1. Genji: Dawn of the Samurai (PS2)

Genji: Dawn of the Samurai (PS2)

Resident Evil, Onimusha en Street Fighter II, dit zijn allemaal games die Yoshiki Okamoto (de maker van Genji) op zijn palmares heeft staan. Genji is de eerste creatie die door het door hem opgerichte Game Republic is uitgebracht. Je voelt dan ook direct dat er mensen met ervaring aan deze game gewerkt hebben en niet een stelletje amateurs die misschien net van school komen. Ook leuk is het feit dat het op een legende is gebaseerd, wat het allemaal nog wat interessanter maakt. Bereid je dus maar voor op een unieke ervaring, die je nooit meer zal vergeten. Beleef... Genji: Dawn of the Samurai.

Het hele verhaal begint wanneer je een grafisch overdonderd filmpje te zien krijgt van een jonge krijger genaamd Yoshitsune. Hij wordt belaagd door een stel samurai's die hem proberen uit te schakelen, maar hij weet ze met een paar soepele en doeltreffende bewegingen uit te schakelen. Dit komt redelijk realistisch over en weet direct de aandacht te trekken. Je wordt als het ware direct het verhaal ingetrokken en de juiste sfeer is al vanaf het begin zoals het moet zijn. De gameplay die erop volgt is dan ook enorm indrukwekkend.

Zwaaiend met twee zwaarden schakel je jouw vijanden uit en ik moet eerlijk toegeven dat de bewegingen die je daarbij uitvoert enorm realistisch, soepel en bovenal erg natuurlijk overkomen. Al beperkt de gameplay zich niet alleen tot de vechtstijl van Yoshitsune, wat verder zal namelijk een andere krijger beschikbaar worden, genaamd Benkei. Hij is een enorm grote en kale krijger die een soort pilaar als wapen gebruikt. Hij beweegt dan ook een stuk trager dan Yoshitsune, maar is veel krachtiger dan hem. Het is dus de bedoeling dat je met elk van de twee krijgers, een aantal opdrachten uitvoert en natuurlijk tot een goed einde brengt. Daar spelen je wapens en je vaardigheden dan ook een grote rol in.

Die wapens kan je vinden in een winkel van een bepaald dorpje, het is dan ook vanzelfsprekend dat je het nodige geld tot je beschikking hebt om die te kopen. In die winkel kan je ook nog items of andere dingen kopen die je vaardigheden een kleine boost kunnen geven, of je gezondheid terug op peil brengen. Je kan je vaardigheden ook op een andere manier verbeteren, daar komen dan weer de Amahagane kristallen goed van pas. Als je er daar 3 van hebt, dan kan je bijvoorbeeld, je kracht, verdediging of je gezondheid wat opkrikken. Het is dus zeker de moeite waard om goed op je omgeving te letten wanneer je missies aan het uitvoeren bent. Je weet maar nooit wat je allemaal kan tegenkomen.

Die missies zijn over het algemeen zeker uitdagend en je zal dan ook af en toe moeite hebben om een missie te voltooien. Dat komt mede doordat de vijanden redelijk slim zijn en in groep goed functioneren. Ze lijken ook altijd je zwakke plek op te zoeken. Zo vallen ze bij Benkei meestal snel en agressief aan, terwijl ze bij Yoshitsune juist het tegenovergestelde doen. Het is dus zeker aangewezen om na te denken bij wat je doet, al lijkt het vaak dat je met buttonbashen ook best ver zou kunnen komen. Om dat te vermijden heeft men dan ook een gevechtsstijl toegevoegd aan de game, waardoor je niet zo snel de verleiding zou krijgen om dat ook daadwerkelijk te doen.

Die techniek heet Kamui. Hierbij vertraag je als het ware de tijd en is het de bedoeling om je vijanden die in je omgeving staan allemaal uit te schakelen. Dit doe je door op het juiste moment op een knopje te duwen dat in beeld verschijnt, ben je te laat dan brengt de vijand je schade toe. Als het je toch lukt zie je een prachtige slachting voor je. Persoonlijk heb ik deze techniek dan ook veel gebruikt, omdat het gewoon heel doeltreffend is en er ook nog eens mooi uitziet. Alleen is het niet altijd zo makkelijk om deze techniek uit te voeren.

Zo zijn de grote bazen in de game redelijk goed bestand tegen deze techniek, ze reageren namelijk enorm snel en onverwacht terwijl je die techniek gebruikt. Maar ook zonder die techniek zijn ze zeker een te duchten tegenstander waar je rekening mee moet houden. Ook zij zijn redelijk slim en proberen je zwakte uit te buiten. Toch zijn ze niet overdreven sterk en vormen ze gewoon eens een lekkere uitdaging. Het zou natuurlijk niet leuk zijn als je als het ware door de game kan wandelen zonder ook maar een beetje hinder te ondervinden. Die bazen worden trouwens altijd heel indrukwekkend geïntroduceerd aan de hand van een tussenfilmpje en juist daar wringt het een beetje.

Het is heel logisch dat er tussenfilmpjes zitten in een mythische game, maar in deze game wordt er een beetje in overdreven. Je wordt na bijna elke missie of kleine handeling "verrast" met een tussenfilmpje en die duren dan ook nog eens enorm lang. Ze zijn wel heel informatief, dat mag dan wel gezegd worden. De speelduur van de game zelf is dan ook heel kort als je de tussenfilmpjes weg zou laten, je zou zelfs kunnen zeggen dat de game als het ware gehalveerd wordt.

Conclusie en beoordeling

Ondanks de kleine foutjes weet de game menig gamer zeker te boeien en is zeker een concurent voor de Onimusha reeks. Het boeiend verhaal en de juiste sfeer, zorgen ervoor dat je een unieke ervaring beleeft die je niet snel zal kunnen vergeten. Het is dus zeker een aanrader voor iedere PS2 bezitter.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Leuke personage
 • Indrukwekkende wapens
 • Boeiend verhaal
 • Fijne sfeer
 • Soepele gameplay
 • Minpunten
 • Te kort
 • Buttonbashen ligt op de loer
 • Te veel tussenfilmpjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ik heb nog wel een waslijst met bugs voor ze die ze mogen oplossen :D  Heb enorm veel irritante dingen al meegemaakt.  Maar netjes dat ze met mooi patchje komen :)


 • Wel welkom voor degene die GoW 2 nog niet hebben.

 • Dat ze die stomme chainsaw er maar uit halen^^

 • Beetje jammer dat het erg lang duurt voor multiplayer. Gemiste kans imo.

 • Okee beter!

 • Ze moeten Marcus een snor geven.

 • laten ze het matchmaking selecteren op regio, 9 van de 10 public maltiplayer rondes heeft enorme lag, leuk joh, die amerikanen schieten je dan met 1 schot kapot en jij duwt de shotgun bij ze in de ribben en ze verrekken geen spier.

 • Ik speel op dit moment geen GoW2 meer vanwege de matchmaking. Dus een patch zou zeer welkom zijn

 • Begin maar es met het zorgen dat we niet meer tegen Amerikanen hoeven te spelen. Want die hebben echt een schijtverbinding.

  Ook moeten ze er voor zorgen dat ik kan kiezen welke gamemode ik wil spelen. Ik speel heel erg graag Execution maar wanneer dat komt wordt dat 9 van de 10x weggestemt voor een maffe gamemode als Annex…  Hopelijk passen ze die zaag ook direct aan en die stungrenade range.

 • Matchmaking is zo slecht nog niet. Alleen ze moeten zorgen dat als er iemand weg gaat uit de game dat iemand anders die matchmaking doet die persoon die weg is gegaan vervangt. Ook moet het sneller werken en moet je kunnen kiezen van mensen uit jouw land en beste connectie zoals je bij Halo 3 had. Kettingzaag word gefixt en zo. Ik kijk hard uit naar de patch :)

 • Kunnen ze niet een hele gameplay patch maken?

  Ik heb wel makkelijke een paar grote verbeteringen voor ze:

  - snellere shotgun, dit ding schiet vet vaag, en omdat hij zo traag is komen er soms niet eens kogels uit!!!

  - die klote chainsaw moet gewoon weer gestunned kunnen worden door een schot van een ander wapen

  - Veeeeeel minder sterke grenades, het is nu namelijk eerder een mijnenveld dan een echt slagveld…

  Met deze verbeteringen zou het al veel beter zijn, natuurlijk heb ik ook al een stuk of 30 bugs gezien die ook wel weg mogen, maar die zullen ze waarschijnlijk zelf ook wel gezien hebben. • Kunnen ze niet een hele gameplay patch maken?

  Ik heb wel makkelijke een paar grote verbeteringen voor ze:

  - snellere shotgun, dit ding schiet vet vaag, en omdat hij zo traag is komen er soms niet eens kogels uit!!!

  - die klote chainsaw moet gewoon weer gestunned kunnen worden door een schot van een ander wapen

  - Veeeeeel minder sterke grenades, het is nu namelijk eerder een mijnenveld dan een echt slagveld…

  Met deze verbeteringen zou het al veel beter zijn, natuurlijk heb ik ook al een stuk of 30 bugs gezien die ook wel weg mogen, maar die zullen ze waarschijnlijk zelf ook wel gezien hebben.  - Lag eruit halen

  - Keuze voor een matchmaking systeem(je eigen land, beste verbinding enzo)

  - Een ander host systeem(laat ze zelf maar servers runnen, als de host nu weg gaat stopt de game • alle problemen worden vast wel opgelost, maar als alle mensen die spelen er nou eens voor zorgen dat ze thuis een fatsoenlijke

  internetverbinding hebben en niet het goedkoopste van het goedkoopste! En een goeie router lyksys wrt160n ofzo……. dan worden alle problemen sowiezo een stuk minder !!!

 • DIT IS NODIG!  @MDK79  ''Een goeie router lyksys wrt160n ofzo''  Oke? das duidelijk
 • Ik irriteer me persoonlijk aan de lag, die landurige stun van de smoke en de organische magneet in de chainsaw die je ertegen aanzuigt.

 • Mn Gold is nu toch al afgelopen…:(

 • @Died  Dan koop je nieuwe

 • De patch zal de matchmaking-problemen moeten oplossen

  Daar heb ik nog geen last van gehad…

 • Goeie zet uiteraard van Epic, er zijn idd zoals hierboven ook al vaak opgemerkt best een aantal verbeterpunten.

 • Had er niet zo heel veel last van :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren