1. Prince of Persia: The Two Thrones (NGC)

Prince of Persia: The Two Thrones (NGC)

Je hebt net je vriendin gered uit de klauwen van een schurk. Na al die lange dagen vol verdriet, moed en avontuur ben je dan eindelijk zover. Jij en je vriendin zijn op weg naar huis, hier had je al zo lang op gewacht, gewacht dat je straks kan zeggen dat je het naar je zin hebt en het fijn vind om bij je geliefde te zijn, vol rust en ontspanning. Nog maar heel even, we zijn er bijna. Zo meteen kan je samen met degene die je het allerliefst is, je leventje weer oppikken en helemaal van voor af aan beginnen.

‘’Eindelijk na al die tijd op zee,’’ het schip nadert het koninkrijk. Kijk Kaileena, achter die bergen daar ligt mijn koninkrijk. Maar zodra het schip om de hoek komt ziet de prins al gauw dat er wat mis is. De stad is in vlammen aan het opgaan, ‘’OW nee we worden beschoten, zoek dekking. Maar dat heeft niet veel zin, in enkele ogenblikken is het schip tot de bodem afgebrand. De prins zwemt in zee op zoek naar Kaileena maar ze is nergens te vinden, als hij eindelijk bij land aankomt, ziet hij dat de toekomstige prinses wordt meegenomen door twee schurken. Maar zonder wapens, zonder bemanning, staat de prins compleet machteloos in zijn eentje. Dus hij moet ze volgen. Daar is ze, snel springt de prins er op af. Maar zonder succes wordt hij zo door een ketting uit de lucht getrokken. Met een ketting om zijn arm verwikkeld kan hij nog alleen maar toekijken. De Vizier pakt zijn zwaard tevoorschijn (de dagger of time) en steekt zo zijn zwaard in Kaileena, ‘’NÉÉÉÉÉ…’’ roept de prins, te laat. Er komt een reusachtige gele zandwolk van haar af. De wolk gaat dwars door elk monster heen en breekt de ketting om de prins zijn arm, maar de wolk gaat door en eindigt zo in de Vizier. Terwijl de Vizier in een onsterfelijk monster verandert springt de prins achter het zwaard aan. Nu zijn we terecht in een nieuw avontuur…

Wanneer je verder in het spel komt, ontdek je dat er een innerlijke stem zit in de prins zijn hoofd: de Dark Prince. Deze is ontstaan doordat de prins was verwikkeld aan een ketting en door de moorden en gruweldaden die de prins allemaal heeft begaan met de Sands. En staat nu op het punt om naar buiten te komen. De Dark Prins is zelfzuchtig, egoïstisch en doet alles om de prins op het slechte pad te sturen. Maar we kennen de prins echt als een soort ninja, we kennen zijn lenigheid en zijn machtige zwaard controle. Die controle die de prins in zijn zwaard heeft hebben wij over hem door de prachtige gameplay van het spel. Tegen muren aan lopen, springen rollen en duiken. Hij is het nog niet verleerd in tegendeel, hij heeft weer wat nieuwe truckjes onder de knie. Zo kan hij zijn dolk in een rooster steken, op een vlaggenstok gaan zitten en tussen twee nauwe muurtjes gaan staan naar beneden glijden en zo op de Sam Fisher manier iemand genadeloos in één keer afslachten. Maar vergeet vooral niet het soepele zwaardvechten, want daar staat onze prins toch wel bekent om. Je kan tijdens het vechten kiezen voor een langdradig gevecht of ervoor kiezen om je vijanden in één keer door midden te snijden. Als ik eerlijk moet zijn, dat maakt nogal veel lawaai. Daarom kun je het ook op de rustige manier doen, je sluipt héél rustig zodat niemand je hoort achter de rug om van je vijand. En zodra het beeld dof wordt sla je toe, drukt op een knop en steekt je zwaard zo door hem heen. In het begin zou je dan twee of drie keer moeten steken, maar naderhand word dat steeds lastiger en de vijand steeds sterker. Dit heet de Speedkill, als er meerdere poppetjes bij elkaar staan doet de prins dit natuurlijk automatisch op meer. Nu zal je denk ik wel denken ‘’oow makkie!’’ dan heb je het best wel mis naar mijn mening. Want je moet steeds meer steken, en steeds sneller drukken. Ben je goed getimed dan gaat het natuurlijk goed, maar ben je dat niet dan mislukt je speedkill en dan zul je het gewoon op de ouderwetse manier moeten afhandelen.

Zijn duistere helft kan dit natuurlijk ook allemaal. Wanneer de Dark Prince het nodig vind om zijn eigen openbaar te stellen, verander je in de donkere, angstaanjagende, Dark Prince. De duistere kant heeft natuurlijk zijn voor maar ook zijn nadelen. Deze prins moet zijn eigen namelijk voeden omdat je energiegehalte namelijk daalt, doordat zijn levens zo achteruitgaan heb je af en toe een race tegen de klok. Geen probleem want als je Sands of Time vindt gaat zijn energie meter weer omhoog. Deze Sands vind je in iedere pot, kist, vaas of wat je dan ook tegenkomt. Maar wat als er nu geen potten of dergelijke zijn? Dat is geen probleem want als je een vijand vermoord komt er ook Sand uit, en vijanden kom je natuurlijk genoeg tegen in zo’n game. Dit duistere figuur heeft natuurlijk ook zijn voordelen, dat is zijn kracht. Deze vorm van de prins in namelijk veel krachtiger dan de normale prins, zijn wapen is een grote ketting met allemaal mesvormen eraan. Die ketting (de Daggertail) heeft natuurlijk een veel langer bereik als zo’n klein zwaardje. En heeft ook zijn zetten, zo kan je de Daggertail ook gebruiken als een soort Spider-man touwtje om aan vlagenstokken en dergelijke te slingeren.

Nu heb ik al heel wat over de gameplay besproken dus besluit ik maar even om over te gaan naar het technische gedeelte. De graphics van dit spel zijn super, vooral de filmpjes. Het landschap ziet gewoon wat vrolijker uit als zijn voorganger. Mooie daken, goed versierde paleizen bovenal het ziet er gewoon goed verzorgt uit. De muziek is gewoon goed aanwezig en past goed bij het geheel, verder heb ik hier niet veel over te zeggen.

Conclusie en beoordeling

None

Ik vind dit echt een prachtige game met vooral heel veel verschillende gameplay opties. Vaak doen mensen maar wat op A en B drukken en dan zien ze wel wat er gebeurd, bij dit spel kan je van elk ding wat je tegenkomt gebruiken van maken muren, palen en vele obstakels die je in de weg staan. Door deze uitgestrekte mogelijkheden vind ik dit weer zo’n top game waar je ongeveer tien uur zoet mee bent.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Verhaal
 • Gameplay
 • Speedkills
 • Muziek
 • Sfeervol
 • Minpunten
 • Ai van sommige vijanden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • WOW! Mario Kart heeft GTA IV verslagen!

 • Godzijdank staat Wii Fit niet op een (helaas wel op twee). Overigens wel verrassend gezien de enorme populariteit van GTA4. Ik had Gears Of War 2 er ook wel in verwacht.  Oja mensen ga niet huilen dat GTA4 er met twee consoles instaat.

 • @^^^ LOL  Wii Fit

 • Ik heb er wel 8 van de 10 xD :P  Trouwens heel erg goed van WOW, het \"spel\" is nog niet eens zo lang uit en toch al in de top 10. DAMN

 • @Felluh  Anders had ie misschien bovenaagestaan. Dit is meest verkochte game per platform blijkbaar, maar alles bij elkaar hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn.  Maar goed, Mario Kart en WiiFit op 1 en 2, kan echt niet en dan vooral WiiFit :P


 • Van Nintendo staan er niet 5 maar 7 van de 10 titels. Tenzij de NDS (Nintendo DS) niet van Nintendo is…?

  Maar wel cool voor ze dat ze zo goed verkopen. Schaarste maakt toch geliefd blijkbaar, want probeer maar eens ergens aan een Wii fit te komen.

 • Ik snap niet dat die Wii Fit om nummer 2 staat. waar verkopen ze die?

 • Iedere wezenloos in Nederland heeft ook een Wii….en voor de rest komt er geen ruk op uit !!!!

 • Ik heb eergister Mario Kart gekocht en gister geruild voor Fallout 3. Wat een middelmatige game. De graphics zijn om te janken en het gevoel voor snelheid is in geen velden of wegen te bekennen. Met vrienden is het een geweldige game, maar qua singeplayer is het al 10 jaar hetzelfde met de oeroude Mushroom Cup.

  Aan de hand van de laatste gepubliceerde cijfers van GfK Dutch Charts is Mario Kart Wii de meest verkochte game in Nederland het afgelopen jaar.

  Erg jammer dat ze nu met dit onderzoek komen. Gears of war2 is net een maand uit, Fable2 iets langer. Dat geldt ook voor Fallout 3 en LittlebigPlanet. Dit soort tests zijn niet geheel eerlijk. Een goede game die begin dit jaar is uitgebracht is uiteraard meer verkocht dan een goede game die vorige maand in de schappen is verschenen.

 • Op welke plaats zou GTA4 staan, als je alle consoles zou optellen?

 • @Mikestah  Die twee keer Mario en Sonic is niet uitgegeven door Nintendo, maar SEGA.

 • Damn, Nederland is nogal een Nintendo aanhanger!  Maar waarom deze cijfers nu al? Wacht maar tot na kerst…

 • wtf vinden ze zo leuk aan mario? ik snap dat totaal niet….

 • tja naast de paar gamers zijn er een hoop omaatjes die een wii hebben:p

 • @Furyan NL - het wordt waarschijnlijk percentueel bekeken. Daardoor krijg je dus wel een eerlijk beeld. Wat Mario Kart betreft; als je je van tevoren iets meer in het spel verdiept had voordat je het kocht, had je geweten wát je had gekocht. Mario Kart is een arcade racer, geen simulatie.

 • @ Trizz  Ik had ook geen GRID of motorstorm verwacht, zeker niet. Ik heb door de jaren meerdere mario kart games gehad en er veel plezier aan beleeft, maar het is grafisch ondermaats en het voelt gewoon erg sloom. Of ik me er nu in moet verdiepen of niet, ik heb het gevoel dat deze game minder snel is dan eerdere delen. Het blijft pure fun met vrienden, maar dan houdt het ook snel op.

 • Vind ik het van WoW nog het knapste, om in zo'n korte tijd toch nog in de top tien te komen.

 • Niet zo verrassend dat Mario Kart nummer 1 staat, die staat elke week wel in de top 10 en dan vaak op nummer 1, 2 en 3.

 • Is het jaar al voorbij??

 • Kheb er 2 van de tien :] Rdelijk lijstje lijkt me zo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren