1. WWE SmackDown vs. RAW 2007 (X360)

WWE SmackDown vs. RAW 2007 (X360)

Ieder kind kijkt in zijn jeugd naar bepaalde tekenfilms. Zo keken we vroeger naar series als Boes en Pokemon. Naast dergelijke tekenfilms keek ik in mijn jeugd naar een worstelserie genaamd: WWF. Al vanaf het begin van de serie was ik er helemaal laaiend over en gingen ik en mijn vriendjes de worstelacties uit de serie imiteren. Wat vervolgens leidde tot val- en huilpartijen. Toch bleef ik de serie volgen en uiteindelijk kocht ik ook de eerste games rondom de serie, zoals WWF Smackdown. Nu enkele jaren later is er de eerste next-gen WWF game, genaamd: WWE Smackdown vs RAW 2007. Of deze game zich staande kan houden tussen games als Gears of War en Rainbow Six: Vegas lezen jullie hieronder.

WWE, de afkorting van World Wrestling Entertainment, staat al jaren aan de top wat betreft worstelgames. Ook dit keer probeert THQ ons anno 2007 te vermaken met een worstelgame.Het zal dit keer mogelijk zijn om worstelwedstrijden over Xbox Live te voeren, wat natuurlijk weer voor meer replaywaarde zorgt.

In WWE Smackdown vs RAW draait het om de twee federaties, namelijk Smackdown en Raw. In het spel zullen regelmatig sterren van de twee

waarbij je verschil kunt maken in naam, introductie, geboortestad en stem. Verder kun je het gezicht en de bouw van het lichaam aanpassen, waarbij je redelijk wat verschillende keuzes kunt maken. Zo kun je je vechter een sikje geven of een van de andere twaalf verschillende soorten gezichtsbeharing. Je kunt werkelijk alles aanpassen en ik vind dit een zeer toevoegende modus. Het is dan wel weer jammer dat je niet van Xbox Live Vision gebruik kunt maken. Een gemiste kans naar mijn mening, maar geen minpunt. [p]Op het begin krijg je meteen een tutorial die uitlegt hoe je je superstar kunt besturen. Je moet dit keer met de rechter-tumbstick je tegenstander in de houdgreep nemen, waarbij je uiteraard allerlei varianten hebt door van verschillende kanten aan te vallen en/of het gebruik van ABYX. Ik vond deze tutorial persoonlijk erg handig, en ik vind de gameplay ook erg verfrissend. De gameplay zorgt dan ook samen met de verschillende modi en graphics voor een super WWE sfeer. Het is echt alsof je de tv serie naspeelt. Dit vind ik erg goed gedaan. Je kunt je tegenstander namelijk op talloze manieren de les lezen en de aanvallen zien er naar mijn mening uiterst pijnlijk uit. Elk personage heeft een unieke worstelstijl. Zo zal de een uiterst sterke aanvallen hebben, maar makkelijker te pakken zijn en minder lenig. Aan de andere kant heb je dan weer de kleine, lenige mannetjes, die allemaal hoge trappen en trucjes kunnen uithalen om hun tegenstander de les te lezen. Een minpunt is dan wel het commentaar, wat erg herhalend is. Je hoort in twee wedstrijden vrijwel dezelfde dingen en volgens mij is dit heel erg makkelijk te verhelpen, door gewoon wat meer commentaar in het spel te zetten. Het is erg vervelend om vijftig keer hetzelfde te horen. Je wilt toch ook niet elke voetbalwedstrijd dezelfde opmerkingen horen. Een tweede minpunt is het neergaan van een speler. Het is natuurlijk vervelend als je neergeslagen wordt, maar om weer op te kunnen wordt vereist dat je niet meer geraakt wordt. Je raadt het natuurlijk al, je tegenstander blijft maar op je doorrammen, waardoor je bijna geen kans hebt om op te staan. Op Live heeft dit ook een erg vervelende uitwerking, waardoor eigenlijk de hele functie verpest wordt. [p]Grafisch is WWE Smackdown vs RAW 2007 normaal te noemen. Het is niet [screen id=84967]slecht, maar goed is het ook niet. De geluiden zijn vrij goed, alleen het eerder genoemde commentaar is minder. Xbox Live is een aardige toevoeging, maar het probleem met het herrijzen en de populariteit van het spel laat de functie een beetje teniet gaan. Ook dit is volgens mij een gemiste kans, maar als minpunt kan ik het niet rekenen. Voor de echte worstelfans is het toch wel leuk om een potje tegen elkaar over Live te vechten en met van perfectie van de modus, zou de Xbox Live functie van WWE Smackdown vs. RAW 2007 een waardige toevoeging zijn. [p]">

[p]waarbij je verschil kunt maken in naam, introductie, geboortestad en stem. Verder kun je het gezicht en de bouw van het lichaam aanpassen, waarbij je redelijk wat verschillende keuzes kunt maken. Zo kun je je vechter een sikje geven of een van de andere twaalf verschillende soorten gezichtsbeharing. Je kunt werkelijk alles aanpassen en ik vind dit een zeer toevoegende modus. Het is dan wel weer jammer dat je niet van Xbox Live Vision gebruik kunt maken. Een gemiste kans naar mijn mening, maar geen minpunt. [p]Op het begin krijg je meteen een tutorial die uitlegt hoe je je superstar kunt besturen. Je moet dit keer met de rechter-tumbstick je tegenstander in de houdgreep nemen, waarbij je uiteraard allerlei varianten hebt door van verschillende kanten aan te vallen en/of het gebruik van ABYX. Ik vond deze tutorial persoonlijk erg handig, en ik vind de gameplay ook erg verfrissend. De gameplay zorgt dan ook samen met de verschillende modi en graphics voor een super WWE sfeer. Het is echt alsof je de tv serie naspeelt. Dit vind ik erg goed gedaan. Je kunt je tegenstander namelijk op talloze manieren de les lezen en de aanvallen zien er naar mijn mening uiterst pijnlijk uit. Elk personage heeft een unieke worstelstijl. Zo zal de een uiterst sterke aanvallen hebben, maar makkelijker te pakken zijn en minder lenig. Aan de andere kant heb je dan weer de kleine, lenige mannetjes, die allemaal hoge trappen en trucjes kunnen uithalen om hun tegenstander de les te lezen. Een minpunt is dan wel het commentaar, wat erg herhalend is. Je hoort in twee wedstrijden vrijwel dezelfde dingen en volgens mij is dit heel erg makkelijk te verhelpen, door gewoon wat meer commentaar in het spel te zetten. Het is erg vervelend om vijftig keer hetzelfde te horen. Je wilt toch ook niet elke voetbalwedstrijd dezelfde opmerkingen horen. Een tweede minpunt is het neergaan van een speler. Het is natuurlijk vervelend als je neergeslagen wordt, maar om weer op te kunnen wordt vereist dat je niet meer geraakt wordt. Je raadt het natuurlijk al, je tegenstander blijft maar op je doorrammen, waardoor je bijna geen kans hebt om op te staan. Op Live heeft dit ook een erg vervelende uitwerking, waardoor eigenlijk de hele functie verpest wordt. [p]Grafisch is WWE Smackdown vs RAW 2007 normaal te noemen. Het is niet [screen id=84967]slecht, maar goed is het ook niet. De geluiden zijn vrij goed, alleen het eerder genoemde commentaar is minder. Xbox Live is een aardige toevoeging, maar het probleem met het herrijzen en de populariteit van het spel laat de functie een beetje teniet gaan. Ook dit is volgens mij een gemiste kans, maar als minpunt kan ik het niet rekenen. Voor de echte worstelfans is het toch wel leuk om een potje tegen elkaar over Live te vechten en met van perfectie van de modus, zou de Xbox Live functie van WWE Smackdown vs. RAW 2007 een waardige toevoeging zijn. [p]">

Conclusie en beoordeling

WWE Smackdown vs. RAW 2007 is een volwaardige worstelgame. Het heeft een goede sfeer en gameplay en maakt zich daarmee een van de betere worstelgames van de afgelopen jaren. Helaas is ook deze worstelgame niet perfect. Het heeft te lange laadtijden en het commentaar is herhalend. WWE Smackdown vs. RAW 2007 is een aanrader voor elke worstelfan en is een degelijke game te noemen.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Gameplay
 • Veel modi
 • Minpunten
 • Laadtijden
 • Commentaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ziet er netjes uit. ben benieuwd naar de prijs

 • Als ik dat zie krijg ik eigenlijk weer kriebels het spel op te pakken!

  Weet alleen nog niet of ik ook werkelijk de content ga downloaden…

  Had GTA binnen 3 dagen uitgespeeld en hij ligt al een flinke tijd in de kast te verstoffen..

 • ik heb het idee dat naarmate het succes groter word worden de games slechter

  need for speed

  gta

  enz enz

  het enige spel dat er wel op vooruit gaat is call of duty


 • @Wieriemaster, dacht dat dit rond de 20 á 25 euro gaat kosten. Maar weet het niet zeker.

 • @Koleos,  19,99 dollar kost hij, maar zal inderdaad wel 20 euro zijn.. Volgens mij al eerder eens een nieuws item over geweest :)

 • Had GTA binnen 3 dagen uitgespeeld en hij ligt al een flinke tijd in de kast te verstoffen.. Heb je in die 3 dagen ook nog zonlicht, echte mensen en frisse lucht gezien?  Zoek een vriendin man.

 • @Weslii:

  Misschien heb ik die al wel?

  En ja heb wel mensen enzo gezien :P

  Alleen een beetje weinig slaap gehad enzo, maarja was toch vrij van school :)

 • Waarschijnlijk ga ik hier geen geld aan uit geven. Niet omdat ik het slecht vind, maar gewoon omdat het mijn geld niet waardig is.

 • @ps3 drifter  Dat van call of duty ben ik iig niet met je eens. En wat mij betreft was GTA 4 weliswaar iets overrated maar had wel met dit deel het meeste plezier  Ik heb zeker zin in de uitbreiding!


 • tsja, denk niet dat ik het ga downloaden.

 • tis dat ik geen xbox heb, maar anders zou ik het nog niet downloaden. Ik heb op dit moment niet echt het \"wow\"-gevoel, als ge snapt wat ik bedoel….

 • Gruwelijke uitbreiding!!!  Nu alleen nog wachten tot ie uitkomt…

 • komt ie ook voor de ps3???

 • Grappig dat iedereen het eerst zou downloaden (lees: vlak voor de release van GTA IV) en nu opeens niet meer :'). Ik heb er zin in in ieder geval!:)

 • vet game jammer genoeg heb ik geen 360 ik wacht wek dat het op ps3 komt moet wel komen

 • @ps3 drifter

  je bent gek

  @ danny v d h

  jij bent nog gekker

 • Jammer dat het alleen op de 360 is

 • Ziet er totaal niet vernieuwend uit, jammer. Maar moest ie op PSS komen zou k hem wel kopen.

 • Ziet er totaal niet vernieuwend uit, jammer. Maar moest ie op PSS komen zou k hem wel kopen.

 • Ziet er totaal niet vernieuwend uit, jammer. Maar moest ie op PSS komen zou k hem wel kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren