1. God of War (PS2)

God of War (PS2)

Heb je wel eens dat je wat verkeerds hebt gedaan, waardoor je je nogal schuldig voelt omdat jij daar eigenlijk profijt van hebt terwijl het niet helemaal eerlijk was. Heb je wel eens Pokémon kaartjes gespaard, dan weet je ook hoe rot het voelt als je 5 euro hebt verspild aan een pakje kaarten waar helemaal geen goede kaarten in zaten, en dat je vervolgens eentje weggooit en dan tegen de verkoper zegt dat er te weinig inzitten en dat je een nieuwe krijgt. Nou, dit is ook het geval bij de anti-held Kratos.

Waarom anti-held? Nou eerlijk gezegd is Kratos niet de doorsneeheld, aangezien hij een duister verleden heeft. Kratos was een legeraanvoerder van het Spartaanse leger. Hij was begonnen met een paar honderd man maar nu waren het er al duizenden. De groei van het leger is vooral te verklaren aan succes van Kratos, veldslag na veldslag eindigde in zijn voordeel. Tot op de nacht die Kratos waarschijnlijk nog lang zal heugen, het leger van Sparta trok ten strijde tegen de Barbaren. De Barbaren waren in sterk overtal en vochten als leeuwen, het leger van Kratos werd afgemaakt. Kratos was in gevecht met de Barbaarse leider en hij kreeg bijna de genadeklap toegediend toen hij de woorden sprak die de rest van zijn leven zouden bepalen. Hij vroeg de oorlogsgod Ares om zijn tegenstander te vernietigen, in ruil hiervoor zou Kratos voor altijd opdrachten moeten uitvoeren. Jammer voor Kratos, maar goed voor ons, want na al die tijd het slaafje van Ares te zijn geweest is Kratos het nogal zat. Hij moest vreselijke dingen doen waaronder zijn gezin vermoorden, nu is hij woedend op Ares en wilt hij hem vernietigen.Het enige probleem is dat het bijna onmogelijk is om een god te doden. De uitkomst word hem aangeboden door het Orakel van Athene, hij moet Pandoras Box gaan halen. Het klinkt makkelijk maar het is nog een hele opgave, dit merk je wel als je de game speelt.

Als je over GoW praat heb je het natuurlijk al snel over actie, gevechten en bloed. De gevechten zijn in het begin erg makkelijk omdat je tegen makkelijke tegenstanders moet, als je verder in het spel vordert dan zul je ook merken dat je gevechten meer moeite zullen kosten. Natuurlijk zijn er niet alleen "gewone" tegenstanders, er zijn ook nog de eindbazen. Deze grote gevechten zijn meestal tegen een groot (mythisch) wezen, maar het kan ook zijn dat je meerdere monsters moet bevechten die dan wel wat minder sterk en wat kleiner zijn. Om je bij deze gevechten te assisteren krijg je krachten van de goden, een van deze krachten is bijvoorbeeld Poseidons Rage. De rest van deze krachten ga ik nu niet meer uitleggen, daarvoor moet je het spel maar spelen. Niet alleen krijg je krachten van de goden, je krijgt namelijk ook nog sterkere zwaarden. Het zwaard waar je mee begint is al sterk maar het word nog beter, in totaal heb je 3 zwaarden waarvan er 2 vooral op snelheid zijn gericht en nog een voor het wat grovere hakwerk. GoW is niet alleen maar vechten, er zijn ook nog een paar puzzels te voltooien en deze kunnen soms aardig pittig zijn. De gameplay is in ieder geval goed gebalanceerd en voelt prettig aan.

Zoals je misschien al hebt gemerkt ben ik erg positief over GoW, maar het ophemelen houd nog niet op. Want GoW ziet er ook nog eens erg mooi uit, het is geen Xbox 360-materiaal maar voor de PS2 ziet het er erg mooi uit. Hierdoor kun je je meer inleven in het spel en dit zorgt echt voor een geweldige ervaring, nog iets wat bijdraagt aan deze ervaring is natuurlijk het geluid. Dit zit ook nog eens goed in elkaar, nu zou je misschien denken dat een perfecte game is maar er zijn toch nog een paar kleine foutjes. Één van deze foutjes is bijvoorbeeld de framerate die soms een beetje hakkelt als er veel tegelijk gebeurd maar hier hinder je je niet echt aan, want de actie blijft gewoon geweldig, bruut, bloederig en ga maar door.

Als je het spel hebt uitgespeeld kun je natuurlijk het nog een keer gaan doen op een hoger niveau, maar als dat niet lukt of je hebt het allemaal al gedaan. Dan zijn er nog de extra's, deze zijn verzameld onder de naam Treasures. Onder deze extra's zit bijvoorbeeld de Challenge of the Gods, in deze modus krijg je 10 uitdagingen om te voltooien in volgorde van redelijk makkelijk naar frustrerend moeilijk. Ook is er de mogelijkheid om te zien hoe de eerdere versies van Kratos en andere wezens er uit zagen en waarom ze het tegen de uiteindelijke versies hebben moeten afleggen.

Conclusie en beoordeling

None

De studio's van Sony hebben een pareltje afgeleverd, God of War is een goed, zoniet geweldig, spel in elk opzicht. God of War is gewoon een topper voor de PS2 hoe je het ook wendt of keert, de gevechten, het verhaal en de graphics maken het allemaal tot een geweldige ervaring. Aan dit spel kun je met een gerust hart je vrije tijd aan opofferen want het is 't waard. Op naar deeltje 2!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Het verhaal
 • De gevechten
 • De modi
 • Minpunten
 • Heel kleine foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nieuwe Fable?!:D

 • Nieuwe the movies?

 • zou t heeeel miss niet een nieuwe dungeon keeper zijn? of was die franchise ondertussen uitbesteed?

 • De tweede game moet iets unieks worden, wat nog niet eerder door andere game-ontwikkelaars is gedaan en ook niet door Molyneux zelf.  Als dat hem lukt, zal ik die zeker eens proberen. Het is in deze tijd moeilijk om nog iets nieuws te bedenken, de meest debiele spellen bestaan al.

 • Hopelijk Fable 3!

 • Hopelijk Syndicate 3!! (verraad hier gelijk mijn leeftijd mee :P)

 • Damn, ben benieuwd naar dat geheime project van 'de spraakwaterval' :-P.

 • Doe maar een nieuwe Fable erbij, nr 2 is ook weer leuk trouwens.

 • Fable III !!

 • Alles is tof!

 • *hoopt op een nieuwe The Movies*

 • hopelijk black and white 3

 • OMG  Syndicate ik speelde vroeger  Syndicate wars xD • Iets nieuws? Spanning!

 • of misschien om een nieuwe Fable kunnen gaan.

  Jajajajajajaja..

 • Fable III zal net als Gears of War III en Halo IV jammer genoeg niet lang op zich laten wachten. Black&White III moet er van mij niet komen, vind persoonlijk dat de serie afgedaan heeft.  Ik hoop echt dat ze aan een nieuwe franchise werken en dan liefst een die zich niet te hard op de casual gamer richt. Al moet gezegd dat Fable 2 wel vrij casual was maar toch in de smaak viel bij doorwinterde gamers.

 • klinkt goed! Fable 3 zou heel mooi zijn, maar ik ben ook heel erg benieuwd naar het 2e project

 • Hopelijk een Fable III. *praying*

 • Fable III, dat lijkt me zo super…. oh ik kan echt niet wachten, ik moet weten hoe dat verhaal afloopt!!

 • Black & White 3 pl0x!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren