze gaan deze deel uitmelken

 • het word mischien geen trilogie want na 3 willen ze mischien door gaan. dat werd in een interview gezecht. maar ik dacht dat cliff b op die horor game zou worden gezet maar blijkbaar tog niet.

 • Niet verassend, gezien het einde van Gears of War 2( dan heb ik het dus over de Solocampaign.)

 • ja t is allemaal mogelijk in deze tijd van het jaar

 • Het kan zelfs meer als een trilogie worden, dat zou ik alleen maar beamen!

 • Ik hoorde dat hij ook op de PS3 kwam =D

 • Dat Gears of War een trilogie zou worden, was natuurlijk allang bekend.

  Niet helemaal. Toen gevraagd werd of er een tweede deel kwam, werd geantwoord \"waarom stoppen bij 2\"?

  Er werd anderzijds ook niet gezegd dat ze bij 3 zouden stoppen dus het zou me niet verbazen dat er meer dan 3 zouden komen.  Er is sowieso nog plaats voor een sequel EN voor een prequel van deel 1 waarin meer verteld wordt over de gebeurtenissen rond emergence day en over wat gebeurde met Marcus en z'n vader. • Ik moet deeltje 2 maar eens gauw gaan spelen. Ik hoorde trouwens dat 't einde niet echt heel veel voldoening gaf en een beetje wazig overkwam. Maar dat moet ik zelf maar even ondervinden.

 • zeker vet… kan niet wachten tot deze game uitkomt =D

 • @dragon  Die komt echt niet op de PS3 daar betaald microsoft epic teveel geld voor!  Maar het zal mij niet verassen dat marcus dood gaat dat hij zichzelf opofferd voor de aarde. • Goh, dat was ook totaal niet te verwachten hé ^^

 • Ik hoorde dat hij ook op de PS3 kwam =D

  Nooit.  OT: Niets nieuws hier natuurlijk (hey, een anafoor!).


 • Oké. Gears of War 3 is dan ook meteen een mooi einde van de reeks. Hoop niet dat ze hem gaan uitmelken. Mooie trilogie en dan verder met iets nieuws lijkt me mooi idee.

 • Quote:Ik hoorde dat hij ook op de PS3 kwam =D

  Nooit.  OT: Niets nieuws hier natuurlijk (hey, een anafoor!).  En ook nog alliteratie. En je zou het ook nog kunnen opvatten als een litotes.  OT: Ik wacht met smart.
 • Dit verbaast me niets. Het zal mij ook niet verbazen als deze game een launch game word voor de nieuwe Xbox.

 • Najaar van 2010 lijkt mij een goede periode, dan komt ie iig niet zo snel achter deel 2 aan.

 • @ dragon^  Ja en de paus is Joods.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren