1. Peter Jackson's King Kong (PS2)

Peter Jackson's King Kong (PS2)

Toen ik ruim één jaar terug hoorde dat King Kong de film opnieuw zou worden gemaakt kon ik niet wachten tot hij in de bioscoop zou komen. Een paar weken later zat ik daar in de bioscoop met een bak popcorn in mijn hand. En ik kan je vertellen, ik heb van die film genoten! Een paar weken later lag mijn maandelijkse gameblad op de deurmat met als coverview: King Kong de game. Ik kon mijn ogen werkelijk waar niet geloven. De film waar ik zo naar uit keek kreeg een game. Dus daar stond ik in de winkel zoekend naar King Kong. En ja hoor! Daar lag ie, de special edition nog wel.

Het verhaal van King Kong is een heel goed in mekaar stekend verhaal. Het speelt zich af op Skull Island. Een eiland dat niet op de kaart staat en alleen in mythes bestaat. Het verhaal gaat over een film regisseur die het wil maken in de film wereld. Dit gaat hij doen met een verhaal geschreven door Jack Driscoll, een beroemde schrijver die het verhaal voor Denham schrijft als vriendendienst. Maar wanneer de hoofdrolspeelster het af laat weten moet Denham op het laatste moment nog een vervangster gaan zoeken. Toevallig wordt op diezelfde dag het theater waar Ann Darrow haar carrière wilde beginnen gesloten. Op straat loopt Denham de droevige Ann toevallig tegen het lijf en hij grijpt meteen zijn kans. Ann gaat haar spullen pakken en gaat naar het schip dat haar naar de filmlocatie zal brengen. Vanaf dan gaat alles fout. Het schip crashed tegen een rotswand die plots uit de mist tevoorschijn komt. Ze gaan het nabij liggende eiland op en komen daar een zeer oude beschaving tegen. Deze mensen ontvoeren Ann en willen haar offeren aan het beest dat zij vereren, deze gigantische aap komt uit het bos recht op Ann af. Hij bekijkt haar aandachtig en neemt haar mee. Nu begint voor jou de achtervolging om Ann terug te krijgen.

Maar goed, eenmaal thuis haalde ik het plastic van het hoesje en stopte ik de game in mijn playstation 2, maakte snel een bestand aan en begon te spelen. Na wat beginbeelden wordt je min of meer “wakker” als Jack Driscoll. Je zit op een roeibootje samen met Ann Darrow, regisseur Carl Denham en met Hayes. Je hoort iemand tegen je praten. Je kijkt wat verward in het rond en uiteindelijk krijg je door dat captain Englehorn degene is die tegen je staat te praten. Hij staat boven op zijn gecrashte schip. Samen met het andere roeibootje vaar je naar land. Maar onderweg breekt een stuk rots af en valt net voor jouw bootje in het water. Hierdoor raak je buiten bewustzijn en verlies je het andere bootje uit het oog. Het beeld wordt zwart, vijf seconde later word je opnieuw wakker. Het eerste wat je ziet is Ann, ze schudt aan je om je wakker te maken: Jack.. Jack! Are you allright?! Vanaf nu begint je avontuur op Skull Island en kan Denham zijn film gaan opnemen. Althans dat denkt ie.

Voordat ik de game kocht had ik mezelf al een paar vragen gesteld. Hoe zal de besturing werken? Hoe zijn de graphics? En in hoeverre zal de game het verhaal van de film volgen?

De besturing is een vrij standaard shooter besturing. De linker analoge stick is om te lopen en als je deze indrukt hurk je. De rechter analoge stick om te aimen en als je deze indrukt dan zoom je in. Dit zul je dus herkennen uit andere shooters. Dit zoomen is goed uitgewerkt. Als je een speer in je hand hebt en je wilt zoomen komt Jacks andere arm in beeld. Deze wijst met zijn vinger naar je doel.

Na een tijdje moet je met Kong gaan spelen. Ook hier werkt de besturing zeer goed. Met de linker analoge stick verplaats je Kong en met de rechter analoge stick kun je de camera vrij bewegen. Ook dit is vrij standaard. Het vechten met King Kong tegen de V-rex (dit is gewoon een soort T-rex) is ook erg leuk. Als de V-rex je aanvalt kun je hem bijvoorbeeld vastpakken en weer weggooien. Als je de V-rex dusdanig hebt afgezwakt dan kun je hem uitschakelen door zijn kaken uit elkaar te trekken. Je kunt hem ook uitschakelen door hem op te pakken en tegen de grond te smijten. Na drie uur gespeeld te hebben die dag lag ik ‘s avonds in mijn bed te denken over de game.

Dat de besturing fijn werkte was ik tijdens het spelen al achter gekomen. Maar wat was me nou opgevallen aan de graphics? Waren deze goed? Waren ze naar mijn verwachting? Ik heb een aantal mensen horen zeggen dat ze totaal niet tevreden zijn over deze game en dat hij zwaar overschat is. Mede omdat zij vonden dat de graphics slecht waren. Nou ben ik eigenwijs en ben ik het totaal niet eens met deze mening; de graphics zijn niet fantastisch, maar toch wel van een zeer degelijk niveau. Als je bijvoorbeeld met Kong speelt dan heb je toch het idee dat je met een beest speelt in plaats van een vierkante aap. Omdat hij op een natuurlijke manier beweegt. Als hij bijvoorbeeld iets zwaars moet optillen zie je dat hij daar moeite mee heeft. De gezichten van Ann, Hayes en alle andere personages zijn vrij gedetailleerd voor wat de playstation 2 kan presteren. Alleen ben ik niet te spreken over hoe de dinosauriërs eruit zien in de game. Deze zien er te “vierkant” uit maar bewegen verder wel zoals ze behoren te bewegen.

Tot slot ga ik het nog even hebben over het eerder genoemde: volgt de game het verhaal van de film? Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Ja en nee? Inderdaad, ja en nee. Voor de mensen die de film niet hebben gezien en de game niet hebben gespeeld. In de film komen de roeiboten samen aan op Skull Island. Ze komen aan in een soort dorp, als ze verder het dorp in lopen komen ze het volk al tegen dat Ann ontvoerd heeft. In de game gaat er een heel stuk aan vooraf en kom je pas na drie kwartier tot een uur gespeeld te hebben dat volk tegen. Ook splits in de game de groep zich op een gegeven moment. Tijdens de film gebeurt dit niet. Maar de game volgt verder wel de grote rode draad van de film. Als je het einde van de film nadert begint de game weer echt het verhaal van de film te volgen. Jack gaat er in zijn eentje op uit om Ann bij Kong weg te halen terwijl de rest al veilig op de boot staat. Zodra je Ann bevrijd hebt begint de weg terug naar de boot. Maar Kong komt je achterna. Zodra je op het strand bent word Kong in een hinderlaag gelokt en wordt hij gevangen. Ze brengen ‘m naar de stad waar hij net als in de film ontsnapt, op het moment dat hij onthuld wordt. Hij gaat de stad in om die te terroriseren. Hij loopt vast als hij een hoge toren in klimt en daar wordt hij dan ook gedood door vliegtuigen.

Conclusie en beoordeling

None

Ik had hele hoge verwachtingen van de game. De meeste hiervan zijn uit gekomen. De besturing werkt top. Ook grafisch stelde het spel me niet teleur. De gameplay is leuk maar wel erg makkelijk. Wel vind ik dat de game het verhaal van de film ook in het begin toch wat meer had moeten volgen en niet pas in het laatste deel. Het spel is erg kort maar dat komt omdat ze in het begin al een hoop extra hebben gedaan en dat ze dat niet konden blijven doen. Anders zou de game echt totaal anders worden dan de film. Mede daarom en omdat ik het spel erg gemakkelijk vond, geef ik King Kong een zeer verdiende 8.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • leuke gameplay
 • fijne besturing
 • mooi geluid
 • kong levels
 • verhaal
 • Minpunten
 • de dino's
 • erg kort(wat ik van ene kant wel begrijp)
 • erg makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • af wachten wat er van komt de Trailer is wel vet gedaan

 • Met een gitaar demonen verslaan… juist

 • Hmm, had niet door dat dat Jack Black moest voorstellen. Of deed ie alleen maar de stem? Ziet er droog uit, ik wacht rustig af op meer beelden…

 • Lijk me best wel vet! En grappig stijltje.

 • Rock on.

 • Vette trailer :)

 • Wel humor die Jack Black. Game zelf ziet er niet heel denderend uit.

 • Nice, lijkt me tof!

 • Ubervet! :D

 • awesome

 • ik twijfel nu een beetje. Ik weet niet waarom.

 • lol, dit wordt echt heel hard lachen….

 • De mimiek is nog net niet Jack Black genoeg. Werk aan de winkel.

 • Hij hoeft ook niet Jack Black voor te stellen. Staat toch ook in de post zelf dat die dude Eddie Riggs heet. Anders hadden ze m wel gewoon Jack genoemd. Anyways, Tim Schafer=kekke game.

 • Ik zie liever weer eens een goede adventure van deze man ipv een of andere lauwe actiegame.

 • judas priest, nice  en ben het verder helemaal eens met DeftonesJP

 • The metal will live on :).

 • Yeah, Judas Priest muziek op de achtergrond. awesome.

 • ik ben een kant niet van de Rock

 • No offence naar alle fans van Tim Schafer, maar ik kan niet anders concluderen dan dat het eruit ziet als Kung Fu Panda: The Game of zo'n andere slechte licentietitel. Echt álles dat in een slechte filmgame zit er in.  Ik snap best dat de setting anders is, maar dat maakt de gameplay er toch niet bijzonder op. Dat autorijden, op die vuurspuwende aap zitten, etc., het had allemaal in Madagascar The Game 2 kunnen zitten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren