1. Star Fox Adventures: Dinosaur Planet (NGC)

Star Fox Adventures: Dinosaur Planet (NGC)

Star Fox Adventures droeg oorspronkelijk de naam Dinosaur Planet en was totaal niet bedoeld om op de Gamecube te verschijnen. Deze game was voorbestemd om op de Nintendo 64 te verschijnen en zou zelfs totaal niets te maken hebben met de Star Fox reeks. De hoofdrolspeler zou een personage genaamd Sabre zijn geweest. Een paar jaar later, toen deze game uiteindelijk uitkwam, was de verrassing dan ook erg groot. De game had ineens een totaal andere hoofdrolspeler en maakte ook nog eens deel uit van één van Nintendo's grootste en sterkste reeksen: Star Fox!

Zoals ik al aangaf is Sabre vervangen door Fox, maar daar houdt het nog niet op. Zo word je nogmaals van je stoel geblazen terwijl je de game opstart en begint te spelen. Na het zien van verbluffend mooie graphics die prachtig zijn afgewerkt, vang je de game namelijk aan met een personage genaamd Krystal. Dan heb je naast de nieuwe personages ook één die schittert door afwezigheid, zo is Falco niet langer van de partij. Gelukkig zijn Fox zijn andere maatjes (Peppy, Slippy en ROB) wel van de partij en zullen ze jouw helpen om je missies tot een goed einde te brengen en zullen ze de gameplay in lichte mate beïnvloeden.

Die gameplay draait vooral om het verkennen van de spelwereld, vechten en een gezonde dosis puzzelwerk. Ook hier stak een grote verandering de kop op, je loopt namelijk door de spelwereld. Als gamer schrik je daar toch even van, zeker als je Lylat Wars gespeeld hebt waar Fox altijd in zijn Arwing zat. Wat ik persoonlijk erg jammer vond was het feit dat de Arwing-missies gebruikt lijken te worden als afwisseling. Daar is op zich niets mis mee, maar het is gewoon slecht uitgewerkt. Zo is het de bedoeling dat je door een aantal ringen vliegt, om naar het volgende gebied te kunnen gaan en daar wringt nou net het schoentje. Deze missies bieden totaal geen uitdaging en zijn veel te kort, het wordt je trouwens totaal niet moeilijk gemaakt om de ringen te bemachtigen. Gelukkig is aan het deel dat je te voet aflegt wel de nodige aandacht besteed.

Je loopt namelijk in een heel fraaie omgeving met veel oog voor detail rond en mede door een avontuurlijk deuntje, lijk je het gevoel te hebben een Zelda-game te spelen. Ook het wapen dat je na een kort tijdje tot je beschikking hebt laat dat vermoeden, want de manier waarop je dit wapen gebruikt heeft veel weg uit de aanvallen uit Zelda: Ocarina of Time. Je slaat er gewoon lekker op los. Het wapen waarover ik het hier heb is een staf, maar het is er geen gewone. Naarmate je vordert in de game krijg je de mogelijkheid om de magische krachten van de staf te laten ontwikkelen. Dit varieert van een aardbeving, tot het bevriezen van je vijanden. Ook de aanwezigheid van vele items zorgt ervoor dat er nog wat meer diepgang in de game komt. Deze items variëren van voorwerpen die je gezondheid opkrikken, tot gems die je magische krachten van je staf aanvullen. Al zijn er natuurlijk ook gewoon items die je nodig hebt om vooruitgang te boeken tijdens de game. De items kan je selecteren via de C-stick, want die opent namelijk een inventaris. Van daaruit kan je ook commando’s geven aan een dinosauriër genaamd Tricky, die je in het begin van de game moet redden. Al deze dingen komen zeker goed van pas bij het oplossen van verschillende puzzels die je in verschillende dungeons moet uitvoeren.

Die dungeons zien er stuk voor stuk anders uit en hebben allemaal een totaal andere opbouw. Zo weet je nooit echt waar je naartoe moet en word je af en toe verrast door een paar vallen, die bedoeld zijn om je uit te schakelen. Als je eenmaal de vervelende vallen hebt overwonnen kan je aan de puzzels beginnen, die op hun beurt best uitdagend kunnen zijn. Bij deze puzzels heb je vaak de hulp nodig van een Earthwalker (dinoras) genaamd Prince Tricky. Hij heeft bepaalde vaardigheden die absoluut noodzakelijk zijn om die puzzels tot een goed einde te brengen. Deze hebben trouwens ook weer wat weg van Zelda. Soms kom je een kamer binnen en moet je verder, maar het lukt je niet. Al moet je daar ergens je weg kunnen verder zetten, maar hoe?! En net op het moment dat je de moed dreigt op te geven, zie je dan eindelijk de oplossing. Natuurlijk zijn er bij al die puzzels ook vaak vijanden betrokken die je het leven zuur proberen te maken.

Deze vijanden zijn van het ras genaamd SharpClaw en staan onder leiding van een grote lelijke SharpClaw genaamd General Scales. Zijn troepen zijn altijd goed opgesteld in de verschillende delen van Dinosaur Planet. Ook handelen ze vaak in groep en weten ze meestal juiste handelingen te maken tijdens de gevechten, al wil dat zeker niet zeggen dat ze moeilijk te verslaan zijn, integendeel zelfs. De meeste SharpClaw zijn enorm makkelijk te verslaan en vormen totaal geen uitdaging. Ze zijn bijna letterlijk omver te blazen en weten meestal alleen schade toe te brengen als je te lang aarzelt tijdens het gevecht, dat geld min of meer ook voor de eindbazen.

Die eindbazen zijn meestal enorm groot van gestalte en proberen de gamer meestal te intimideren. Dat lukt meestal niet en je krijgt dan ook al snel door hoe je ze moet vellen. Ze voeren namelijk constant dezelfde handelingen uit die vaak makkelijk te ontwijken zijn. Over eindbazen gesproken, de grote eindbaas voelt enorm geforceerd aan. De sfeer van deze game is tot dan toe enorm aangenaam en spannend geweest, maar het einde wordt kompleet verbrod doordat het zo geforceerd aanvoelt. Daar was ik persoonlijk enorm teleurgesteld in, het had in mijn ogen echt veel beter kunnen uitgewerkt zijn en daar maakt de speelduur niet veel aan goed.

Die is namelijk te kort en eindigt te plots. Ik dacht namelijk in mijzelf: “Is het dit, of komt er nog iets achter? Nee, daar zijn de credits, flauw hoor!” Je hebt de game na maximaal een uurtje of twintig uit en minimaal een uurtje of tien en dat is te kort voor een adventure-game. Toch weet de game alles uit de kast te halen en wist mij dan ook grotendeels geboeid aan mijn scherm te kluisteren. Dat kan je op de dag van vandaag al lang niet meer zeggen van de meeste games.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is zo'n gevalletje van: net niet goed genoeg om een topper te zijn. Daarvoor zitten er teveel slordigheden in de game en zijn er sommige dingen gewoon geforceerd. Toch zal deze game menig gamer weten te boeien en een aangename tijd laten beleven. Het is dus zeker aan te raden om Star Fox Adventures: Dinosaur Planet eens een keer gespeeld te hebben, om het unieke sfeertje eens zelf te ervaren.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Boeiend verhaal
 • Leuk wapen
 • Fijne sfeer
 • Bij momenten uitdagende puzzels
 • Audiovisueel dik in orde
 • Het gedeelte te voet is goed uitgewerkt
 • Minpunten
 • Te kort
 • Te makkelijk
 • Arwing missies zijn slecht uitgewerkt
 • Geforceerd einde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • kijk es aan …  Zo kan je ook een eigen club beginnen met spelers met dezelfde interesse in de ‘Club’. Helaas zal deze laatste functie niet gratis zijn.

  geldwolven bij M$ he … oh wait … never mind …


 • Ga echt geen kleding met echt geld kopen…

 • Dat is morgen al. Niet verkeerd btw.

 • Ik heb dit 20 minuten getest en heb het er gelijk weer afgehaald….niet mijn ding……..gaat het ook niet worden ben ik bang…

 • beetje nutteloos rondlopen en iedereen vragen waar je vandaan komt.

 • Het werd ook tijd zeg! Ben benieuwd.

  Zo kan je ook een eigen club beginnen met spelers met dezelfde interesse in de ‘Club’. Helaas zal deze laatste functie niet gratis zijn.  geldwolven bij M$ he … oh wait … never mind …

  Vind ik toch heel iets anders dan betalen voor überhaupt online te kunnen…  Trouwens moet je betalen om bij een club te 'joinen' óf is het 'joinen' gratis en hoef je enkel te betalen om een club te maken? • heb ik sinds 1 december een betakey gekregen van Sony en dan is er nu al een open beta..  nouja, kvond het toch al r*k :)

 • Ik zit al meer dan een maand in de beta…

  Is wel tof! Niet voor het sociale aspect…

  Zeker niet om er nutteloos geld aan te verdoen om virtuele kledij te kopen!

  Maar ik zat meestal aan de minigames en de trailers in de cinema…


 • ben benieuwd hoe het is geworden! het zag er iniedergeval best gaaf uit! nou morgen dus meteen downloaden :D

 • @ Stephan3007 : verbaast me niet dat jij dat volledig anders vind.  Gelukkig word je avatar niet vergeten. Je mannetje of vrouwtje kan namelijk, tegen een betaling van 1,50 euro, meteen in een stoere Diesel-broek of -trui rondlopen.

  En dit is bvb absoluut niet vergelijkbaar met betalen voor avatar-kleding he. riiiiight …


 • heb ik nou nooit begrepen, dat mensen geld betalen voor virtuele kleding, triest

 • heb home al tijdje

  is idd wel leuk

  wel nog maar redelijk weinig tedoen vind ik

 • Kun je ook zwerver zijn? Zoals solid snake in een doos?

 • als je m toch gratis kan downloaden toch ff kieken, ben en blijf n hollander XD

 • Nice dit ga ik wel effe downloaden :)

  Al ga ik er wel geen echt geld aan geven.

 • Morgen dus downloaden…

 • heb de beta. die is al best leuk. maar ik wil nu wel dat alles open gaat dus laat de open beta maar komen :D

 • Gaat die poort nu dus ook open?

 • Ah gelukkig dan kunnen anderen ook spelen, wat ik veel lees op het forum is dat je trophies geld waard worden in home.

 • vanaf morgen? Nice!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren