1. Pokémon Fire Red & Leaf Green

Pokémon Fire Red & Leaf Green

Bijna een decennium geleden verschenen twee spellen op de Game Boy Color die de wereld voor eens en voor altijd zouden veranderen. Deze herfst brengt Nintendo wederom dezelfde spellen uit, maar er is een hoop veranderd in de tussentijd.

Terug naar de basis

In Pokémon Rood & Blauw kruipt de speler wederom in de huid van een 11-jarig jongetje of meisje. De speler krijgt zijn eerste pokémon toegereikt van professor Oak om de wijde wereld in te trekken. Doel is om de beste pokémontrainer ter wereld te worden. Het avontuur begint in Pallet Town, van waaruit de speler over heel Kanto trekt om allerlei pokémon te vangen. De pokémon zijn er in verschillende vormen, groottes en typen. De speler dient de pokémon te trainen om zo te proberen verschillende gymleiders te verslaan en acht badges te veroveren. Het ultieme doel is om de Pokémon League te winnen en natuurlijk alle pokémon te vangen.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16260

Nog een keer?

De reden waarom je Pokémon Rood & Blauw nog een keer zou moeten kopen is natuurlijk om je pokédex compleet te maken. Samen met Pokémon Ruby & Sapphire en Pokémon Colosseum kun je meer dan 350 pokémon verzamelen. Het hele spel heeft een fikse metamorfose ondergaan, want het ziet er beter uit dan ooit. Ook is het nu mogelijk om met twee pokémon tegen twee andere pokémon te vechten, zoals in Pokémon Ruby & Sapphire.

De beste reden om Pokémon Rood & Blauw wederom te proberen is echter de nieuwe draadloze adapter. De mogelijkheden die deze adapter met zich meebrengt lijken eindeloos. Twee spelers kunnen zo tegen elkaar vechten en pokémon ruilen op een afstand van maximaal 10 tot 15 meter. Er is echter ook een speciale kamer ingericht waar veertig spelers tegelijk kunnen praten met elkaar. Zo is er ook een plaats waar ze aan kunnen geven welke pokémon ze te ruil hebben. Er kan ook afgesproken worden om met vier spelers tegelijk te gaan vechten.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16257

Wie denkt dat de draadloze adapter alleen voor Pokémon Rood & Blauw te gebruiken is, heeft het mis. Nintendo verwacht dat er aan het einde van dit jaar ongeveer twaalf spellen op de markt zullen zijn die de draadloze adapter ondersteunen. Bevestigd zijn al: Hamtaro: Ham-Ham Games, Mario Golf Advance Tour en Digimon Racing.

In Japan heeft Nintendo allerlei Joyspots opgezet waar spelers met elkaar kunnen communiceren via Pokémon Rood & Blauw. Verwacht wordt dat deze Joyspots ook in Amerika opgezet zullen worden, maar bevestigd is dit tot op heden niet. Mocht Nintendo besluiten om de Joyspots in Nederland te installeren, zou dit bijzondere taferelen op kunnen leveren. Niet voor niets is Nederland één van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=16258

Pokémon Rood & Blauw staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • het is tijd voor wat vernieuwends in de pokemon-serie

 • Hoe noem je dit uitmelkerij of 1 goede verkoopactie?

 • Yeaaaaah, must catch 'm all!!! Maar dit slaat nergens op imo. Ik wou een nieuwe. Geen remake :(

 • We lachen allemaal wel 'ns om het aantal ports op de GBA en Nintendo, niet meer zo arogant en doof voor hun eigen publiek dan een tijdje geleden, belooft ons dat er meer 'nieuwe' games komen.

  Wat doen ze dan? Ze maken een port van een 9-jaar oude game. Way to go.

 • ze moeten gewoon eens komen met een pokemon rpg. gewoon door een 3D wereld wandelen, pokemon gevechten houden, zelf overleven, praten met mensen. gewoon animal crossing maar dan met ALLE pokemon stuff erin ofzow. maar ja dat zal wel nooit gebeuren.

 • Toch vind ik het lame dat zelfs GB games al worden geport, je kan de oude games zelfs op je GBA spelen….

 • kunnne ze deze game niet wat mooier maken??? de gevechten bijvoorbeeld, neem nou Golden Sun, dat zijn pas gevechten. Bij pokemon is het allemaal een beetje veroudert, vind ik

 • een pokemon op de DS en dan heel mooi, dat zou wat zijn :P

 • @ xaap we hebben het over de gba pokemon ruby en saf. zien er goed uit alleen dat de gevechten gewoon geen golden sun zijn moet je nie om huilen want het is en blijft pokemon. en de doelgroep met pokemon zijn de kinderen die hoeven geen goede grafx die zijn al blij als hun favo beestjes erin voorkomen dus wat zitten de gamers zeuren?? de doelgroep zijn kiddy's je kunt pokemon niet met golden sun vergelijken!! misschien zijn het alle 2 rpg maar het battle systeem van golden sun is niks voor pokemon of wil je je pokemon van de zijkant zien lijkt me niks!!

 • ik vind alle pokemon rpg projecten prima, op welk systeem maar ook

  ik ben altijd wel te porren voor een nieuw avontuur, ga dezew wel halen heb namelijk deel blauw op de gbc helemaal kapot gespeeld en met betere gfx en extra´s wil ik deze ook wel hebben

 • Ben het helemaal met je eens Gangster D, ben verslaafd aan die spelletjes. Pokemon Blauw is nog steeds een van mijn meest favo games ooit, en ga dit dus ook halen. Lekker mijn Pokedex ook compleet maken :). Je bent er ook lekker lang mee bezig, bij Pokemon Ruby staat er ook al meer dan 160 uur op de teller :D!

 • so, druk mannetje

  ik heb Ruby 30 uur gespeeld en ben er helemaal op uitgekeken

 • Ik heb niks meer met pokemon, maar de gba rpg's vond ik erg tof. Deze zien er ook leuk uit.

 • Grappige spelletjes dit altijd.

 • leuk voor de emulator, of om te 'huren' maar niet echt koop-worthy

 • Wow cool die oude spellen komen ze weer als mooier uit en die Pokemon red en Green versie op je Game boy Advance? cool man. Die spel wil ik hebben en speel plezier hebben en pokemons vangen.

 • Heb zin in de nog niet aangekondigde pokemon voor de ds

 • Bijna een decennium geleden verschenen twee spellen op de Game Boy Color die de wereld voor eens en voor altijd zouden veranderen.FOUT :P  Er waren er 3. Rood, Blauw en jawel, GROEN.

 • Alleen werd groen niet in Europa gelanceerd. Daarvoor in de plaats kwam Pokemon yellow.

 • @ notorious_roy en Sony Nikles

  voordat jullie mekaar de koppen inslaan zal ik ffe voor de duidelijkheid de waarheid vertellen pokemon green was een pirate versie en die is in japan best goed verkocht in europa ook maar dan in spanje, turkije en dit soort landen op de zwarte markt heb er zelf ook een echt bagger soms krijg je met 1 gevecht 16 levels erbij :S aub niet denken dat het een officiele is! of er moet er nog een zijn uitgegeven waar ik niks van wist.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren