1. Hèt

Hèt

Soms heb je er wel eens last van, zo maar uit het niets is het er. Je doet er niks aan, want als het er eenmaal is kom je er echt niet zo gemakkelijk van af. Het blijft dan bij je, het knaagt aan je, het breekt je van binnen. Het is maar naar!

Het wordt vaak geassocieerd met de, ’t of heel soms zelfs met kippensoep. Geen van deze drie genoemde dingen heeft met het te maken. Het is een op zichzelf staand iets, wat bij sommige mensen hun leven bepaald. Zelf heb ik nu geen last van het, maar ik voel het al weer aankomen.

Het wordt, zoals ik eerder vermeldde, soms met kippensoep geassocieerd. Waarom men dit doet snap ik kortweg niet. Als je het dan toch met iets wilt associëren, doe dat dan met tomatensoep of van mij part groentesoep. Laat die kippen gewoon lekker hun gangetje gaan, waarom moeten ze toch altijd weer in die soep belanden. Dat is gewoon ronduit schandalig, je zou zelf maar een kip zijn! Stel je voor, lig je daar in een soepkom terwijl er een oversekste puber van een jaar of veertien een lepel van het, met jouw aroma doordrenkte, vocht om je heen weg schept. Hij blijft dit doen tot de laatste druppel tussen zijn met puisten bevuilde lippen is verdwenen. Daar lig je dan, compleet naakt met alleen nog maar een stenen kom die je beschermd tegen de buitenwereld. Je bid snel dat je hierna naar de eeuwige maïsvelden, om daar de rest van je tijd te verdoen met maïs eten en als de tijd rijp is eens een “tok” klank te laten vallen.

Nu zul je het niet zo vaak meer associëren met kippensoep hè! Nu weet je dat er dus een heel naar en guur leventje voor zo’n klein zoogdiertje kan liggen! Tomaten hebben daarentegen helemaal niks te doen. Die hangen de hele dag maar een beetje te tomaten aan zo’n plantje in een kas, of als ze geluk hebben in een mooie tomatenplanten weide ergens in het warme Italië.

Het draait dus allemaal om het. Maar wat is dat het nauw eigenlijk? Het is gewoon het en zal niks anders dan het worden. TENZIJ, er op een mooie zonnige augustus morgen er iets in je te binnen schiet. “EUREKA!”, zal je dan roepen, als je opeens hebt ontdekt wat het inhield. Tot die tijd zul je dus moeten denken “waar ging die log in godsnaam over?”.

Dat mijn vrienden is een raadsel dat alleen hij en dan ook werkelijk alleen hij kan weten. Tenzij hij het aan haar verteld, maar tot die tijd zullen jullie wegkwijnen bij de gedachte wat het was!

Dit artikel delen

Over de auteur